Inu, noxx_cz aniž by to tušil, si odpověděl sám. Pokud budu zrcadlovku používat pouze jako lepší náhradu kompaktu.....noxx_cz píše:Puntík píše:A pánové, nikdo z vás neupozornil GfLiona na nutnost !!!! práce s editorem, bez které je každá zrcadlovka nesmyslem!!Zdravím
Proč by to byla nutnost a focení zrcadlovkou bez editoru nesmysl? Jaký je principiální rozdíl mezi JPG (odhadem 70% uživatelů D-SLR) fotkou ze zrcadlovky a z kompaktu (kde 99% uživatelů nikdy žádný editor nepoužilo)?

...........................
Foto-ABC, já jsem na věc šel opačně, první digitál byl z cenových důvodů jakýsi kompakt od Olympusů, posléze od Minolty a pak ist*D (nikoliv istDL, DS či co). Teprve tehdy jsem odložil definitivně film. A také že jsem měl nějakou předcházející výbavu. A právě proto, aby tazatel nemusel plýtvat financemi v podobě několika různých těl, (než dojde k D7100 či podobnému) píšu - kup co nejlepší, jinak brzy půjdeš pro jiné. Můj názor, i když se notoricky opakuje většinou ta horší verze. Lidé jsou, co se peněz týká, opatrní ale chovají se přesně opačně.
Já mám před očima horší verzi -:FotoABC píše:Puntík: každý z nás je schopen poradit tazateli co si má pořídit a jak postupovat , aby dělal fotky jako my. Nikdo z nás nemůže optimálně poradit jak má dotyčný splnit úplně jiné priority, než sami známe. Pokud budu radit tazateli co má dělat.........pak prostě budu radit blbosti, jelikož nutně budu promítat do odcizených rad vlastní priority. A platí to i pro Tebe (měrou vrchovatou) a všechny ostatní........ atd...atd....
.."...Chci fotit krásné fotky, ale -
1) nevím co to je
2) nevím jak se to dělá
3) nevím proč/nevím jestli mě to chytne
4) mám málo peněz
Slyšel jsem, že to jde nejlíp Canonem nebo Nikonem. Poraďte prosím který z nich si mám koupit. Nejlépe v akci....Děkuji "
Fakt mi z toho stále vychází nejlepší tělo ve dvojsetu. Ale nakonec udělá největší dojem odpověď opačná, s tělem nejvykleštěnějším a nejdelším výčtem všech možných objektivů. V reálu je to celkem jedno, standardně zůstane u Dxxx a 18-105. A spokojenost na obou stranách. Na fotkách nezáleží, jsou dělány přístrojem, který prý dělá nejlepší fotky.

.........................
GfLion - tuhle fotku jakoukoliv zrcadlovkou, i lepším kompaktem. Ale je to hlavně o umět ovládat svůj přístroj a také o množství odpadu,tedy množství nepovedených fotek ze kterých jsou podobné fotky vybírány a o němž každý skromě mlčí. Nicméně - také ten editor...

Zdravím