Olympus OM-D E-M5 mark iii

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ervd 22. 1. 2020 12:44

Dobrý den!

Chtěl bych se zeptat, zdali se dá někde koupit za dobrou cenu jen tělo fotoaparátu OM-D E-M5. U M10 mark I mi odešel hledáček a rád bych upgradoval.

Pokud o něčem víte, budu vděčný za radu.

Oly OM-D Em 1 mark ii je také volba, ale "všude" (EGC e-infinity) vyprodáno...

Děkuji za rady
Mýla
Ervd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fidko 22. 1. 2020 13:17

Som zmateny, lebo v teme je trojka, pises o jednotke, ale moze byt aj dvojka :-D

Dvojka teraz byva za celkom dobre ceny so 14-150 II. Trojka je z isteho uhla pohladu novinka, takze vyrazne lacnejsia zatial nie je.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ervd 22. 1. 2020 18:37

Myslím em 5 iii. Rád bych fotoaparát s 20 mp senzorem. Ta 16 mp už byla v OMD em 5 i , to je dávno :-)
Ervd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Davidof 22. 1. 2020 18:53

Olympusobchod s 10% slevou by ti stačil ?
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Ervd 22. 1. 2020 19:59

Na eglobalcentral se dá pořídit Panasonic G9 za 908 eur. Rád bych se dostal alespoň na tuto cenu.

Ale je možné, že si musím počkat :-)
Ervd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fidko 22. 1. 2020 20:44

Pokial si to mozes dovolit, chvilu pockaj. Myslim, ze v podobnych obchodoch pojde cena rychlo dole.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chvd 22. 1. 2020 23:41

Ervd píše:Na eglobalcentral se dá pořídit Panasonic G9 za 908 eur. Rád bych se dostal alespoň na tuto cenu.
Ale je možné, že si musím počkat :-)

Na E Global Central bych tělo pořídit rozhodně nedoporučil. Vlastně tu firmu bych nedoporučil raději vůbec. I když na druhou stranu zkušenosti třeba s Foto Škoda e-shopem jsou minimálně stejně špatné.
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ervd 23. 1. 2020 12:49

Základ je platit přes paypal a přistupovat k tomu jako ke koupi bez záruky. Ty ceny jsou obvykle nižší než u bazarového zboží...
Ervd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chvd 23. 1. 2020 13:35

Proč zrovna přes Pay Pal? Jakože kvůli možnosti storna platby nebo tak něco? V tom bych až tak problém neviděl.
Základy bych viděl zcela jinde, napřklad (když už teda vůbec od nich nakupovat):
1-Určitě se ujistit, že nenakupuji přes nějakou jejich "národní odnož", třeba https://www.eglobalcentral.co.it/ apod.
2-s tou zminěnou "koupi bez zaruky" souhlas - reklamace sice možná i bude reálná, ale posílat to do HK ... no nevím ....:)
3-navic bych to bral tak, ze zbozi muze prijit klidne za tri tydny nebo mesic nebo dva mesice
4-navic se pripravit na fakt, ze nez zbozi prijde, nedostanu od nich zadnou smysluplnou informaci, co se se zbozim zrovna deje, jakto, ze je dodani v prodleve - jen kecy a vymysly
5-cim drazsi a specifictejsi(mene obratkovou) vec kupuji, tim vetsi pravdepodobnost problemu, zdrzeni, nedodani - napriklad u nejakeho smartphonu, ktery zrovna "frčí" bude slušná pravděpodobnost, že ho mají skladem někde asi už v EU a pošlou obratem

S tou platbou jinak než přes PP bych problém neviděl. I když prodleva dodání byla oproti deklarovanému značná, peníze se z účtu strhly až po nějaké době, třeba po dvou týdnech, kdy zřejmě zboží vyexpedovali někde v HK. Ale to jsou jen mé zkušenosti zakládající se na tom, že jsem měl detailní přehled o tom, jak s nimi několik transakcí probíhalo a docela hodně jsem v té době i "studoval" reference na ně na netu.
Já bych u nich objednal jedině něco, co by bylo za sumu, kterou bych v nejhorším případě snadno obrečel ...
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jimedge 23. 3. 2020 07:59

Základ je platit přes paypal a přistupovat k tomu jako ke koupi bez záruky.
slitherio
jimedge
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fidko 23. 3. 2020 08:13

Moja skusenost je, ze vsetko od Olympusu co som tam nakupil mi slo registrovat v Olympusclube a predlzilo mi to zaruku na 2.5 roka.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ganec 23. 3. 2020 08:57

Davidof píše:Olympusobchod s 10% slevou by ti stačil ?
To sa ešte dá?
Žeby v deň keď má niekto narodeniny? ;-)

Ja som tam E-M5 III kupoval ešte v predpredaji, tak okrem tých 10% boli v cene aj 2 baterky a nabíjačka (jupio kit).

Ešte sa tam dá "Zostavte si vlastný set a UŠETRITE": https://www.olympusobchod.sk/sestavte-si-vlastni-set
Takto som kupoval E-M1 II.
Ale teraz som to skúsil a E-M5 III tam už ani nie je 8-S
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 23. 3. 2020 09:02

Zatím mi to pořád funguje - sleva od ambasadora.
Jenom u některých už zlevněných zboží a u outletu to nejde.
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod bob222 23. 3. 2020 09:31

Karol Srnec na Slovensku dával tiež k dispozícii svoju ambassadorskú zlavu, aj cez jeho Facebook.

-- 23. 3. 2020 09:33 --

Inak z eglobalu som zatiaľ problém nemal, ale niekedy je to katastrofa s čakaním. A ponuka pre olympus je taká stratená a osekaná. Jeden objektív mi putoval cez európu 6 týždňov. Celkom dosť.
Ale reklamáciu som neriešilm to je fakt. Tam by to asi bolo dosť na dlhé lakte.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ferin 23. 3. 2020 11:34

Já reklamaci řešil - decentrovanou 8-18. Z jejich strany to řešili velmi svižně, pro objektiv si hned dojeli. Nicméně přestože jsem jim poslal ukázkový fotky, na jejichž základě byli svolní to řešit, tak mi pak napsali, že jejich technik naživo žádnou závadu neshledal a že mi objektiv vrátí nebo vyplatí peníze. V obou případech ale se stržením 40 € za to vyzvednutí.
Ferin
Pokročilý

Další stránka