Zdravím všechny,
bohužel mně asi dosloužil můj Nikon D80, píše error. Bude to asi něco s objektivem, je tam originální AF-S Nikkor 18-135mm. Zkoušel jsem podle návodu na webu vyčistit ty kontakty mezi objektivem a tělem, někdy se objektiv chytne, ale za pár fotek to zase vyhodí error. Budu ho dávat do servisu, ale obávám se, že oprava vyjde velice draho.
Proto bych se chtěl poradit ohledně výběru nového přístroje. Fotím převážně krajinu, občas nějaký detail v přírodě, na tyto činnost mně tento přístroj dostačoval, nikdy jsem moc nevyužil manuální nastavování, převážně jsem fotil na předvolené režimy, krajina a detail. Poslední dobou jsem si ale všimnul, že můj mobil Xiaomi Redmi Note 8 dělá lepší fotky než tento fotoaparát, kromě zoomu či detailů. Tak jsem si říkal, že bych se asi už vykašlal na zrcadlovku a pořídil něco se stabilizaci a co umí obstojně krajinu na automatický režim. Už nějakou dobu nesleduji vývoj trhu v oblasti fotoaparátů, takže nemám představu, co je dneska na trhu.
Poradili byste mi něco na tuhle moji činnost prosím? Pokud jsem něco zapomněl napsat, tak rád doplním.
Děkuji předem