Ahojte, chcel by som vás poprosiť o radu. Vyberám (menší) foťák na výlety (zrkadlovka sa mi nechce nosiť so sebou) a rozhodujem sa medzi Nikonom Z50 v kite so 16-50 a Fujifilm X-S10 v kite so 18-55 f2.8/4.
Pre mňa ide v tomto prípade o voľbu rozum (Z50) vs. srdce (Fuji), pretože v súčasnosti mám zostavu D7200 + 18-35 f/1.8 + 50 f/1.8 + 85 f/1.8 + SB-700, ktorú som chcel (ale korona ma zastavila) resp. chcem vymeniť za Z6II.
Na Fuji sa mi páči dizajn, stabilizovaný čip (s čistením), väčšie rozlíšenie (viac MPx sa na výrezy vždy hodí), plne otočný displej, kratšia mechanická závierka (1/4000) a samozrejme aj veľmi kvalitný a svetelný setový objektív.
Z50 sa predáva s pancake objektívom (i keď s horšou svetelnosťou) a dáva mi logický zmysel z pohľadu ekosystému tzn. po nákupe FTZ je možné použiť súčasné F-kové objektívy a následne (po nákupe Z6II) aj Z-kové.
Neviem, možno som si už aj sám odpovedal, ale človeka to po rokoch ťahá aj ku zmene systému Ale ak by mi dal niekto objektívny názor s nadhľadom, budem vďačný.