Výběr fotoaparátu

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod robi.r 11. 1. 2015 22:27

Zdravim, potřebuji poradit fotoaparát na focení miminka,nejlépe s hledáčkem a možností natáčet i video, dále i výměné objektivy.Rozpočet mám cca 25 tis. Díky za pomoc Robi
robi.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daf 12. 1. 2015 11:13

V podstatě jakákoliv novější zrcadlovka by měla v pohodě stačit. Jediné co bude potřeba dokoupit bude světelný objektiv. Na mimino bych doporučil nějakou padesátku f1.8. Určite by se našla i vhodná bezzrcadlovka, ale tam to bude horší s tím hledáčkem.
Daf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 12. 1. 2015 11:45

Ak Ti ide aj o video (neviem aké sú požiadavky na AF a kvalitu), tak pozri panasonic G6. Video slušné, objektívy od panáka aj od olympusu, hľadáčik je.
Zrkadlovky na foto samozrejme v pohode, akurát u toho videa je ten výstup a možnosti AF u niektorých dosť biedne, treba si na to dať pozor, prípadne pozrieť recenziu aj na video, ak ju niekto robil. Ale ako som napísal, všetko je to požiadavkách na kvalitu videa.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod reign 12. 1. 2015 17:28

No, zkusil bych oželet výměnné objektivy a koupil Panasonic lx100. Koukni na parametry a recenze. A taky na specifikaci objektivu.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod robi.r 12. 1. 2015 23:00

No ten Panasonic LX 100 nevypadá špatně jen ta cena mi přijde už dost vysoká.
Uvažoval sem ještě o těhle : Panasonic GM5 , Canon d100 a Nikon D3300 , možná i o Panasonicu GX7 + nějaký pevný objektiv a i zoom...
robi.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 13. 1. 2015 00:24

Ještě detail - víc než hledáček užiješ na mimčo výklopný displej, z toho bych vycházel. Mně celkem oslovil nový Canon G7-X, jediné skutečné mínus je extra slabá a ještě extrovnějc drahá baterka.

edit: jinak o mini foťácích jsem rozepsal kvůli jejich dostatečné kvalitě, rozměrům a velmi slušnému videu. Kdybych měl vybírat zrcadlo na dítě, tak by to zřejmě vyhrál set Canon 700D+18-135 STM - samozřejmě v budoucnu bych doplnil o světelné pevné sklo...
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod miroslav.cizek 13. 1. 2015 11:33

Já bych před Panasonicem G5, nebo GM1, dal přednost Olympusu Epl-7. Měl jsem ho teď na měsíc půjčený a musím říct, že mě hodně překvapil! Video z G5 super, ale fotky už docela slabé, G6 má video taky super, ale opět fotky horší. U Olympusu je sice video o trochu horší než u Panasonicu, ale je naprosto dostatečné pro účely jaké chceš (natočit mimčo, dovolenou, sestřihat, nahrát na youtubu) a fotky jsou z Olympusu lepší. Navíc se mi líbí, že je to malé kovové tělo, pocitově dost odolné... Přijde mi to jako lepší volna a stabilizace v těle se hodí :-) Měl jsem G5, mám G6, mám i GM5, Nikon D5100 a musím říct, že bych dal přednost Olympusu Epl-7... Určitě stojí za to na něj aspoň kouknout. Jediné, co bych vytknul, je seťák začínající (pro mě) na až 14mm, tzn. 28 mm, ale většinu to nijak omezovat nebude.
miroslav.cizek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 13. 1. 2015 11:47

To s foto výstupem Panáčku musím žel potvrdit. Jinak E-PL7 je konečně s normálním displejem, tzn i použitelným. Otázkou je nabídka skel - hlavně ty ceny. Proto mi z m4/3 vyšel v kombinaci snímač/sklo nejlíp LX100 vzdor slabým paramerům snímače.

-- 13. 1. 2015 11:53 --

ještě ke Canonu G7X - i když jen 1", tak snímač plichtí s LX100 http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/ ... ___978_981
když se to sečte s rozsahem a světelností skla, které je navíc lepší než u LX100 tak jediná ztráta je v horší hloubce ostrosti, expozičně super.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Skulivert 13. 1. 2015 12:49

pokud jde o cenu skel, či poměr cena/kvalita, tak si myslím, že na tom dlouhodobě nejlépe je asi Samsung, tudíž bych možná uvažoval i nad ním, taková NX30 se dá sehnat v kitu občas i za 13 tisíc nová... jinak kvalita E-PL7 mi přijde (z toho co lze na internetu najít) jako krok zpět, ve srovnání s E-M10 si určitě pohoršila, ve srovnání s Panasonicem GM1 (i GM5) mám pocit, že je E-PL7 na stejné úrovni, ne-li mírně horší...
Skulivert
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 13. 1. 2015 13:08

reign píše:To s foto výstupem Panáčku musím žel potvrdit. Jinak E-PL7 je konečně s normálním displejem, tzn i použitelným. Otázkou je nabídka skel - hlavně ty ceny. Proto mi z m4/3 vyšel v kombinaci snímač/sklo nejlíp LX100 vzdor slabým paramerům snímače.

-- 13. 1. 2015 11:53 --

ještě ke Canonu G7X - i když jen 1", tak snímač plichtí s LX100 http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/ ... ___978_981
když se to sečte s rozsahem a světelností skla, které je navíc lepší než u LX100 tak jediná ztráta je v horší hloubce ostrosti, expozičně super.

Ono to až taká strata nebude, myslím že LX 100 nevyužíva celú plochu m4/3 čipu a jeho použitá plocha je plus mínus autobus podobná tej 1"....

-- 13. 1. 2015 13:09 --

Tá GM-5 je fakt pekná, malinkatý šperk, k tomu 20/1,7 a paráda, len tá cena je dosť ukrutná...
Za to už mám fakt solídnu zrkadlovku.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod reign 13. 1. 2015 14:35

Bobe, co jsem viděl srovnání velikosti snímače a i fotky, tak ten LX100 je tak 98% m4/3 a porovnání s Canonem G-7X je nejlíp vidět z tabulky na dpreview
http://www.dpreview.com/reviews/panason ... uiv_Ap.png
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 13. 1. 2015 15:11

Ja len viem že crop faktor je tuším cez 2,2, takže to bude o niečo menej ako m4/3.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod reign 13. 1. 2015 16:28

Veď hej, ale 1" má crop 3x

On ten Sony 1" snímač je pro mne nejzajímavější věc ve fototechnice, se světelným sklem v pohodě nahradí pro drtivou většinu potřeb zrcadlo.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Skulivert 13. 1. 2015 17:03

škoda, že ta GM5 nemá stabilizovaný snímač, byl by to ideální kapesní stroj, po uvedení GF7 jsem čekal, že Panasonic postupně přejde na stabilizované snímače a ono zatim nic, mohli to udělat jako Sony u A7II, kde se obě stabilizace doplňují... jinak při plánovaném focení přírůstku do rodiny bych zauvažoval i nad poměrem stran snímače, Olympus i Panasonic má 4:3, takže případné fotky na tisk se budou muset všechny ořezávat na poměr 3:2... a mimochodem, např. bazarový Samsung NX20 se dvěma zoomy a pevnou 30 mm, je za polovic rozpočtu a splňuje veškeré požadavky... pokud bych uvažoval nad 1" snímačem, tak bych volil raději Nikon 1, za cenu Panasonic LX100, Sony RX100II či III nebo Canonu G7X mám k němu 3 objektivy, tedy větší rozsah zoomu, méně Mpx., slušný jpeg a rychlejší sériový snímáni, což se na mimina hodí... ale je pravda, že z druhé ruky se dá poskládat docela slušná sestava od jakékoli značky za rozumné peníze, v každém případě bych vzal rovnou k základnímu setu i 45 mm f1.8...
Skulivert
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 13. 1. 2015 17:26

Nechápem prečo by som musel rezať z 4:3 na 3:2? Ja napríklad aj aps-c režem viac štvorcovo, nudle na ludí nemám rád, tak ešte na krajinku...
Argument s tlačou tiež nie je relevantný, Však vytlačia dnes všetko bez ohladu na pomer strán...
bob222
Pokročilý

Další stránka