1. Digitální zrcadlovka

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod DUDISKO 23. 9. 2014 15:52

v podstate súhlas
je veľa variant a možností.. ak som to dobre pochopil tak to berie len výrez čipu a to v strede kde je najlepšia kresba - tak by to malo byť výborné..
v podstate verím aj keď som nefotil
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 23. 9. 2014 15:56

FotoABC píše:jen testuji jestli tam někde vespod existuje něco jako zpětná vazba nebo tam prostě vyhrabat nelze.

Spätná väzba tam je, ale len tzv. selfie channel. Vidno to na nemenovanom blogu aj z pamätnej vety v zmysle "ak som niečo doteraz nepotreboval, vyplýva z toho, že to nie je potrebné" :) Inak, ak svoje písanie budeš vydávať na internet blogoch pod rôznymi tajnými menami, ako marketingové správy, rumors, je šanca, že to prelezie :D

Čo sa týka FZ200, tak to je najbrutálnejšia bezzrkadlovka predsa, f2.8 v rozsahu 24-600! .. a váži to len cca 600g. Do vrecka sa to zmestí. A myslím, že aj frames/sec má vyššie ako DSLR.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 23. 9. 2014 16:45

FotoABC: prečo argumentuješ ultrazoomom a objektívom za 177 tisíc Kč?
Vari si myslíš že o nich zadávateľ tohto vlákna uvažuje?

S tým tvojim objektívom som sa sekol: zásadne pozerám len objektívy ktoré sa bežne dajú kúpiť v obchodoch a tak ma nenapadlo že používaš už výbehový model.
No s tým modulom som mal pravdu: je stále ten istý (inak by mal iné špecifikácie alebo názov), vypadá to ale že mu za tie roky vyladili software.

Gamut:
Ten japonec na snímku má najvyšší FullFrame od Nikonu (starší, ale predsa). Tiež model ktorý tu zrejme nikto nenavrhne...

Je rozdiel fotiť v štandardnej hale (ako fotím ja) a počas majstrovstiev sveta: vtedy žiarovkami nešetria.

Fotiť na F4 som skúšal - môj setový teleobjektív touto svetelnosťou začína - nielenže vtedy treba nastaviť vyššie ISO ako dnešné APS-C/mFT foťáky zvládajú, ale aj zaostrovanie reaguje pomalšie.
Naposledy upravil Ganec dne 23. 9. 2014 17:59, celkově upraveno 1
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gamut 23. 9. 2014 16:57

Ganec
Měl bych ti ocitovat, co bylo tebou tvrzeno? No neptal jsem se tě čím fotí japonec, ale to je však úplně jedno. Šlo o tebou zmiňovanou světelnost a možnost použití. Možná nehledě na "mistrovství světa", by ses divil jak to vypadá v rozích při výbojkách.
Gamut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 23. 9. 2014 17:08

No, asi jsme to kluci jenom nepochopili - jde o čisté hipsterství, takhle to je výzva - mít aparát s horším snímačem, skla s horší světelností (eq vzhledem ke cropu) a naprosto zásadním způsobem slabší AF no a v součtu za to vypláznout o 50 až 70% více.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 23. 9. 2014 17:57

reign píše:f2,8 na m4/3 je rovnocenné k f4 na APS-C
:lol:

snívaj ďalej

A teraz kvalitatívne porovnanie (len ich napíšem, nepriložím obrázok: mám prečerpanú kvótu na prílohy):
- Olympus E-P5 + mZuiko 75 mm F/1.8 => DxO mark score = 27
- Canon 70D + Canon EF 85 mm F/1.8 => DxO mark score = 19
=> už chápeš ten rozdiel v cene?

Olympus E-P5 + Lumix G X Vario 35-100mm F/2.8 => DxO mark score = 19
Canon 70D + Canon EF 70-200mm F/2.8L USM => DxO mark score = 15
=> to tebou navrhovalé eL-ko nemá ani stabilizáciu (stabilizovaný model stojí v akcii 57 tisíc Kč) a ani na najlepšom APS-C foťáku od Canonu (s viac megapixelami a najnovším snímačom) nemá lepšie skóre ako by mal môj PEN s Panasonicom => ešte stále sa ti zdá drahý?
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SlashBJ 23. 9. 2014 17:59

Ja se sem zase trosku vetru :), precijen, je to moje vlakno.
Rad bych se vyjadril k par vecem ...

2 Ganec:
Promin, ale podle me jsi z vetsi casti mimo a meles hovna. Co jsem videl tvoje fotky, na ktere jsem tu na foru umyslne narazil, tak to samy vyfotim svym 10 let starym Olympusem a rok starym telefonem. Jeste ze jsem pevne rozhodnuty pro zrcadlovku a nejak me nebere, ze je hanis, kazdopadne nekoho jineho by to mohlo zviklat.
Chapu, ze jde levnejsim a "blbuvzdornejsim" fotakem cvakat hezky obrazky, ale o tom fotografovani neni.

2 All: Diky za rady a umravnovani toho cloveka vyse. Hromadu veci jsem tusil a jen se mi potvrdily, neco jsou pro me novinky, kua objektivy za statisice jsou narez a kdyz pocitam, tak mi za zde navrhovanou vybavu vychazi cca kilecko :) coz nedam najednou, ale jsem ok s tim, dat to postupne :) takze ted do me, co koupit jako opravdu zaklad? Kdyz vezmu, ze jsem rozhodly pro Nikon.

Btw: Nikkor je objetiv od fy. Nikon?
SlashBJ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DUDISKO 23. 9. 2014 18:04

pozri si fotky na vebe a nie gancove s tou technikou.. trochu si otvor oči aj inde..
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SlashBJ 23. 9. 2014 18:09

Ja nerikam, ze beru jeho fotky za smerodatne, co se da fotit s jeho technikou. Fotky jsem videl a foti to moc hezky.
SlashBJ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod metyn 23. 9. 2014 18:21

nic ve zlém ale takovýma otázkama si to tvoje vlákno, jak píšeš výš, zapleveluješ leda sám. to fšecko si možeš vyguglit a ty sa ptáš jak jaryn, sa nediv, že sa ti to tu zvrhlo na hon na ganca, Meta
metyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod VencaD 23. 9. 2014 18:25

SlashBJ píše:Ja se sem zase trosku vetru :), precijen, je to moje vlakno.
Rad bych se vyjadril k par vecem ...

2 Ganec:
Promin, ale podle me jsi z vetsi casti mimo a meles hovna. Co jsem videl tvoje fotky, na ktere jsem tu na foru umyslne narazil, tak to samy vyfotim svym 10 let starym Olympusem a rok starym telefonem. Jeste ze jsem pevne rozhodnuty pro zrcadlovku a nejak me nebere, ze je hanis, kazdopadne nekoho jineho by to mohlo zviklat.
Chapu, ze jde levnejsim a "blbuvzdornejsim" fotakem cvakat hezky obrazky, ale o tom fotografovani neni.

2 All: Diky za rady a umravnovani toho cloveka vyse. Hromadu veci jsem tusil a jen se mi potvrdily, neco jsou pro me novinky, kua objektivy za statisice jsou narez a kdyz pocitam, tak mi za zde navrhovanou vybavu vychazi cca kilecko :) coz nedam najednou, ale jsem ok s tim, dat to postupne :) takze ted do me, co koupit jako opravdu zaklad? Kdyz vezmu, ze jsem rozhodly pro Nikon.

Btw: Nikkor je objetiv od fy. Nikon?

jj Nikkor jsou od Nikonu :-)
jako základ od Nikonu bych bral D7100+Nikon 16-85mm f/3.5-5.6 bazar + Nikon 35mm f/1.8 G DX ( hledej dx verzi, bez DX je podstatně dražší a tobě bude na D7100 DX verze stačit ) také bazar + buď Nikon 70-200mm f/2.8 VR ( první verze bazar ) nebo Nikon 70-200mm f/4 VR ( špičkový sklo, krásná kresba, perfektní stabilizace a AF, akorát má horší světelnost o 1EV než f/2.8 ) u těch teleobjektivů bych se rozhodl hlavně podle hmotnosti, když nevadí 1,5kg těžké sklo šel bych do f/2.8 z bazaru, když vadí tak 70-200mm f/4 VR ( určitě budeš spokojen i s ní) když budeš mít kliku tak u ní narazíš na bazarovku ve stavu novém s o dost nižší cenou. S touto sestavou jednoho těla a 3 skel odfotíš hodně, jako základ bych bral D7100+16-85mm+35mm f/1.8g DX ( ten 35mm bude výborný hlavně na momentky a jiné za horšího světla) mno a pak třeba tele 70-200mm na sport ;-)
Naposledy upravil VencaD dne 23. 9. 2014 18:32, celkově upraveno 1
VencaD
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 23. 9. 2014 18:25

Ganec píše:
reign píše:f2,8 na m4/3 je rovnocenné k f4 na APS-C
:lol:

snívaj ďalej

A teraz kvalitatívne porovnanie (len ich napíšem, nepriložím obrázok: mám prečerpanú kvótu na prílohy):
- Olympus E-P5 + mZuiko 75 mm F/1.8 => DxO mark score = 27
- Canon 70D + Canon EF 85 mm F/1.8 => DxO mark score = 19
=> už chápeš ten rozdiel v cene?

Olympus E-P5 + Lumix G X Vario 35-100mm F/2.8 => DxO mark score = 19
Canon 70D + Canon EF 70-200mm F/2.8L USM => DxO mark score = 15
=> to tebou navrhovalé eL-ko nemá ani stabilizáciu (stabilizovaný model stojí v akcii 57 tisíc Kč) a ani na najlepšom APS-C foťáku od Canonu (s viac megapixelami a najnovším snímačom) nemá lepšie skóre ako by mal môj PEN s Panasonicom => ešte stále sa ti zdá drahý?

jo, jdi s tím fotit sport na AF-C a pak si ty tabulky můžeš i se stabilizací dát za rámeček, než si teda zjistíš co to je ekvivalentní objektiv
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 23. 9. 2014 18:27

Tak se ptá. O co jde. Vygooglit se dá skoro tolik že by se tu mohla nechat třeba jen galerie. Ale někomu třeba víc sedí jako zdroj informací rozhovor.
Na začátku jsem psal snad to nejlevnější rozumné (dle mého názoru) řešení, ale ale podle návrhů míříš do jiné kategorie. Zmínil bych sony a77 II. Vyšla celkem nedávno. Je to vlajková loď aps c od sony. Navíc její cena je teď vcelku příjemná. Zkus se kouknout i tímto směrem, to nic nestojí :-)
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod VencaD 23. 9. 2014 18:33

mno taky by se slušelo říct, že je to SLT :D
VencaD
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 23. 9. 2014 18:43

Ano, krom toho že má elektronický hledáček to nedělá takový mlaskavý zvuk jako zrcadlovka ale trošku jiný, ostřejší :-D
Fryw
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka