antoninn píše:Pokud bys sem dával fotky, ze kterých by ostatním padla čelist, tak bys měl daleko víc respektu. Takhle jsi jenom teoretik.
Ja som tu ale také fotky dával, no tunajší zaslepenci si vždy našli nejakú výhovorku
Napríklad, keď tu FOE argumentoval, že už zrkadlovky majú problém odfotiť sériu chodca v pohybe a teda že z toho vyplýva, že bezzrkadlovky s kontrastným ostrením to teda nedokážu ani náhodou
- tak som tu priložil 2 kompletné série bežkýň v behu
=> no
napriek tomu, že opak bol dávno dokázaný, tu stále zaznievajú slová, že bezzrkadlovkami sa fotiť pohyb nedá
(furt príde niekto, kto si kúpi lacnú zrkadlovku, do foťákov sa nevyzná a netuší, aké diskusie sa tu viedli pred 2 rokmi)No a keď som zase žiadal ja,
nech s APS-C zrkadlovkou aspoň zopakujú to, čo som nafotil ja (podobnú sériu v pohybe, v takých detailoch, aby bolo vidno napríklad mihalnice),
tak to zrazu nikto nedokázal:
-
landov tu priložil len single fotku bežiaceho černocha - navyše zle zaostreného a s výraznou aberáciou
(odvtedy tu už fotky neprikladá, len provokuje hláškami o teoretikovi bez praxe, alebo o Cvachovi)-
luňák tu priložil jeden záber v malom rozlíšení, na ktorom žiadne detaily (ani správne zaostrenie) nebolo vidno
(zjavne nepochopil, že som požadoval "porovnateľné detaily" a nie estetickejšiu fotku)Keď si dobre spomínam, len ltokar tu dodal záber z podobnými detailami (hoci mihalnice jeho bicyklistu nebolo vidno kvôli okuliarom). No ale aj on na neho použil Olympus a pevnú 75-ku.