Zdravím
Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Keby si bol Ganec, tak by si takto nehovoril (keďže by si denne musel od neho čítať slová ako: "cype", "magor", "lhář a fabulátor", "Seš prostě kr....én. Ber to jako diagnozu", "víš houno" .. a podobné).ForeignerOnEarth píše:Třeba Grimjaur je příkladem člověka, který není zmítán láskou ke značce a dokáže nahlas ocenit výhody m4/3 a zůstat člověkem a vztahy k ostatním neodvozovat od "Má rád Olympus, je to skvělý člověk, nemá rád Olympus, je to gauner a lhář!"
Stále si "zarytý Nikonista".ForeignerOnEarth píše:Nicméně všem děkuji, protože už asi tak plus mínus okolo roku 2008 jsem si začal s hrůzou uvědomovat, že moje diskutování v letech 2005-2006 bývalo také podřízeno nadšení z toho, jak ta Nikon zrcadlovka hezky fotí a jak jí ty kanonisti a Pentaxáci Puntík a spol křivdí. A díky některým diskutujícím, ve kterých jsem se viděl v zrcadle, protože jsem byl jako oni, jsem si pak připadal jako blbec. A bylo to velmi osvobozující. A tak jako odnaučení kuřáci nesnáší kuřáky víc, než celoživotní nekuřáci, tak já jako člověk osvobozený od polohy ultra Nikonista rád rejpám do lidí, co jsou těžce zamilováni do své značky a mají dojem, že ji musí nejen hájit před celým světem, který ji ubližuje, ale potřebují nést prapor své značky neohroženě až k celoplanetárnímu vítězství. A snažím se ale do nich rýpat kultivovaně skrz fyzikální zákony, které by měly býti fakt nestranné.
Signature píše:Plánuji fotit krajinu, výlety, rodinu. A rád točím videa
ForeignerOnEarth píše: a když se stiskne tlačítko u bajonetu a zakroutí se s ním, tak upadne!!!
To som tiež zažil .. dokonca s väčšou intenzitou zmenyForeignerOnEarth píše:strašně moc ilustrativní byla změna z objektivu 16-85/3.5-5.6 na objektiv 16-80/2.8-4.
To je zhruba taková změna jako přechod z m4/3 na DX snímač.
A představ si, že tahle zdánlivě malá změna je v praxi změnou doslova obrovskou.
Keby si mal poriadnu bezzrkadlovku, zistil by si, že cez displej to ide aj jediným pevným sklom: priblížením/oddialenímForeignerOnEarth píše:Takže jsem na lidi používal Nikkora 17-55/2.8 nebo Sigmu 18-35/1.8 či Nikkora 85/1.8, aby celá akce měla jak snímky "skupiny lidí v prostředí", tak snímky "zaměřené na konkrétní osoby". Dobrá série to umí střídat. Proto téměř nešlo všechno fotit 16-85-kou.
Toto sú tie tvoje "malé klamstvá", ktoré neznášam:ForeignerOnEarth píše:mZuiko 12-100/4 má fajn rozsah, ale hloubku ostrosti jako f/5.6 na DX. To je z hlediska focení lidí a akcí k ničemu ve srovnání se světelnějšími objektivy pro větší snímač.
12-40/2.8 je jako f/4 na DX, což je na krátké ohnisko stále ještě málo. No a k tomu krátký zoom.
Vôbec nie všetkých. V tú dobu (máj 2015) som si uložil len aktuálne príspevky "tých najagresívnejších".Grimjaur píše:GANEC, že ty si vedeš složky na každého z nás?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků