Zrcadlovka ve Vánočních slevách?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 7. 1. 2015 23:56

Puntíku, být tebou, tak bych radši podobná témata vůbec nezačínal. Mezi náma je rozdíl takových dobrých 25 - 30 let, a to už umí být jisté tělesné funkce naprosto nemilosrdné. To se zkrátka neokecá. Kolikrát člověk může leda tak fotit.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 8. 1. 2015 00:19

Puntík píše:Máš pravdu, street fotím zásadně Nikkorem 400/2,8, který se mi podařilo na Pentax přilepit tavnou pistolí. Většinou jsou foceny z Petřínské rozhledny nebo televizního vysílače na Žižkově..... tedy například:
download/file.php?id=37847
download/file.php?id=38045
download/file.php?id=38476
download/file.php?id=37875
download/file.php?id=38014
download/file.php?id=38015
download/file.php?id=37700
download/file.php?id=40835
download/file.php?id=41304
download/file.php?id=40794
download/file.php?id=35322
download/file.php?id=40890
download/file.php?id=40510
download/file.php?id=37792
download/file.php?id=40616
download/file.php?id=38083
download/file.php?id=37806

Je to vůbec možné ? .... si říkám stejně, jako tenhle pán.....
download/file.php?id=37903
jak's to mohl poznat ? Buďto jsi kouzelník, nebo kašpar........ ;-) :-D :-D

......................

MT, taky si ho nikdo ze zdejších nekoupil, sice po něm stonal Daemonius, ale zdá se, že už není zdejší....

Hahahaha, tim detinskym sarkasmem ohledne Nikkora ctyrkila a kecu s rozhlednou si sice vermomoci snazis zachranit p*del, ale vubec se ti to nedari, protoze ocividne ani jedna fotka neni ze sirokace, natoz ultrasirokace. Tak ted si jen rikam, jestli ses fakt tak spatnej troll, nebo fakt tak spatnej student fotografie ze nepoznas, cim si to fotil a jak si byl daleko :-D

Mimochodem technicka stranka fotek je v nejlepsim pripade pouze prumerna (ikdyz ty prekrasne ramecky to castecne zachranujou :D :D :D ), tak si jen rikam, jestli udelali soudruzi z Pentaxu nekde chybu, nebo je to jen o rukach, ktere ho drzi. A primo v tomto kontextu se musim zas a opet smat, kdyz mi tu kalibr jako ty zacne vykladat cosi o tom, ze by Kaji most odfotil lip nez ja... :tleskani

PS: dobre vedet a videt, jak kazdy ke stejnemu nametu pristupuje jinak. Moje fotka je samzorejme o dva rady fotograficke skoly niz, jednak postrada precizni ramecek, druhak postrada ten spravny detail, ktery prispiva k zachyceni uzasne atmosfery snimku...
Obrázek
Obrázek
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 8. 1. 2015 00:41

Hahaha, já si žádnou pr*del zachraňovat nepotřebuji, i když tě mám u ní sakra blízko. Už mnohokrát jsem napsal, že na technickou stránku právě z ní .. ehm.. celkem kašlu a čím jsem to fotil, vím já líp, než ty. Ultraširokáče nemaje, jím to fotit ani nemohu a delší objektiv, než sedmdesátku do ulic netahám. A co si o mých fotkách myslíš ty, případně další co si hraje na umělce, je mi putna. Takže skutečně nikoliv kouzelník, ale jen ten kašpar....... :-D

Mimochodem, každý máme na svém snímku zachyceno něco zcela jiného. Škoda, že tvé chápaní nejde tak daleko....
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 8. 1. 2015 00:51

Ale kdepak, uz se zase snazis detinsky vykroutit, zachycene je jedno a totez, kazde ovsem jinym ohniskem, v jinou dobu a jaky to ma dopad na vyzneni snimku, to necham na posouzeni ostatnim, kdo je tu vic kaspar a kdo vic umelec. Kazdopadne za tim, ze si obycejnej smirak si stojim, z tech fotek to primo bije do oci. 70x1,5=105mm, aha. A prej ze vi lip nez ja, tak urcite :lol:
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 8. 1. 2015 01:05

Jo, portrétní ohnisko, to je šmíráckej teleobjektiv, máš pravdu. Od teďka jsou nás, šmíráků, přímo hejna. Zbytek nestojí za komentář..... prej jedno a totéž...... :tleskani :tleskani
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 8. 1. 2015 01:11

Kdybych byl na stejny intelektualnim levelu jako ty, tak ted sarkasticky poznamenam, ze na tve fotce je labut, zatimco na me bagr.
A ano, 105mm je jiz teleobjektiv A ano, je vas takovych hodne, ovsem je treba to rozdelit na dve kategorie. Na zbabele smiraky a na ty, kteri delsi ohnisko pouzivaji za tvurcim ucelem. Ne, nespadas do druhe kategorie, ackoliv si o tom nepochybne sebestredne presvedceny, vsak i proto se tu imrvere ohanis tim teleobjektivem ve dvojsetu :D
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 8. 1. 2015 01:17

Nevíš co píšeš protože nevíš o čem píšu já. Jdi už spát a vykašli se na ty kecy....

