od Burger009 22. 5. 2022 15:18
Díky za další odpovědi. Po bližším projití FujiFilmu jsem se rozhodl jej z výběru vyřadit. Věřím, že určitě nefotí špatně, ale ten systém ovládání parametrů mě prostě nezaujal. Co se Sony týče, tam ještě nevím. Musím zajít někam do prodejny a zkusit si tu A6400, zejména kvůli velikosti (přijde mi možná až moc malá) a hlavně umístění hledáčku. Jsem zvyklý na hledáček cca v 1/3 fotoaparátu, úplně na kraji jsem ho nikdy nezkoušel.
K mé preferenci Canonu. Věděl bych do čeho jdu ve smyslu ovládání a nastavení + mám k němu příslušenství, a to blesk, objektiv(y), dálková spoušť (i když tu dneska asi nahradí telefon). Nikon zde nikdo ani nedoporučoval, a co jsem četl recenzi na Z5, tak to je v podstatě jako to RP, akorát od Nikonu?
Tudíž to aktuálně vidím na 3 možnosti. (Rp si budu v dohledné době půjčovat na porovnání s 7D)
1. Koupit Canon RP, počítat s tím, že obrazová kvalita oproti 7D je pouze mírně lepší, ale je to FF, takže teoreticky snese vyšší ISO. Nevýhodou pak je nižší rychlost, u sériového snímání mi nevadí, zbytek se uvidí.
2. Nechat si 7D Mark II, počkat s čím Canon přijde a pak se rozhodnout. Zde akorát nevím, jestli si pomůžu, soudě dle úniků. Pokud by měla R7 stát 40k, tak to je passé. Pokud bude R10, tak je otázka, jestli bude oproti Rp lepší... V něčem asi ano, celkově si netroufnu odhadnout.
3. Sony A6400. To je pro mě zatím velká neznámá. Nejsem si jistý, jestli jsem zde v některé z diskuzí nečetl, že Sony řadu Alpha bude ukončovat?