bosonozka píše:Na fotky koukám na velkém 4K monitoru (případně ještě někdy i na televizi) a chci, aby fotka vypadala dobře se slušnou TK. Jak píšu vedle, neni to jen o velkých tiscích. Ve zmenšenině ve foru to vypadá slušně, ale po rozkliku na fullscreen to velká sláva není (fotka se mi líbí, ale teď se bavím o TK). Obloha pěkně zašuměná, chybí detaily, za mě se to ani zdaleka neblíží kvalitě APS-C a větších moderních snímačů s pevnym sklem nebo kvalitním zoomem (mám Fuji X-T20, což není nejnovější foťák a ta TK je tam prostě lepší) - bavím se jen o zobrazení na fullscreen, žádném pixelpeepingu. Ve chvíli, kdy chci nebo potřebuji vysoký standard, mobil prostě mě osobně nedostačuje.
Jo na té fotce je to s detaily horší, prostě protisvětlo a extrémní prosvětlení stínů. Ale nemyslím, že by to bylo zas tak na škodu, utlumené detaily v pozadí pomáhají vytvářet 3D dojem z fotky. Šumu jsem tam trochu přidal, mám ho rád

Přidávám ještě jednu z pralesa, plnou detailů, plné rozlišení. Ten malý širokoúhlý objektiv a snímač z Pixelu 7 fakt nekreslí špatně. Pixel 8 má širokáč ještě o poznání lepší.