Vymenit Panasonic FZ-1000 za mirrorless ???

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod martin0134 17. 1. 2017 22:57

Som z toho uz cely zmateny , uz som bol namotany , ze ho vymenim a teraz pisete , ze to nebude mat moc zmysel :D :D
martin0134
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 17. 1. 2017 23:31

Rozuměj, zoom s běžnou světelností ztratí výhodu 1EV získanou velikostí snímače, takže nula z nuly vzejde... Získáš možnost nasadit světelné pevné sklo a teprve tímto momentem se - dovolím si tvrdit, že velmi výrazně - vzdálíš možnostem FZ1000.
Druhá věc je optická kvalita objektivů - FZ1000 je nechvalně proslulý mizernými vlastnostmi v protisvětle (stejně tak LX100) no a zde probírané zoomy od Panasonicu takové problémy prostě nemají.
Kdybys měl zůstat jenom u zoomů, ať už jednoho s větším rozsahem nebo dvou pro kratší a delší ohniska zvlášť tak ten přechod smysl asi fakt celkem postrádá. Ale už jedno slušné pevné sklo tomu smysl dává.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 18. 1. 2017 02:06

martin0134: je samozrejmé, že FXE1 ti priamo nedoporučí prechod z ultrazoomu na bezzrkadlovkou s mFT snímačom, keďže si si nevybral jeho značku ;-)
(ale bude sa snažiť naznačovať, že potrebuješ aspoň APS-C)

Ja ako čistý "bezzrkadlovkár" (ultrazoom som zavrhol kvôli tomu, že bol neskladný), to ale vidím úplne inak. Nedávno som si kúpil mZuiko 12-50; a hoci má geniálny rozsah, možnosť elektronického zoomu, makro .. predsa len je na ňom jedna chybička krásy: je veľmi dlhý. Tým, že meria až 83 mm na dĺžku, sa mi už do kapsičky (ktorú aktuálne používam) nevojde tak, aby sa vedľa vošiel ešte jeden objektív. Nevojde sa ani do vrecka vetrovky, teda som ho na poslednej akcii nemal pri sebe a nefotil som s ním (čo sa mi nestáva, keď už si už beriem so sebou foťák).
Nabudúce si radšej zoberiem (skladnejší) seťák a pevné sklá.

V skutočnosti má ešte pár chybičiek krásy:
- treba s ním zoomovať - to s pevným sklom nemusím vôbec (stačí pritiahnuť/oddialiť foťák)
- v zlom osvetlení podáva omnoho horšie výsledky (a pomalšie zaostruje) ako svetelné sklo

Zhrnutie: ak by som mal možnosť "vymeniť FZ-1000 za mirrorless", tak neváham. Len nad sklami ;-)
Naopak? Určite nie.
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 18. 1. 2017 09:11

A hele, už zase blbost s tím "zoomováním nohama" :D
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 18. 1. 2017 10:27

No počkat to je ještě vyšší level ne? Teď je dokonce zoomování nohama lepší než klasické zoomování. To chce opravdu silný žaludek.
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 18. 1. 2017 11:35

martin0134: je samozrejmé, že FXE1 ti priamo nedoporučí prechod z ultrazoomu na bezzrkadlovkou s mFT snímačom, keďže si si nevybral jeho značku ;-)
(ale bude sa snažiť naznačovať, že potrebuješ aspoň APS-C)

Ganec, Tvoj fanatizmus je ojedinelý v celej Európe, ja mám doma aj MFT GX8, aj s objektívami a za život som mal 4 x Olympus a x krát všeličo iné. To GX8 som podedil po rodinnom príslušníkovi ktorý je mimo SR. Pár krát v roku na dovolenke niečo cvakne, ale všetky RAWy spracovávam ja. Ja nemám "svoju značku" to máš Ty a si tým dosť postihnutý a všeobecne známy :)

Z FZ1000 na MTF určit nepreidem :) DSLR FF- P K1, DSLR CSC FF SONY rada 7, DSLR APSC N D500, CSC APSC SONY 6500. To sú moje priority. A chcem dobré video v jednom tele, tak že nie všetko z toho pripadá do úvahy.
A neznášam RAW 4:3. A nenechám si do toho od Teba kecať :) Ak sa budem chcieť opýtať, na to tu mám serióznejších ľudí.
A ešte, keby som chcel ďalší ultra. tak Sony RX10 III, FZ 2000 za moc nepodaril.

-- 18. 1. 2017 12:27 --

Na ephoto je slušný test od Srnca, vlajkovej lode Olympusu , podľa mňa nie je tendečný ani zaujatý. Len niektoré fotografie vzbudzujú isté rozpaky. Hlavne v takej cenovej relácii. Chybička sa samozrejme môže pritrafiť, tak že budúce RAWy a DXO ukážu k akému posunu došlo.
Naposledy upravil FXE1 dne 18. 1. 2017 21:05, celkově upraveno 2
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod landov 18. 1. 2017 12:50

Ganec píše:- treba s ním zoomovať - to s pevným sklom nemusím vôbec (stačí pritiahnuť/oddialiť foťák)

Hosi sa mylite, to je zoomovanie rukami, nie nohami...to je master level :oboze :D
landov
Expert

Odeslat příspěvekod FXE1 18. 1. 2017 13:00

Ak trochu chlapec potrénuje tak to dokáže naraz nohami aj rukami, treba to len zosúladiť a nepadnúť na držku ( ale on by aj mohol) :)
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod standavfr 18. 1. 2017 13:25

To bude zřejmě Saxana zoom.
standavfr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 18. 1. 2017 17:28

A wildliferi sa miesto nakupovania drahych dlhych skiel zacnu ucit lietat :-D
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ganec 18. 1. 2017 19:45

FXE1 píše:mám doma aj MFT GX8, aj s objektívami
A to ja mám odkiaľ vedieť?
(keďže to nemáš v podpise, asi ťa za to nikto nesekíroval ako mňa, že si to tam mám napísať)
A s akými objektívami?
(to je totižto to zásadné)
FXE1 píše:Ja nemám "svoju značku"
Mal si: pamätám si, že si prešiel z Nikonu na Fuji X-E1, podľa neho si si spravil aj používateľské meno.
A dosť aktívne si o Fujinách diskutoval (kým ťa nevymobovali).

FXE1 píše:Z FZ1000 na MTF určit nepriedem
Ty možno nie, ale keď sa už nad tým niekto zamýšľa, tak tá FZ1000 pre neho isto nie je ideálnym foťákom
=> teda nie je nutnosťou aby nový foťák bol jeho presnou kópiou všetkých jeho vlastností (aj s jeho nevýhodami)
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod martin0134 18. 1. 2017 20:12

Inak co sa tyka toho pomeru stran 4:3 , tak tym som neni tiez ani ja nadseny :-\ .
martin0134
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 18. 1. 2017 20:34

Ak si väčšinu času trávil s 3:2 ako ja, tak je to pochopiteľné.

-- 18. 1. 2017 20:42 --

Ganec píše:
FXE1 píše:mám doma aj MFT GX8, aj s objektívami
A to ja mám odkiaľ vedieť?
(keďže to nemáš v podpise, asi ťa za to nikto nesekíroval ako mňa, že si to tam mám napísať)
A s akými objektívami?
(to je totižto to zásadné)
FXE1 píše:Ja nemám "svoju značku"
Mal si: pamätám si, že si prešiel z Nikonu na Fuji X-E1, podľa neho si si spravil aj používateľské meno.
A dosť aktívne si o Fujinách diskutoval (kým ťa nevymobovali).

FXE1 píše:Z FZ1000 na MTF určit nepriedem
Ty možno nie, ale keď sa už nad tým niekto zamýšľa, tak tá FZ1000 pre neho isto nie je ideálnym foťákom
=> teda nie je nutnosťou aby nový foťák bol jeho presnou kópiou všetkých jeho vlastností (aj s jeho nevýhodami)

Snažil som sa Ti vysvetliť, že značka u mňa nehrá rolu. Na rozdiel od teba. Ljubiteľ, Flexaret,Zenit, Olympus, Canon, Praktica, Panasonic, Nikon, Minolta , Fuji, z niektorých aj viac modelov. Pre Teba svet začína a konči CSC Olympusom. A ak som správne pochopil, práve tým jedným modelom ktorý teraz máš :)
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martin0134 19. 1. 2017 13:18

Vy co mate CSC 4/3, tak pouzivate tento pomer stran alebo prestavujete na 3:2 s tym ze sa nevyuzije cela plocha snimaca ? O kolko cca klesne pocet megapixelov ?
martin0134
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 19. 1. 2017 13:57

Ja mám aj apsc aj m4/3. A nie, nikdy nemením rozmery vo foťáku. Ak to motív vyžaduje, orežem to následne v PC. A to kľudne aj opačne, napríklad mne na portréty na výšku sa "nudle" 3:2 absolútne nehodí.
Ale ja v pohode reznem aj 1:1 a podobne ako mi to najlepšie sadne.
Neexistuje na všetko ideálny pomer, stačí si pozrieť obrazy v hociktorej galérii, vždy sa prispôsobovali motívu.
Ale je to každého vec, ako mu to vyhovuje.
bob222
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka