Fotoaparát na fotenie detí do 2 500Eur

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod milann88 30. 12. 2020 12:53

Chvd: asi každý koukáme na jiné zadání, ja tam vidím zadání ohniska i svetelnosti. Oproti 100D si zásadně pomůže v práci s hloubkou ostrosti i ve špatném svetle. Eye AF je pomocník prave u tech momentek. Píšeš o malém tmavém interieru, který v zadání nebyl, ale budiž, tam bych čekal využití širší části ohnisek a to ani na clonu F2.8 nebude něco, kde by hloubka ostrosti mela degradovat obraz. A expozice v hledáčku mi teda přijde jako velké zjednodušení pro začátečníky, poloautomaticky režim a pokyn, když chceš světlejší nebo tmavší obraz otoč korekci expozice a hned uvidíš výsledek je za mě dostatecne blbuvzdorny.
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod monikash 30. 12. 2020 13:35

No, já nevím, ale podle ne zrovna vybíravých slov tu 100D prodal, takže mu sklo ke Canonu nebude moc platné. Leda, že by si pořídil 250D nebo M50. :-)

A z další diskuze jsem pochopila "mezi řádky", že by si i udělal radost a tu A7III koupil (i když nechápu, kde ty desetitisíce pořád berete ;-) ).
Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Webste9 30. 12. 2020 18:48

Ahojte, vidím ze sa tu rozbehla debata na tému čo je pre mňa lepšie.
Aby som to uviedol na správnu mieru - ja niesom profesionál, nemám také skúsenosti s postprodukciou ako vy, posledný rok fotím zväčša telefónom alebo DJI mavicom air 2, snažím sa fotiť do RAW a následne upravujem, Samozrejme nesedím pri tom hodiny ako vy profesionáli, ktorý sa tým živíte.

Áno rad sa hrám s hĺbkou ostrosti ale to mi telefón neponúkne také možnosti.
Keď som mal Canon 100D s pevnou 50-ko F1.8 - dalo sa stým vyhrať, keď sa podaril pekný portrét bol som rad, bola to pekná foto. Lenže v interiéri to bol mierne problém, nemal som sa kde postaviť vzhľadom na to pevne sklo.
Preto teraz hľadám zoom s menším rozsahom ale chcem svetelný kde sa da s tou hĺbkou ostrosti pohrať, Koniec - koncov sú decka väčšie, vonku mi nepostoja na foto ani keby im sľúbim modré z neba, preto hľadám niečo rýchle a kvalitne.
Kvôli týmto dôvodom som ochotný minút 2 500Eur na zostavu od ktorej môžem čakať výkon a kvalitu. Možno tu mate niekto pravdu s tým, že časom budem chcieť dokúpiť pevne sklo na portréty. Ja neviem.

Samozrejme ak máte niekto nejakú inú radu ktorá bude spĺňať moje požiadavky a zmestime sa do 2500Eur, kludne píšte, preto som písal dotaz sem. Keby som blby vezmem peniaze a kúpim prvú blbost čo mi predajca nahovorí.
Rád si nechám poradiť.

Manželka tvrdí, že ja nikdy s ničím nie som úplne spokojný, z časti má pravdu.
Webste9
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 30. 12. 2020 19:01

S těmi profesionály to není tak horké :-)

Podle mě, pokud opravdu chceš, to co píšeš, tak ta A73 a 28-75 to hodně splňuje.

Otázkou je, jestli opravdu chceš, to co píšeš :-)

Ale to člověk nakonec zjistí, až když si to vyzkouší. Myslím, že nakonec kvůli tomu odpíchnutí od pozadí zatoužíš po pevném skle ... nebo tě to přestane bavit ... kdo ví :-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod chvd 31. 12. 2020 02:58

milann88 píše:Chvd: asi každý koukáme na jiné zadání, ja tam vidím zadání ohniska i svetelnosti.

Ale ja psal, ze tam nevidim pozadavek na zmenu svetelnosti oproti te puvodni sestave. Takze nerozumim, proc bychom meli koukat kazdy na jine zadani.

-- 31. 12. 2020 02:19 --

milann88 píše: Oproti 100D si zásadně pomůže v práci s hloubkou ostrosti i ve špatném svetle.

A chtel to? Spousta lidi vidi v lepsi svetelnosti pouze moznost fotit za horsiho svetla.

milann88 píše: Eye AF je pomocník prave u tech momentek. Píšeš o malém tmavém interieru, který v zadání nebyl, ale budiž, tam bych čekal využití širší části ohnisek a to ani na clonu F2.8 nebude něco, kde by hloubka ostrosti mela degradovat obraz.

Tak psal o dvou chlůapcich v detskem veku, tak jsem zakonspiroval, ze by se to foceni mohlo odehravat hlavne v obydli. Tam byva mnohdy mene prostoru spise nez vice a ve spojeni s horsim svetlem to muze vytvorit podminky, v kterych proste neni lehke fotit ani s tou nejlepsi a nejvykonejsi technikou tak, aby ty vysledky byly dostatecne odlisne od foceni s tou horsi technikou. Proste jsem chtel upozornit i na moznost, ze zakladnim probleme nemusi byt technika, ale treba prostredi nebo osoba fotografa.

milann88 píše:A expozice v hledáčku mi teda přijde jako velké zjednodušení pro začátečníky, poloautomaticky režim a pokyn, když chceš světlejší nebo tmavší obraz otoč korekci expozice a hned uvidíš výsledek je za mě dostatecne blbuvzdorny.

Mi teda jak kdy. Zrovna v tom mene nasvetlenem prostredi, kde muze mit fotak treba tendenci obraz v hledacku zesvetlit to neznale muze mast a i se tak deje mnohdy. jednoduse proto, ze ti lide nevedi, jak si praci toho hledacku pro jake prostredi nastavit, pripadne pokud je to treba lepsi prepinat, tak tak necini, ci maji nastaveni hledacku ponechane z nejakych predeslych foceni ci pokusu. Ve vysledku jsou pak lidi mnohdy nastvani a pripisuji vinu technice. Ale nevim, jak presne tohle funguje u Sony, treba to maji nejak vychytane.
No vysledek po zadani korekce neuvidis...leda hodne priblizny a to jedine pokud je teda ten hledacek nastaveny spravne.Navic pokud nehodlas pouzit postprocess. A to mi zase prijde mozna zbytecne vubec uvazovat o takoveto variante.
Stale nedovedu pochopit, co tak zazracneho tolik lidi zrovna na tomhle zobrazeni vidi. Uznavam, ze jsou situace, kdy to pomuze, ale celkove mi to jako jednoznacny bonus neprijde.

-- 31. 12. 2020 02:28 --

Webste9 píše:Ahojte, vidím ze sa tu.......z časti má pravdu.

Klidne si to porid, sestava to urcite neni spatna, ja se jen snazil upozornit, ze i pres volbu vhodne sestavy ta koupe nemusi vest k tve spokojenosti.
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 31. 12. 2020 09:13

Webste9 píše:Ahojte, vidím ze sa tu rozbehla debata na tému čo je pre mňa lepšie.
Aby som to uviedol na správnu mieru - ja niesom profesionál, nemám také skúsenosti s postprodukciou ako vy, posledný rok fotím zväčša telefónom alebo DJI mavicom air 2, snažím sa fotiť do RAW a následne upravujem, Samozrejme nesedím pri tom hodiny ako vy profesionáli, ktorý sa tým živíte.

Áno rad sa hrám s hĺbkou ostrosti ale to mi telefón neponúkne také možnosti.
Keď som mal Canon 100D s pevnou 50-ko F1.8 - dalo sa stým vyhrať, keď sa podaril pekný portrét bol som rad, bola to pekná foto. Lenže v interiéri to bol mierne problém, nemal som sa kde postaviť vzhľadom na to pevne sklo.
Preto teraz hľadám zoom s menším rozsahom ale chcem svetelný kde sa da s tou hĺbkou ostrosti pohrať, Koniec - koncov sú decka väčšie, vonku mi nepostoja na foto ani keby im sľúbim modré z neba, preto hľadám niečo rýchle a kvalitne.
Kvôli týmto dôvodom som ochotný minút 2 500Eur na zostavu od ktorej môžem čakať výkon a kvalitu. Možno tu mate niekto pravdu s tým, že časom budem chcieť dokúpiť pevne sklo na portréty. Ja neviem.

Samozrejme ak máte niekto nejakú inú radu ktorá bude spĺňať moje požiadavky a zmestime sa do 2500Eur, kludne píšte, preto som písal dotaz sem. Keby som blby vezmem peniaze a kúpim prvú blbost čo mi predajca nahovorí.
Rád si nechám poradiť.

Manželka tvrdí, že ja nikdy s ničím nie som úplne spokojný, z časti má pravdu.

Jak pise Davidof, ta predvybrana sestava by nemela byt spatna volba.
cport
Návštěvník

Předchozí stránka