Zrcadlovka ve Vánočních slevách?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod FotoABC 7. 1. 2015 17:05

---
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 7. 1. 2015 17:16

F-ABC, něco už jsem tady napsal, někde kolem sedmé stránky, proč se dnes vyplatí fotit s digitálem jako s digitálem a ne jako s filmovým přístrojem. Přece jenom ta technika pokročila. a zbytek jsou Luňákovy bla bla bla, které tradičně už hezkých pár let, vždyž víš, ani nečtu. Možná tak vytisknout na jemný papír, tedy bez urážky...... :-) :-D
Prostě ty bys měl tu Šebestovou s Machem možná vyfocenou líp, než já, ovšem za předpokladu, že bys to stihnul. Takže teď mají fotky pouze ode mne. :-D

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 7. 1. 2015 17:22

---
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 7. 1. 2015 17:26

FotoABC píše:
Fryw:
"Prostě může být člověk komplet Canon a to klidně za jednu návštěvu elektroworldu...."
A když chceš být komplet Pentax, tak musíš do Tokia a vykrást centrální sklad a prototypovou dílnu, jinak to nedáš. :-D

No já to řeším tak, že už mám z DYMO štítkovače vyjetej lepící štítek SONY na canon tiskárnu co mi zítra přijde....

Euronics má v letáku canon eos 100d + 18-55 DC III + baterie (druhá) + brašna za 10 990 (s cashback 9790). To je celkem slušný, ne?!
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 7. 1. 2015 17:33

Záleží, co od toho čekáš a jaké s tím máš plány.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 7. 1. 2015 17:35

---
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 7. 1. 2015 17:52

Puntík píše:Jistě. Odfotím, odevzdám. Jestli si je strčí na net, to ovlivnit nemohu. Já je na net dát nemohu, nejsou moje. Ta, co jsem na net vytrčil, byla z rodiny. A to se také nedělá. Teda - moje zásada.
Někdo si myslí, že si může dělat co chce. Já jistá omezení cítím.

Ja jsem ale vubec nemluvil o zadne tve fotce, LOL :D
Nicmene ta tva "citena omezeni" vsichni vidi z tvych smirackych street fotek z telete, ale kdyz te bavi se temihle pokryteckymi vyroky permanetne shazovat, ja ti v tom branit rozhodne nebudu :tleskani

Puntík píše:... že nepotřebujeme jezdit větší rychlostí, než 110 km/hod. Takovou rychlost ovšem zvládne každé auto s každým motorem a na každých pneumatikách.

Jasne, na rovince. O prujezdu zatacek se to uz ale rict neda, tam kazdy standardni podvozek na neadekvatnim obuti vyleti. To je presne ta analogie s profi objektivy, o kterych tu je rec a ktere Pentax nenabizi.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 7. 1. 2015 19:18

Hehe, kazdy dokaze nalezt duvody, proc si nekoupit jiny system, kdyz bude chtit. To ale nic nevypovida o faktu, jestli by s tim systemem v pohode vysla vetsina lidi, co si kupuji fotak do 15-20 tisic. Nemluvim ted o profi ...

Osobne se mi zda, ze Pentaxaci jsou zpravidla se svym systemem spokojenejsi nez Nikonaci, "lepsimu" systemu navzdory.
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 7. 1. 2015 19:30

To se ti nezda, to tak skutecne je. Majitele Pentaxu jsou nepochybne ti nejspokojenejsi uzivatele fototechniky. Bohuzel par objektivnich jedincu jim tu povest trosicku narusuje, nastesti jich je skutecne velmi malo :D
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Callgaro 7. 1. 2015 21:03

Totiž majitelé pentaxu když nejsou spokojení mohou přejít na canikon. Ale kam by šli uživatele canikonu?
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 7. 1. 2015 21:55

Zase na Pentax. :-) Tedy z FF na SF. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 7. 1. 2015 22:20

To, cos tu právě doporučil - Pentax 645z - je spíš přemegapixelovaný lowend. Stačí se podívat:
- bez stabilizace čipu
- sériové snímání 3 obr.\s
- nejkratěí expozice 1\4000 (což asi kvůli světelnosti objektivů nevadí)
- 98% pokrytí hledáčku
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 7. 1. 2015 22:59

Petr Luňák píše:
Puntík píše:Jistě. Odfotím, odevzdám. Jestli si je strčí na net, to ovlivnit nemohu. Já je na net dát nemohu, nejsou moje. Ta, co jsem na net vytrčil, byla z rodiny. A to se také nedělá. Teda - moje zásada.
Někdo si myslí, že si může dělat co chce. Já jistá omezení cítím.

ta tva "citena omezeni" vsichni vidi z tvych smirackych street fotek z telete.....
Máš pravdu, street fotím zásadně Nikkorem 400/2,8, který se mi podařilo na Pentax přilepit tavnou pistolí. Většinou jsou foceny z Petřínské rozhledny nebo televizního vysílače na Žižkově..... tedy například:
download/file.php?id=37847
download/file.php?id=38045
download/file.php?id=38476
download/file.php?id=37875
download/file.php?id=38014
download/file.php?id=38015
download/file.php?id=37700
download/file.php?id=40835
download/file.php?id=41304
download/file.php?id=40794
download/file.php?id=35322
download/file.php?id=40890
download/file.php?id=40510
download/file.php?id=37792
download/file.php?id=40616
download/file.php?id=38083
download/file.php?id=37806

Je to vůbec možné ? .... si říkám stejně, jako tenhle pán.....
download/file.php?id=37903
jak's to mohl poznat ? Buďto jsi kouzelník, nebo kašpar........ ;-) :-D :-D

......................

MT, taky si ho nikdo ze zdejších nekoupil, sice po něm stonal Daemonius, ale zdá se, že už není zdejší....
Naposledy upravil Puntík dne 7. 1. 2015 23:25, celkově upraveno 1
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 7. 1. 2015 23:21

Jo, uznávám, na takové fotky je potřeba "nejlepší APS-C tělo." A pokud možno s co nejmenším objektivem a pokud možno s tichou závěrkou, aby se kolikrát ty holubičky nevyplašily a nechtěly ten úlovek smazat z paměťovky.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 7. 1. 2015 23:27

To víš, barák ti neuteče, ten ti postojí. To není jako ten tvůj.... ;-)
Puntík
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka