v podstate súhlas
je veľa variant a možností.. ak som to dobre pochopil tak to berie len výrez čipu a to v strede kde je najlepšia kresba - tak by to malo byť výborné..
v podstate verím aj keď som nefotil
Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
FotoABC píše:jen testuji jestli tam někde vespod existuje něco jako zpětná vazba nebo tam prostě vyhrabat nelze.
reign píše:f2,8 na m4/3 je rovnocenné k f4 na APS-C
A teraz kvalitatívne porovnanie (len ich napíšem, nepriložím obrázok: mám prečerpanú kvótu na prílohy):
SlashBJ píše:Ja se sem zase trosku vetru, precijen, je to moje vlakno.
Rad bych se vyjadril k par vecem ...
2 Ganec:
Promin, ale podle me jsi z vetsi casti mimo a meles hovna. Co jsem videl tvoje fotky, na ktere jsem tu na foru umyslne narazil, tak to samy vyfotim svym 10 let starym Olympusem a rok starym telefonem. Jeste ze jsem pevne rozhodnuty pro zrcadlovku a nejak me nebere, ze je hanis, kazdopadne nekoho jineho by to mohlo zviklat.
Chapu, ze jde levnejsim a "blbuvzdornejsim" fotakem cvakat hezky obrazky, ale o tom fotografovani neni.
2 All: Diky za rady a umravnovani toho cloveka vyse. Hromadu veci jsem tusil a jen se mi potvrdily, neco jsou pro me novinky, kua objektivy za statisice jsou narez a kdyz pocitam, tak mi za zde navrhovanou vybavu vychazi cca kileckocoz nedam najednou, ale jsem ok s tim, dat to postupne
takze ted do me, co koupit jako opravdu zaklad? Kdyz vezmu, ze jsem rozhodly pro Nikon.
Btw: Nikkor je objetiv od fy. Nikon?
Ganec píše:reign píše:f2,8 na m4/3 je rovnocenné k f4 na APS-C![]()
snívaj ďalejA teraz kvalitatívne porovnanie (len ich napíšem, nepriložím obrázok: mám prečerpanú kvótu na prílohy):
- Olympus E-P5 + mZuiko 75 mm F/1.8 => DxO mark score = 27
- Canon 70D + Canon EF 85 mm F/1.8 => DxO mark score = 19
=> už chápeš ten rozdiel v cene?
Olympus E-P5 + Lumix G X Vario 35-100mm F/2.8 => DxO mark score = 19
Canon 70D + Canon EF 70-200mm F/2.8L USM => DxO mark score = 15
=> to tebou navrhovalé eL-ko nemá ani stabilizáciu (stabilizovaný model stojí v akcii 57 tisíc Kč) a ani na najlepšom APS-C foťáku od Canonu (s viac megapixelami a najnovším snímačom) nemá lepšie skóre ako by mal môj PEN s Panasonicom => ešte stále sa ti zdá drahý?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků