od Davep 15. 7. 2005 00:09
Jako jeho čerstvý majitel můžu jen chválit. Váhal jsem mezi Canonem IS S2 a zatím volby nelituju. Ušetřil jsem dost peněz, foťák už je narozdíl od Canona k dostání, rovnou je k tomu adaptér na filtry a kvalita fotek? Výborná.
Nejvíc jsem se obával aberace, ale je docela v pohodě, na přijatelné úrovni. Žasnu, co se šumu týče, v tomto má Sonka navrch. Barvy mi někdy přijdou trochu sytější (srovnáváno s Canony G6, IXUS 430 nebo A75), ale nejsou nepřirozené. Možná je to spíš dobře, fotka je taková živější, ale Canony mi přijdou neutrálnější. Nicméně v telefonu nechybí možnost nastavení kontrastu a saturace. Výhodou je dobře fungující stabilizátor (při plném zoomu k nezaplacení).
Displej je skvělý svoji velikostí, horší rozlišení zamrzí, ale v praxi vůbec nevadí. Displej hledáčku mi přijde trošku menší a jakoby vzdálený, ale dá se na něj rychle zvyknout.
Ergonomie ujde. Foťák se hodí spíš do menší ruky, se svoji tlapou držím grip jen dvěma prsty a palcem.
Zatím jsem nenašel nic podstatného, co by mi na tomhle foťáku vadilo. Ale zatím jsem toho moc nenafotil, tak uvidíme časem.