Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
milann88 píše:Chvd: asi každý koukáme na jiné zadání, ja tam vidím zadání ohniska i svetelnosti.
milann88 píše: Oproti 100D si zásadně pomůže v práci s hloubkou ostrosti i ve špatném svetle.
milann88 píše: Eye AF je pomocník prave u tech momentek. Píšeš o malém tmavém interieru, který v zadání nebyl, ale budiž, tam bych čekal využití širší části ohnisek a to ani na clonu F2.8 nebude něco, kde by hloubka ostrosti mela degradovat obraz.
milann88 píše:A expozice v hledáčku mi teda přijde jako velké zjednodušení pro začátečníky, poloautomaticky režim a pokyn, když chceš světlejší nebo tmavší obraz otoč korekci expozice a hned uvidíš výsledek je za mě dostatecne blbuvzdorny.
Webste9 píše:Ahojte, vidím ze sa tu.......z časti má pravdu.
Webste9 píše:Ahojte, vidím ze sa tu rozbehla debata na tému čo je pre mňa lepšie.
Aby som to uviedol na správnu mieru - ja niesom profesionál, nemám také skúsenosti s postprodukciou ako vy, posledný rok fotím zväčša telefónom alebo DJI mavicom air 2, snažím sa fotiť do RAW a následne upravujem, Samozrejme nesedím pri tom hodiny ako vy profesionáli, ktorý sa tým živíte.
Áno rad sa hrám s hĺbkou ostrosti ale to mi telefón neponúkne také možnosti.
Keď som mal Canon 100D s pevnou 50-ko F1.8 - dalo sa stým vyhrať, keď sa podaril pekný portrét bol som rad, bola to pekná foto. Lenže v interiéri to bol mierne problém, nemal som sa kde postaviť vzhľadom na to pevne sklo.
Preto teraz hľadám zoom s menším rozsahom ale chcem svetelný kde sa da s tou hĺbkou ostrosti pohrať, Koniec - koncov sú decka väčšie, vonku mi nepostoja na foto ani keby im sľúbim modré z neba, preto hľadám niečo rýchle a kvalitne.
Kvôli týmto dôvodom som ochotný minút 2 500Eur na zostavu od ktorej môžem čakať výkon a kvalitu. Možno tu mate niekto pravdu s tým, že časom budem chcieť dokúpiť pevne sklo na portréty. Ja neviem.
Samozrejme ak máte niekto nejakú inú radu ktorá bude spĺňať moje požiadavky a zmestime sa do 2500Eur, kludne píšte, preto som písal dotaz sem. Keby som blby vezmem peniaze a kúpim prvú blbost čo mi predajca nahovorí.
Rád si nechám poradiť.
Manželka tvrdí, že ja nikdy s ničím nie som úplne spokojný, z časti má pravdu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků