Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Ja hlasujem za ten PENremaxik píše:PEN od olympusu s objektivem pro portrety za cca 17 tis. Fotak chci prevazne na portrety, vim ze je to mozna modni záležitost ale nejdůležitější hsou fotky z rozostřeným pozadim. Co mi prosim poradite?
Ganec píše:Ja hlasujem za ten PENremaxik píše:PEN od olympusu s objektivem pro portrety za cca 17 tis. Fotak chci prevazne na portrety, vim ze je to mozna modni záležitost ale nejdůležitější hsou fotky z rozostřeným pozadim. Co mi prosim poradite?
Portréty sa bezzrkadlovkami (csc) fotia lepšie. Napríklad preto, lebo:
- zaostrujú presnejšie (vďaka inému systému ostrenia ako zrkadlovky)
- fotenie portrétov je u nich vďaka detekcii tvárí jednoduchšie a pohodlnejšie
Olympusy majú dokonca aj "eye detection", kde sa dá zvoliť aj ostrenie buď na pravé, alebo ľavé oko
Fidko píše:No este napisem, ze CSC je fajn volba, ale s Olympusom sa kvoli mensiemu snimacu pozadie rozostruje tazsie. Ostrenie ako to prezentuje Ganec je trochu nezmysel v porovnani s PENom, pretoze vacsina PENov nema hladacik a takze fotis cez displej a ked fotis cez displej zrkadlovkou, soosob ostrenia je rovnaky ako pri CSC ( ostri to kontrastom).
Jo a detekciu tvare ma EOS 100d tiez, ale to sa od pana Ganca nedozvies
Hehe, teraz pozeram, ze moje 7rokov stare EOS 7D ju ma tiez. To som si doteraz nevsimol. Konecne bol Ganec uzitocny
fotil som obomi, tak viem aký je medzi nimi skutočný rozdielstandavfr píše:Nechápu,jak může Ganec na portréty doporučovat foťák,který má už z principu malou hloubku ostrosti.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků