Canon 60D vs 70D

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Kozel.S 5. 10. 2014 07:39

Zdravim vsechny. Na internetu pokukuji po bazarovych kouscich Canon 60D,kdy se da telo sehnat kolem 13000kc s najetyma 14000 snimkama. Fotit budu z 70% a tocit tak z 30% a co se tyce toceni, tak spis experimentovani a.staticka snimky, takze af pri videu mechybet nebude. Tizi me ale nejvic jedna vec. Prvne jsem mel v merku 70D, ale co jsem vsechno precetl o tom, jak ma tolik kusu neostre snimky a ze to mnohdy ani doladenim af najde spravit, tak i vzhledem k tomu, ze nemam moc penez nazbyt, tak me je 60D trosku sympatictejsi. Malokdy jsem slysel, ze by mela back/front focus, ale kdyz uz, tak zase se kritizovalo, ze si toto nemuze doladit sama. Tak jsem tedkom v koncich. Kdo ma zkusenosti s Canon 60D, tak prosim napiste. Fotak je me moc sympaticky a jako zacinajici fotograf bych nechtel s fotakem hned litat po servisech a neco serizovat a ladit. To by me spis otravilo.
A omlouvam se za ruzne preklepy. Pisi z mobilu.
Kozel.S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 5. 10. 2014 08:42

FB, BF - je záležitosťou objektívu, nie tela
si rozhodnutý pre canon?
60D som mal asi 2 roky - chýbal mi len mikroadjustment (neviem ako sa to píše :-) ) na doladenie objektívov a na dnešné pomery "slabší" čip v porovnaní s konkurenciou
http://novebarvy.cz/foto/digitalni-zrca ... -body.html
+
http://www.heureka.cz/?h[fraze]=Nikon+18-105mm+f%2F3.5-5.6G+ED+VR+AF-S+DX

časom
+
http://objektivy.heureka.cz/nikon-35mm-f-1_8g-af-s-dx/
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kozel.S 5. 10. 2014 08:54

No ted me v druhem vlakne zas nekdo rikal, ze canon tela si obcas nerozumi se jinyma vyrobcema (tamron, sigma), takze pri koupi noveho objektivu staci jen vyzkouset, aby si sednul s telem a mam vystarano?
Jeste se zeptam, pokud je bf/ff zalezitosti objektivu, tak proc se na toho v servise serizuje telo?
Ctu furt dokola recenze, fora a hodnoceni a jde me z toho uz docela hlava kolem.
Kozel.S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 5. 10. 2014 09:01

Do servisu sa dáva sklo aj telo preto, aby sa objektív nastavil na konkrétne telo fotoaparátu. Z cudzími značkami si rozumie v súčasnosti pomerne dobre, najmä Sigma sa výrazne zlepšila po r2013... Tam majú ale dock na ktorom sa dá nastaviť sklo úplne dokonale (aj keď je to náročné a občas zdĺhavé na ceste k dokonalosti)
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kozel.S 5. 10. 2014 09:03

A toto serizeni objektivu a tela prijde zhruba na kolik v servise?
Kozel.S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod metyn 5. 10. 2014 12:56

proč tady furt řešíš objektivy 3tích výrobců, snáť má kanón dosť svojích objektivů nato aby sis vybral, no né? a gdyž budeš chtět točit to video tak ťa stejně asi použití stm obj od kanónu nemine, aspoň do začátku. Já su pro tů 60d a 18-135 stm a potom řeš co dál, Meta
metyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 5. 10. 2014 13:02

Protože na to chce tamrona.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Kozel.S 5. 10. 2014 13:27

No co jsem se dival na testy, tak pri pouziti na fotaku bez ostreni v zivem nahledu je rozdil v rychlosti stm a usm zanedbatelny. Az u fotaku s hybridnim senzorem je to vic znat.
Kozel.S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 5. 10. 2014 14:00

metyn
60D nie je optimalizované na STM.. a 18-135 je trochu mimo rozpočet
a aj tak nakoniec bude ostriť ručne..
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod metyn 5. 10. 2014 19:52

njn, optimalýzovaný sice néni ale optická kvalita je lepší než u skůřejší verze, Meta
metyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kozel.S 5. 10. 2014 21:44

A Canon ma dost svych objektivu, ale kdyz porovnam parametry a recenze, tak me tamron a sigma vychazi lip v pomeru cena a kvalita. Treba 17-70mm f2,8-4 hsm od canona za dvanact tis nekoupim.
Kozel.S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rnechvatal 7. 10. 2014 08:26

Můžu trochu porovnat, protože jsem měl 60D a teď mám 70D.
60D jsem měl se záklaďákem Tamron SP AF 17-50 mm F2,8 XR Di II a nemůžu si na tuto kombinaci ani v nejmenším stěžovat. Nestabilizovaná verze Tamronu podávala velice krásné výsledky. S BF a FF jsem na 60D neměl žádný problém se svými 4 objektivy, všechny ostřily přesně a seřízení nepotřebovaly. O to větší zklamání přišlo po přechodu na 70D. Asi jsem chytl vadný kousek, dodnes bojuji s reklamací, už je na druhé opravě v AWH. Toho Tamrona na 60D bych se nebál, je to výborná kombinace. Nedávno se 60D prodávala na Aukru zánovní a neprodala se ani za 9999,- Kč. Což mě docela překvapilo. Já osobně na ni s láskou vzpomínám a lituji toho, že jsem ji prodal a šel do 70D. Video jsem na 60D netočil, k tomu se nemůžu vyjádřit, ale pro začátečníka je 60D myslím skvělá zrcadlovka.
rnechvatal
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kozel.S 7. 10. 2014 10:23

Děkuju moc za porovnání. 60D už mám domluvený z druhé ruky, tak jste mě i trošku uklidnil :-)
Sice ne za 10, ale za 13 tis, ale zase s batery gripem, třema baterkama, adaptérem do zásuvky, držákem na AA baterie, popruhem a 32GB SD kartou. Takže příslušenství to vykompenzuje :-)
Teď k němu budu vybírat akorát objektiv, možná budu potřebovat radu, ale to hodím asi do jiného vlákna, ať neprobíramé vše v jednom vlákně a je to trošku rozdělené :-)
Kozel.S
Návštěvník