Mimochodem, prsíš se tady technickou kvalitou, ale zase z mého pohledu je ta tvoje fotka odfláknutá. I kdybych ji dělal širokáčem, vypadala by jinak. Ale to nic....
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 8. 1. 2015 04:55

Cheche, jestli tu nekdo nevi co pise, pak je to jeden anonym rikajici si Puntik, z cehoz ho usvedcuji jeho permanentne nekonzistentni nazory, ktere meni podle toho, jak se mu to zrovna hodi (pouze ten neprekonatelny "dvojset" se shitoznima setakama, co "do A3 vyhovi", spolehlive pretrvava) a evidentne mu je fuk, ze vypada jak pokrytec nejvetsi, nebo je zkratka jen tak prosty, ze si to holt neuvedomuje. Pravdepodobne B je spravne, proto je vytoceny pokazde, kdyz jej nekdo nachyta na jeho vlastni spek, coz je v jeho pripade az detinsky snadne.

Zdravim :D
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 8. 1. 2015 07:48

Milujem tieto Vaše debaty, nikdy neviem ani odhadnúť, čo všetko preberiete a kde to celé skončí! ;-)
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod IvanGS 8. 1. 2015 09:03

Koukám, že fenomén " anonymních serverů", kde pošlu člověka do pr..le, nic mi neudělá, často se neznáme a nikdy neuvidíme, tak o co jde, pronikl i sem. Kdybyste ke stejné debatě sedli u piva a koukali si do očí, bylo by to asi jiné a možná byste se i víc dozvěděli (aspoň člověk zvládající elementární pravidla slušné komunikace). Možná by nebylo špatné organizovat něco jako "Fokokempy Digiarény" :-D . Ale třeba je to mezi fotografy běžná forma konstruktivní komunikace, pak se omlouvám.

Mně se mimochodem větší část těch Puntíkových fotek líbí. A vždycky jsem myslel, že o to jde - aby fotky i jejich vznik uspokojily autora a pokud možno se líbily i někomu dalšímu...
IvanGS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 8. 1. 2015 09:08

Ivan, toto sú debaty ktoré začali už pred rokmi na fotografování,cz, teraz pokračujú tu. Samozrejme nemajú nikdy koniec a aj začiatok je v nedohľadne. Ale je to celkom v pohode, občas sa niekto kúsok viac rozvášni, ale inak sa to dá. Proti novinkám pohodička. :-)
Za starých čias tam boli tábory T_x a spol proti puntíkovi a P (kto vie kde je mu koniec). Občas sa to mlelo podstatne viac ako tu, tu je to také "komorné".
Ale ako hovorím, klídek tabáček a zábavka. Akurát Radek71 postúpil diskusne tak o 2-3 levely, na fotografování bol taký tichší - priemernejší.
Jedinou chybkou je, že tu nie sú na vyváženie perfektné fotovlákna kde išlo len a iba o fotky. Taký krajinný detail, ktorý skončil tuším až na 8 vlákne mi dodnes chýba. Perfektné komentáre TH, super fotky ľudí čo im išlo o záber. Tam sa človek naučil fakt veľa!
No a potom bola hospoda u Nikona, kde bol všetok bordel na jednej hromade... ;-)
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cport 8. 1. 2015 09:28

Kdyz to ty kluky, zda se, bavi. Uplne vidim, jak se Puntik po psani vety "Pentax ma nej APS-C tela" uchechtava, jak zase FotoABC a Lunak vypeni a budou psat ty svoje slohovky ...

... jen je hloupe, ze se timto pleveli temer kazde vlakno ...
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gamut 8. 1. 2015 10:51

Jo točme se pardálové.. :-) Jednou je to textura jakou svět ještě neviděl a k tomu seznam skel. V obráceném gardu něco o nejlepší APS-C a následuje seznam skel a těžká obhajoba. :-D
Fakt je co číst a přitom je to o ničem. Teda je, ale to jde o úplně něco jiného.. třeba o ego? Pak se radikální letité tvrzení počínaje třeba MPx, vystřídá tvrzením o jemné korekci.. :-) A tak se kolečko opakuje v rozdílných tématech se stále stejným výsledkem. :-D
Gamut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marfos 8. 1. 2015 11:47

Když to začalo už na Fotografování.cz a Grafice, tak je o to podivnější, že vás to ještě baví...Jestli není někdo z diskutujících úkolován majitelem stránek, který má zisky z počtu kliků:)
Marfos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 8. 1. 2015 12:17

Vieš jaká by tu bola nuda, keby to nebolo?

Dotaz - Chcem zrkadlovku na šport a na deti a na prírodu a tak na všetko
Odpoveď jedna - Kúp si Canon alebo Nikon, AF, najväčší výber skiel atď....
Odpoveď dva - kúp si pentax v dvojsete - hľadáčik, odolnosť, stabilizácia
Odpoveď tri - kúp si bezzrcátko olympus, dá dole všetko.

koniec diskusie, vybavené...
bob222
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka