Fotoaparat - jsem amater

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod semrad8 5. 12. 2015 20:13

Ahoj, sháním fotoaparat, který fotí hezky, vyuziti spise pri cestovní. Jsem amater, tak nějaky dobry fotak, co foti dobře na automat ve dne i v noci. A aby byl take menší velikosti. Prodávají se na fotak také něco jako selfie tyče( nebaví mě každému říkat, zda nás může vyfotit )? Děkuji
semrad8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miroslav.cizek 5. 12. 2015 20:36

http://www.megapixel.cz/canon-powershot-g5-x
Selfie tyče existují, až budeš vědět jaký foťák, tak si koupíš tyč, která bude mít dostatečnou nostnost.
miroslav.cizek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod STigre 6. 12. 2015 00:00

Canon G5 X je hodne dobrá volba, pokud by byl moc drahý, nebo nestačil zoom (velikost přiblížení), tak je tady Olympus Stylus 1 (s) za 13-14 tisíc.
http://www.digimanie.cz/ultrazoom-olymp ... i-f28/5289
Určitě ale nebrat nic s cenou pod 7 tisíc - to je pak lepší ten mobil :-).
STigre
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zdenek D 6. 12. 2015 14:57

I amaterovi by slušel D1s, nebo D4... I skladník ve šroubárně si přece může přečíst Vergiilia v originále..
Zdenek D
Návštěvník

Odeslat příspěvekod semrad8 6. 12. 2015 21:34

vybral jsem si sony rx100, akorat mi trochu vadi ten vyskakujici blesk
semrad8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martin2580 6. 12. 2015 21:48

Ten blesk je nahodou fajn, protoze se da otocit nahoru a palit o strop. S tim ma konkurence velkej problem a v interierech to je alfa a omega. Oslavy atd....
martin2580
Návštěvník

Odeslat příspěvekod STigre 6. 12. 2015 22:14

Foťák bez hledáčku bych už nebral ani zadarmo - měl jsem Panasonic Lumix DMC-GF2 bez hledáčku, a do půl roku šel z domu. Na displeji foťáku není za slunného dne nic pořádně vidět - to není jako displej u telefonu. Při focení s nataženýma rukama také člověk neudrží foťák tak pevně, jako když ho má přitisknutý k obličeji - výsledkem jsou horší - méně ostré fotky.
STigre
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kultus 7. 12. 2015 08:56

Dlouho jsem premyslel co na tom hledacku porad mate, ale jak jsem ho jednou zkusil pres displej komponuji jen kdyz je opravdu treba - nadhled, podhled, makro, stativ...kdyz je kvalitni je to parada nemluve o stabilnejsi sestave a viditelnosti na primem slunci. Ale kdyz na to nejsou penizky...
Naposledy upravil kultus dne 7. 12. 2015 10:13, celkově upraveno 1
kultus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 7. 12. 2015 10:12

martin2580 píše:Ten blesk je nahodou fajn, protoze se da otocit nahoru a palit o strop. S tim ma konkurence velkej problem a v interierech to je alfa a omega. Oslavy atd....

Pochybuji, že má dostatečný výkon na pálení o strop...
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 7. 12. 2015 10:19

Jinak musim vam, amaterum pochvalit web, mate ho pekny.
Radek71
Návštěvník