Je to na mém Facebooku -
https://www.facebook.com/pavel.ullrich.750, tak se koukněte.
Jakým způsobem se načítají v počítači pořízené fotky z dotyčného SONY fotoaparátu.
Ve Windows je potřeba mít nainstalovánu aplikaci PlayMemories Home, následně z fotoaparátu vyjmout samostatně pořízenou paměťovou kartu, a klasicky ji propojit ve čtečce s počítačem. Zmíněná aplikace se už postará o import fotek do zvoleného adresáře na disku, čímž už nic nebrání fotky prohlížet běžným způsobem. Již nezávisle na SONY softwaru.
S foťákem jsem spokojen. Mým účelům plně dostačuje. Nedá se absolutně srovnávat s tím, který jsem měl před 17 lety.
Netušil jsem, že Facebook nebere velká rozlišení, fotky zmenší o víc než polovinu. Takže má čistě informační charakter. O kvalitu fotek nikomu nejde. Ale já je mám ve větších rozměrech, což samozřejmě přispívá k lepší detailnosti objektů.
Vyřešeno dodatečně. V Photo Polarr Editor v Detailu nastaveno u obou položek 20 a 30 směrem doprava. Uloženo, následně v XnView převzorkováno do nižšího rozlišení, rastrem Lanczos. Do takové podoby, aby to Facebook již neupravoval. A v příspěvku ta čtveřice fotek poté nahrazena. Jejich datová velikost se o trošku zvýšila, přičemž já z nich mám již lepší pocit, jak z té původní zmršené verze.