Zrcadlovka ve Vánočních slevách?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Puntík 8. 1. 2015 13:19

IvanGS píše:Koukám, že fenomén " anonymních serverů" ........ pronikl i sem....

Bohužel k tomu dochází vždy, když se někde vyskytne názorově netolerantní jedinec, pokud se mu nepovede zašlapat do země všechny, co mu (i z obavy z jeho agresivity) nelezou do zadku. S tím se smiř, není to tu ještě zdaleka tak špatné - a bohužel je to nekončící stav. :-)

bob222 píše:Jedinou chybkou je, že tu nie sú na vyváženie perfektné fotovlákna kde išlo len a iba o fotky. Taký krajinný detail, ktorý skončil tuším až na 8 vlákne mi dodnes chýba. Perfektné komentáre TH, super fotky ľudí čo im išlo o záber. Tam sa človek naučil fakt veľa! ... ;-)

Nu, ta příčina je zřejmá viz výše, všimni se, jak se rozjelo chellovo vlákno (Jaky objektiv nejvice pouzivate na sve DSLR?), na kterého PL nemá. Není to samozřejmě vlákno tématické, ale nikde se neobjevilo tolik fotek různých lidí, jako tam. A dokud se tu bude projevovat PL tak, jak se projevuje... (navíc se tu a tam ozve nějaký trouba s tím, že na fotky je galerie) tak s tím nikdo nic nenadělá a na grafiku můžeme jen smutně vzpomínat. ;-) :-D

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 8. 1. 2015 13:41

Jeste ze Puntik neleze do zadku Chellovi, to by se potvrdilo to o tom pokrytectvi :D
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 8. 1. 2015 13:56

Mám radost ze zbytků svého duševního zdraví, což se projevuje tím, že sem teď nechci nic napsat. Nejsem zcela ztracen. :-D
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 8. 1. 2015 14:23

Už jsi napsal. Ale neber to tragicky, větším problémem jsou muslimové v Evropě, tedy někteří.... :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 8. 1. 2015 16:47

a což teprve evropani v tom muslimském...
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hocal 8. 1. 2015 17:38

Sedia v Bielom dome G. W. Bush a T. Blair. Pritoci sa k nim jeden z hostov,
ktoreho zaujal ich druzny rozhovor. A pyta sa o com tak druzne diskutuju.
Bush mu odpoveda: "Planujeme tretiu svetovu vojnu"
Host na to: "To znie zaujimavo. Ake su plany?"
"Zabijeme 140 milionov moslimov a jedneho zubara," vysvetluje Bush.
Host sa zda byt prekvapeny: "Preco zabijete jedneho zubara?"
Blair sa usmieva a buchne Busha do chrbata: "Co som Ti hovoril?
Nikto sa nebude pytat, preco 140 milionov moslimov"
hocal
Návštěvník

Odeslat příspěvekod GfLion 9. 1. 2015 17:11

Jen se zeptám, vybírám nakonec mezi pentaxem K-50 a Nikonem D3200

Našel jsem i tohle... - http://snapsort.com/compare/Nikon-D3200-vs-Pentax-K-50

Do jaké míry má smysl se tím řídit?
GfLion
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod reign 9. 1. 2015 18:30

Do žádné. Nevypovídá nic o kvalitě výstupu natož o ergonomii.

Edit : náhodou jim to vyšlo správně
Naposledy upravil reign dne 9. 1. 2015 18:42, celkově upraveno 1
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 9. 1. 2015 18:31

To je pouze hodnocení čipu, který má u Nikonu vyšší rozlišení. Lákadlo pro tebe bez významu, pokud nebudeš chtít dělat velké tisky. Celkové hodnocení těla ovšem vyznívá (podle laboratorního měření) poněkud jinak.
Bez-názvu-1.jpg

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 9. 1. 2015 19:40

Každý, kdo jenom chvilku používal Canon 100D moc dobře ví, že v kolonce LiveWiev má být hodnota 2,31. Takže nechápu, co to v tom Polsku vlastně laboratorně změřili
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 9. 1. 2015 22:34

GfLion píše:Jen se zeptám, vybírám nakonec mezi pentaxem K-50 a Nikonem D3200

Našel jsem i tohle... - http://snapsort.com/compare/Nikon-D3200-vs-Pentax-K-50

Do jaké míry má smysl se tím řídit?

Tyhle cisla nereknou prakticky nic. Je tolik kriterii, podle kterych se da hodnotit a pro kazdeho foticiho muze byt dulezitejsi neco jineho. K-50 je samozrejme vyrazne lepsi nez ten Nikon, to uz ma bliz k D7000, i kdyz ten Nikon je vyssi trida. Na fotkach to ale nepoznas, to spise na tom, jak se ten fotak bude pouzivat.

Mimo objektivu v setech by mozna nebylo od veci mrknout se i na tu Sigmu 17-50, je ted za dobrou cenu, zda se ...
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ICEBOSS 11. 1. 2015 02:24

FotoABC píše:Callgaro:
"D7100 nad K3 prohrává."
To je papírově zajisté pravda, ale co když s tím chceš fotit? ;-)
Pro D7100 mám nějaké možnosti kvůli sestavě objektivů. Pro Pentax mas zajiste taky, odkaz jsem sem uz jednou daval, verim, ze si ho kazdy najde.

Nikkor 10-24 a Pentax? Pentax ma 12-24/4
Nikkor 70-200/2.8 a Pentax? Pentax ma to same, sice uz se nevyrabi nova, ale neni problem si sehnat, kratsi nova a oblibena obdoba je pak pentax 50-135
Nikkor 17-55/2.8 a Pentax? Pentax 20-40WR 2,8-4, kazdej ma neco, tenhle je maly a WR :)
Nikkor 85/1.8 a Pentax? Pentax FA-50/1,7, na APS-C je to 75mm, 70/2,4 ltd, 77/1,8 ltd
Nikkor 16-85 a Pentax? Pentax 16-85 je dostupny, zatim se da pouzivat i starsi 16-45
Sigmu 18-35/1.8 jsem uladil na Nikonu, dalo to fušku, jak mám jistě vědět, že by to na Pentaxu šlo taky, když to nikdo nezkusil kvůli tomu, že když už si někdo koupí Pentax, tak v drtivé většině se seťáky a lidi, co mají rozsáhlejší sestavu objektivů, jsou v 99,9% případů u Canonu a Nikonu? - o tomhle balvanu jsem taky uvazoval, ale nakonec jsem se na to kvuli problemum s ostrenim tehle sigmy vykaslal. Navic moc nefotim lidi, takze na tohle hrani si vystaci se starsi 50/1,7 a radsi jsem sel do neceho levnejsiho a ostreho. JInak Sigma Dock pro Pentax je taky.

FotoABC píše:Konečně se budeme bavit o samotném procesu focení, prostě Puntíku můžeš třeba začít tím maturitním plesem. Ten je pro dvojset jako dělaný.
Anebo taková skupinová fotka žáků třetí bé Pentaxem 18-55 nebo 55-200 to je ideální příklad. Akorát pokud stojí na kraji, tak se bohužel na fotkách toho dvojsetu nerozezná Mach od Šebestový ani na A3, nicméně vyhoví oba, oba dostanou za jedna, fotograf za pět. :-D

-- 7. 1. 2015 17:08 --

Fryw:
"Prostě může být člověk komplet Canon a to klidně za jednu návštěvu elektroworldu...."
A když chceš být komplet Pentax, tak musíš do Tokia a vykrást centrální sklad a prototypovou dílnu, jinak to nedáš. :-D

Hele prijdes mi dost zazdenej. Pentax je bezne dostupny (je to jednodussi nez sehnat D750 bez flare), 14 dni zaruka na vraceni penez pri nakupu pres net funguje, tak nevidim duvod, proc zrovna fototechniku kupovat v electroworldu s vyjimkou tech slevovych akci.

Tohle tema se jmenuje zrcadlovka ve vanocnich slevach, tazatel zadny dotaz na foceni tridy nedaval. Jestli foti jako fotograf trid, tak to uz asi chvili dela a vi, ze mu setak nestaci a ze potrebuje neco ostreho... a kupodivu to nemusi byt ani moc svetelne. Strasne me bavi, jak nekdo resil, ze pentax nema nejaky tele se svetelnosti 2,8, ale pokazde kdyz vyjde nejake nove profi tele s F4 od Nikonu a polovicni vahou, tak je diskuse plna lidi, co si to pochvaluji, ze to vazi pulku a je to super a jak tele s 2,8 nepotrebuji.

Jinak obecne.
Tohle forum je uplne k ***** panove. Misto rad lidem jsou tu jenom vecne a nekonecne hadky o tom, na co se tazatel neptal a potad omilani tech samych sracek dokola z obou taboru. Moderatori tu bud nejsou, neco naprosto nedelaji, co bych od moderatora cekal, ze bude delat. Jak je mozne, ze se v tematu "zrcadlovka ve vanocni sleve" strhne diskuse pentax vs. nikon vs. canon a resi se nesmyslna skla za ctvrt milionu a skla na velmi specificka vyuziti. Tady mela byt konstruktivni debata jestli si koupi D3xxx nebo K-50, oboje v dvojsetu a par tipu na moznosti rustu kolem 20K a konec. Panove, vytahnete si hlavy ze zadku a podivejte se na realny svet, realny uzivatele a kupce entry-level zrcadlovek a jejich potreby. Ze je dvojset neidealni reseni vi kazdy, ale ne kazdy vi, co presne potrebuje - navic ty setaky jsou prakticky zadarmo. Treba ja po roce zjistil, ze mi nevadi svetelnost 4, ale chci ostrost po plose, a tak jsem misto Sigmy 18-35/1,8 skoncil u jetyho 16-45/4 za ctvrtinu. Cpat zacatecnikum k zakladnim modelu typu D3xxx a -50 vybavu za desetisicice je v 99% minuti se potrebama cilove skupiny a mrhani jejich penezi na neco, co ve skutecnosti ani nepotrebuji a neoceni.

