Zdravím
Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
bob222 píše:Ja mám aj apsc aj m4/3. A nie, nikdy nemením rozmery vo foťáku. Ak to motív vyžaduje, orežem to následne v PC. A to kľudne aj opačne, napríklad mne na portréty na výšku sa "nudle" 3:2 absolútne nehodí.
Ale ja v pohode reznem aj 1:1 a podobne ako mi to najlepšie sadne.
Neexistuje na všetko ideálny pomer, stačí si pozrieť obrazy v hociktorej galérii, vždy sa prispôsobovali motívu.
Ale je to každého vec, ako mu to vyhovuje.
Puntík píše:Souhlas, dodržovat nebo násilně komponovat do formátu čipu je nesmysl, nikdo do toho fotografa nenutí. Ani není nutné chodit pro důkaz tohoto názoru do galerií, stačí si třeba prohlédnout fotky v časopisech.![]()
Zdravím
martin0134 píše:Stale ma laka ta kompaktnost , dalej je tu pevny svetelny objektiv , ale zase nesvetelne zoomy a pomer stran 4/3 . Urcite bude aj vyssi crop videa koli tomuto poomeru stran . Bojim sa este ostrenia vo videu aby nebolo hotsie jak na FZ1000 .
Inak co sa tyka tej svetelnejsej verzie 12-60 F2.8-4 tak pozeram ,ze je to objektiv z roku 2007 . Pasuje vobec na dnesne bezzrkadla ? Aky je pripadne jeho vykon kedze uz je to dost stary typ objektivu ?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků