Ahoj,
mám Canon 7D Mark II, který sice nefotí špatně, ale tak trochu přemýšlím nad změnou a pořizením nějaké bezzrcadlovky. Důvody pro změnu jsou velikost a váha + taková ta klasická chuť na změnu. Samozřejmě také očekávám o trochu lepší obrazovou kvalitu, viz dále. Rád bych zůstal u Canonu, vyhovuje mi jejich ovládání, což například o Nikonu říct nemůžu (ale člověk si asi zvykne na všechno ) Druhý důvod je určitá kompatibila objektivů i se systémem RF.
Focení mám na pomezí hobby a částečného výdělku. Fotím akce pro místní DDM, včetně táboru apod. a to jak venku, tak v interiéru. Čistě ze svého zájmu pak přírodu, spíše detailnějšího rázu. Občas se k tomu přidá nějaký portrét nebo produktovka.
Po zkouknutí nabídky mi vyšel jako kandidát Canon RP. Otázka tedy zní, jestli má takovýhle přechod logiku, ve smyslu obrazové kvality fotoaparátu. Na 7D mě celkem omezuje ISO, které je použitelné tak do 3200, předpokládám, že RP, i vzhledem k tomu, že jde o FF, by toto mělo zvládat lépe. Rád bych fotil přes hledáček, což očekavám, že nebude problém, myšleno jeho kvalitou.
RP bych asi zatím pořídil s RF 24-105, f4-f7.1 a časem RF 35 f1.8. Aktuálně mám EF 50 f1.8 STM (případně EF-S 24 f2.8 ), kterou bych použil přes redukci.
Díky všem za názor a radu