Pokud tohle nahodou bude cist nejaky moderator, tak navrhuju udelat nekolik FAQs - sticky threads, tak, jak to ma spravne byt na kadem dobrem a normalnim foru.
Muze to pokryvat treba takhle...

NIkon
+ velmi velky vyber objektivu vs. absolutnich profiku - pridat odkaz na nejaky prehled
+ velka zakladna uzivatelu pro reseni problemu a pujcovani vybavy
+ existence full frame systemu (pozor DX objektivy APS-C zrcadlovek na full frame jsou stejne na nic)
- malo vybavena entry-mid level tela
- vyssi riziko ruznych neduhu (D600 skvrny, SB800 prehrivani, D750 flare, D7000 spatny AF, D3300 roztreneseny obraz kvuli zaverce...)
- spatny servis v CR

Canon
+ velmi velky vyber objektivu vs. absolutnich profiku - pridat odkaz na nejaky prehled
+ velka zakladna uzivatelu pro reseni problemu a pujcovani vybavy
+ existence full frame systemu
- mrzka ergonomie vetsiny tel, nektera tela neodpovidaji sve cenove kategorii (narazim typicky na 60D)

Pentax
+ vyber objektivu mensi nez u predchozich dvou, limitujici pro nektere uzke specializace, ale jinak pokryvajici cele spektrum potreb, nektere pokrocile objektivy jsou drazsi nez u konkurence, obvykle jsou taky ale mensi a lehci
+ kompatibility se vsemi objektivy od roku 1975
+ dobra ergonomie a obecne mensi rozmery (grip, rolery, svetle a velke pentaprizmicne hledacky...)
+ nejlepe vybavena tela ve sve tride, odolnost proti pocasi a mrazu od nejnizsich trid, dobry AF za spatneho svetla, stabilizace v tele
- mensi uzivatelska zakladna, nutnost hledat zkusenosi a pomoc na anglickych webech
- absence Full frame systemu (limitujici treba pro profi foceni aut pro firmy), existujici stredoformat mimo cenove moznosti vetsiny lidi
- vybava z druhe roku je bezne dostuna, nektere veci je treba hledat na ebayi

Doporucene sestavy za 10000 Kc.
Nikon D3200 + 18-55 VR
Canon neco
Pentax K-50 + 18-55WR

Doporucene sestavy do 20000 Kc
Nikon D5200 + 18-105 VR
Canon neco
Pentax K30-II + 18-135

Doporucene objektivy pro Nikon (nove i pouzite)

Doporucene objektivy pro Canon (nove i pouzite)

Doporucene objektivy pro Pentax (nove i pouzite)
....

Jestli to zacne davat nejaky moderator dohromady, rad pomuzu s Pentax casti s CaNikonem tu mate urcite zkusenotsi dost :)
Intel rulez everywhere and everytime!
Nepiste mi na ICQ a mejl, reste sve problemy tady, na foru!
ICEBOSS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 11. 1. 2015 03:40

Tech preslapu je tam hodne, ale tenhle vitezi:

Nikkor 17-55/2.8 a Pentax? Pentax 20-40WR 2,8-4, kazdej ma neco, tenhle je maly a WR"

Zasadne mensi rozsah, nekonstantni svetelnost, ale je to obdoba :D
To uz bych radsi priznal ten nepovedeny 16-50/2.8 ^^
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ICEBOSS 11. 1. 2015 05:05

16-50/2,8 neni bohuzel dobry, ale kazda firma ma radku dobrych i spatnych skel. ale jinak vidim, ze ses pozastavil jenom u jednoho srovnani.

ano, pentax nema vylozene dobrej svetelnej zakladak. nikon urcite taky nema vylozene ekvivalent nektereho objektivu, je neco jako 15/4? Jinak 17-50/2,8 dela pro Pentax Sigma, ale jak je na tom obrazove nevim.

nikkor 17-55/2,8 stoji 31 000 Kc a vazi 755g.
pentax ltd 20-40 stoji 20 000 kc a vazi 283g a je WR. Ma Nikon neco takoveho kdyz to postavim naopak? Nejaky lehky, dobry a relativne svetelny zakladni zoom?
Intel rulez everywhere and everytime!
Nepiste mi na ICQ a mejl, reste sve problemy tady, na foru!
ICEBOSS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 11. 1. 2015 05:36

Ale ja se s radosti rozepisu, protoze stavet opticky horsi 77/1.8 za 25tis. !!! proti FF 85/1.8G za 11 tis. je dalsi perla. Ale ja vim, ja vim, je lehci, coz je strasna vyhoda, kdyz se resi ohnisko&svetelnost&opticka kvalita&AF&WR :))

A co misto 15/4? Treba Nikkor 16-35/4 VR co vykresli i FF, coz je odpoved i na tvou druhou poznamku.
PS: Nikkor 17-55/2.8 je rovnez utesneny, jen se s tim Nikon pritrouble nechlubi (u zadneho objektivu). A z druhe ruky se nabizi v CR od 15tis Kc. A jsme zase u te dostupnosti a rozsirenosti...
Petr Luňák
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka