Puntík: já jsem nedoporučoval bazar, já jsem se jen zareagoval na nešťastné vyjádření:
Nešel bych už nikdy do těla D300, a po zkušenostech jiných bych nebyl sám. Tím méně do bazarového. Je to jednoduché, kup si levné tělo, nebo tělo z bazaru - a brzy půjdeš pro nové a to staré budeš se ztátou prodávat. Ani D300, ani D3xxx se tělu K-50 nemůže postavit. Zbytek jsou jen zbytečné řeči.
z tohoto Tvého vyjádření jakoby vyplývalo, že D300 bylo nepovedené tělo a jsou s ním špatné zkušenosti. Já jsem naopak na rozdíl od většiny různých jiných těl napříč značkami nikdy nečetl žádné typické negativní zkušenosti a kdybych měl ze všech Nikon APS-C zrcadlovek jmenovat nejpovedenější tělo všech dob, tak by to asi D300 vyhrála. Samozřejmě v kontextu doby. No a fakt, že po 7 letech existence jej nepovažuji za zastaralý a fakt, že velké množství příznivců high-end APS-C fotoaparátů na zahraničních fórech jej stále mají jako tělo č. 1, které nejsou schopni ničím nahradit, říká cosi o jeho nadčasovosti. "Nadčasovost" je to, čím jsi označoval Pentax K10D. Skoro bych si tipnul, že D300 je nadčasovější, pokud by se nadčasovost hodnotila procentem používaných těl po 7 letech. Jinak kupodivu i D200 je stále slušně nadčasová, existují i tací, samozřejmě řádově menší skupina, kteří tvrdí, že ani za D200 nenašli náhradu. Ale to už je trochu unikát.