wikxzen píše:No, ještě bych se ohlédnul po X-H1 od Fuji. Na takové to cvakáníčko možná overkill, ale je to pořádný foťák s dnes už docela legrační cenou. WR, vyšší odolnost, velký grip, stabilizace snímače, spoušť z GFX systému, stavový displej na horní hraně, možnost bateriového gripu, lepší hledáček než X-S10 nebo X-T30/X-T200... snímač a výkon vychází z generace X-T2/X-Pro2.
To mne taky napadlo, cena vs. výkon asi supr, jen je to už dost velké a těžké.
Stan35 píše:Mě y dávalo smys si připlatit za X-T3 se setakem nebo nějaké pevné sklo z bazaru. Z dlouhodobeho hlediska za mě rozumný počin.
Jen je třeba zvážit, jestli to myslí vážně a je si vědom vyšších cen objektivů.
X-T3 za chvíli nebudou
To je další varianta, cenově sice výš, ale snad by to prošlo. Díval se na ni na netu a za něj (i za mne) lepší polohování displeje než ty komplet otočné.
Odpoledne jsme byli v tom Megapixelu a zkoušeli, kolegovi asi nejvíce sedl Panasonic G9, jenže jsme zase u ceny a velikosti, navíc kontrastní ostření.
Měli jsme v ruce X-T4 (X-T3 nebyla) a taky to šlo. Prodavač říkal, že X-T3 je menší.
Jak je to se stabilizací u Fuji skel, funguje to dobře? Je to na furt nebo se dá vypnout?
Viděl jsem porovnání stabilizace Oly E-M1 III vs X)T4, a byť papírově není Fuji daleko, tak skutečnost je hóódně jená v neprospěch Fuji...
https://mirrorlesscomparison.com/fujifi ... -iii-ibis/A co když je i v těle? Je to jako u Olympusu, že se dá zvolit jen stabilizace v některé ose (např. pro panning) nebo jen ON/OFF ?
Další byl E-M1 II a E-M5 III, E-M1 jednoznačně lepší držení, jen jestli to už není zbytečně moc profi a složité.
To stejné je u Fuji ty samostatné voliče, aby se do toho nezamotal...
Jinak moc díky všem za podněty