Proč zrovna přes Pay Pal? Jakože kvůli možnosti storna platby nebo tak něco? V tom bych až tak problém neviděl.
Základy bych viděl zcela jinde, napřklad (když už teda vůbec od nich nakupovat):
1-Určitě se ujistit, že nenakupuji přes nějakou jejich "národní odnož", třeba
https://www.eglobalcentral.co.it/ apod.
2-s tou zminěnou "koupi bez zaruky" souhlas - reklamace sice možná i bude reálná, ale posílat to do HK ... no nevím ....
3-navic bych to bral tak, ze zbozi muze prijit klidne za tri tydny nebo mesic nebo dva mesice
4-navic se pripravit na fakt, ze nez zbozi prijde, nedostanu od nich zadnou smysluplnou informaci, co se se zbozim zrovna deje, jakto, ze je dodani v prodleve - jen kecy a vymysly
5-cim drazsi a specifictejsi(mene obratkovou) vec kupuji, tim vetsi pravdepodobnost problemu, zdrzeni, nedodani - napriklad u nejakeho smartphonu, ktery zrovna "frčí" bude slušná pravděpodobnost, že ho mají skladem někde asi už v EU a pošlou obratem
S tou platbou jinak než přes PP bych problém neviděl. I když prodleva dodání byla oproti deklarovanému značná, peníze se z účtu strhly až po nějaké době, třeba po dvou týdnech, kdy zřejmě zboží vyexpedovali někde v HK. Ale to jsou jen mé zkušenosti zakládající se na tom, že jsem měl detailní přehled o tom, jak s nimi několik transakcí probíhalo a docela hodně jsem v té době i "studoval" reference na ně na netu.
Já bych u nich objednal jedině něco, co by bylo za sumu, kterou bych v nejhorším případě snadno obrečel ...