od kultus 30. 5. 2025 18:29
Pises, ze te mobil neuspokojuje, ale nepises jaky. Ja fotim i s fotakem (fuji XT3) a v loni jsem koupil Google Pixel 8 Pro. Rekl bych, ze kdyz bych se oprostil od foceni do RAWu, tak musim rict, ze barevne-expozici ma nejen pro zacatecnika vyborne fotky i na automatiku. A jeste nedavno se dal sehnat za 14-15K. Slusny UW, perfektni wide a vic nez slusne tele z nej dela spolehlivy fotak. Ma snadno dostupny manualni rezim.
FZ1000 jsem mel peknych par let a za ty prachy jsem si ho fakt uzil a nadelal s nim tisice fotek na vyletech i dovolenyh. Na 1" kompakt slusny vystup, super ergonomie, krasny hledacek i otocny displej, spousta tlacitek, nastaveni a customizaci. Negativa: AF mohl byt lepsi a hucel ve videu. Ale ta ergonomie, fakt se s nim krasne fotilo. Kvuli ohn.rozsahu jsem mu dal prednost pred Sony RX10. Na druhou stranu do zenske rucky uz moc neni, byl vetsi nez zakladni zrcadlovky. Konkretne do zrcadlovky bych uz dnes nesel ikeyz budou za hubicku. Kdyby sis pozdeji chtela polepsit, prechod na CSC by byl mozna trochu sok. Zakladni principy exp.trojuhelniku atd. se daji naucit i na profi kompaktu.
Naposledy upravil
kultus dne 30. 5. 2025 18:38, celkově upraveno 1