Zrcadlovka ve Vánočních slevách?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Gamut 7. 1. 2015 15:51

Hodnotit druhé na základě papírových předpokladů je ...., hodnotit tělo DF na základě papírových předpokladů je ... pro některé. Že od A až po Z je to celé trochu složitější, než se zdá, včetně jenom vytištění, to už bylo mnohokrát probráno. Ovšem jak vidět vždy se může začít znovu a znovu od začátku, proto aby se dokázalo ...
Gamut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 7. 1. 2015 15:53

---
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 7. 1. 2015 16:05

FotoABC píše:Callgaro: "D7100 nad K3 prohrává."
To je papírově zajisté pravda, ale co když s tím chceš fotit? ;-)
Pro D7100 mám nějaké možnosti kvůli sestavě objektivů.
Jenže:
Nikkor 10-24 a Pentax? NIC.
Nikkor 70-200/2.8 a Pentax? NIC
atd

Tak tohle je přesně ten nesmysl. Co kdybych chtěl fotit. Prohlédni si galerie fotek na netu a zjistíš, že ty focené Pentaxem se rozhodně nemají za co stydět. Pokud ovšem chceš mít na svém přístroji takový a takový objektiv, je to horší. Já bych zase u Nikonu postrádal své palačinky, takže ani náhodou.... A i když bych si Sigmu 18-35 mohl jít koupit ještě dnes, je to pro mne zcela nezajímavý objektiv, takže "radši se dám na vojnu". Tedy dál budu fotit tím co mám. Nic nového by mi nepřinesla. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 7. 1. 2015 16:15

Aneb kdyz neco nemam ja, tak to "logicky" nemusi mit i ostatni, protoze galerie fotek na netu a bla bla bla...
Blby je, ze kvalitnich (bavim se jen a pouze o technicke kvalite, protoze jsme v diskusi, kde se resi technika) reportaznich fotek NAPRIKLAD z maturitnich plesu z Pentaxu je... je...noo... malo? A hrome, co kdyz zrovna chci fotit ty plesy, tak jak mam postupvat, abych vedel, ze nejlepsi APS-C telo na svete od Pentaxu odvede minimalne stejne dobrou praci, jako koleguv Nikon D7100 s Nikkorem 17-55/2.8?
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Callgaro 7. 1. 2015 16:18

ABC
Porovnavas:
Výkon vozu A vs B
Obsah motoru A s B
Hmotnost A vs B
Objem kufru velikost kol, zavěšení, vybavenost ESP, ASR, ABS, apod

To jsou suchá data ktera vyctes z technických specifikací. Ideálně pokud se jedna o lambo vs Ferrari, aby s tím nedejboze někdo nejel a nechtěl dělat srovnání něčeho tak subjektivního jako jsou jízdní vlastnosti, naladění motoru, prodlevy převodovky a podobně. To už z suchých dat nevyctes.
Mě osobně by se pricilo doporučit někomu celý systém jen proto že papírově má lepší těla. Pokud si někdo nekupuje tělo do vytriny a chce s nim fotit, doporucim systém. Ale to nic nemění na faktu že to tělo mají lepší :-) tak jim o nechme, stejně se lip prodávat nebude.
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 7. 1. 2015 16:20

Nedivím se, že maturitních fotek je na netu málo, co s nimi. Maturiťák jsem smozřejmě také fotil a byla to jedna z mála fotek z tohoto prostředí, kterou jsem na fórum vystrčil. Myslím, že se to nedělá.

............................

Callgaro, pokud se bude někdo shánět po celém systému, souhlasím. Ale dvojset a pár účelových objektivů dostane každý ke každé značce. Nejen k Pentaxu. A tady jde o kohosi, kdo si chce koupit první zrcadlovku a neví pořádně co bude dál. Tedy nejlevnější variantou je doprodejový Nikon do osmi tisíc, nebo Pentax do patnácti. S tím že pozdější pětatřicítku nebo padesátku přikoupí k oběma. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 7. 1. 2015 16:35

Puntík píše:Nedivím se, že maturitních fotek je na netu málo, co s nimi.

:lol: :tleskani

To je tak genitalni vysvetleni, ze si to opet musim archivovat. Vsimnete si, jak se tu jakoby nenapadne opet podsouva, co je spravne (aka zbytecne) a co spravne neni fotografovat, aneb jak Punta opet promluvit za cele lidstvo :-D
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 7. 1. 2015 16:41

Jistě. Odfotím, odevzdám. Jestli si je strčí na net, to ovlivnit nemohu. Já je na net dát nemohu, nejsou moje. Ta, co jsem na net vytrčil, byla z rodiny. A to se také nedělá. Teda - moje zásada.
Někdo si myslí, že si může dělat co chce. Já jistá omezení cítím.
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 7. 1. 2015 16:49

---
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Callgaro 7. 1. 2015 16:50

Zrovan ta 35tka za pět v 1,8 narozdil od pentaxi v 2,4 je přesně ten duvod proč dvojset od Nikona a ne Pentaxu :P
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 7. 1. 2015 16:53

---
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 7. 1. 2015 16:58

Musím fórum asi přestat navštěvovat, protože mi prostě nedá spát fakt že nemám ani to nejlepší aps c tělo a ani ten nejlepší výběr skel. Jsem zas jednou trefil kozla :-/
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 7. 1. 2015 17:00

Bože, bože..... Když už jsme u těch aut, přijmeme laskavě některá kriteria. Stejně jako většina z nás nebude tisknout několika metrové fotky, řekněme si, že nepotřebujeme jezdit větší rychlostí, než 110 km/hod. Takovou rychlost ovšem zvládne každé auto s každým motorem a na každých pneumatikách. A co nás tedy bude zajímat potom, no výbava těla, tedy poloměr zatáčení, pohodlnost a schopnost úpravy sedaček, jestli musím u oken točit klikou, co se mi vejde do kufru,jak snadno se luxuje vnitřek a podobně. Ale klidně můžeme vymýšlet další nesmysly, kolem těch Vánoc to tu ustalo a absťák některých zřejmě narostl víc, než by bylo možné potlačit. Takže do toho, každý máme přece svoji modlu.... :-)

Zdravím

edit
Callgaro píše:Zrovan ta 35tka za pět v 1,8 narozdil od pentaxi v 2,4 je přesně ten duvod proč dvojset od Nikona a ne Pentaxu :P

Nechápu. Základní ohnisko a celkem bezvýznamný rozdíl ve světelnosti..... v tom případě stejně časem dospěje k Sigmě 18-35, jako k ní dospěl F-ABC....... :-))
Naposledy upravil Puntík dne 7. 1. 2015 17:09, celkově upraveno 1
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 7. 1. 2015 17:00

---
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 7. 1. 2015 17:02

Canon má tu výhodu že má nejen spoustu značkových objektivů, ale i značkových tiskáren. Prostě může být člověk komplet Canon a to klidně za jednu návštěvu elektroworldu....

FotoABC: fotit neumím, to jediné mě uklidňuje po tom co jsem tak blbě nakoupil :-))))
Fryw
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka