Fotoaparát na focení sportu (kynologie) do 10T

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod BigglesO27 20. 8. 2014 16:16

Ano, obrazový výstup bude obdobný.
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 20. 8. 2014 17:00

Já měl s A58 velice špatnou zkušenost s kontinuálním ostřením, v kombinaci s jinak překvapivě rychlým zoomem 55-200 se nechytala ani na klidnou chůzí jdoucího člověka, stejně špatnou zkušenost mám i s SLT A57 se seťákem, přitom pokaždé s opravdu dostatkem světla. Tož bych byl opatrný, ve výsledku ta lákavá nabídka levných a kvalitních skel může být k ničemu.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daf 21. 8. 2014 06:33

esox: Tak v tomto případě opravdu asi super rychlou sestavu nepotřebuješ. Teleobjektiv by se ale hodil kvůli odstupu. Mimochodem obě tyhle fotky byly foceny delším ohniskem než 55mm. Nicméně nejspíš to i tím seťákem nějak půjde.
Daf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Shoehardt R. 21. 8. 2014 07:47

esox: pekne jsi nas dostal.))) pod "psimi sporty" me naskocilo agility, frisbee nebo treba jeste dog-trek, ze Ti jde o foceni obrany me fakt nenapadlo.)
nevim, jestli se ti podari maznout pozadi jak na uvedenych fotkach setakem, ale fotit to pujde, mozna tam fakt vyuzijes i tu sekvenci (ale jako prioritni faktor na vyber fotaku bych se na to nedival). co se tyka ostreni, je to spis statika - zaostris si na figuranta a pockas si na Azora.)
z toho co pises bych ja uprednostnil 5100, ale je to tva volba. preju dobre svetlo, radost z foceni jakoz i z povedenych snimku.
Shoehardt R.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 21. 8. 2014 07:55

Já bych se na to té A58 nebál... k tomu Beercana a na focení podobně "obranných fotek" sestava dostatečná a za pár šušní...
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 21. 8. 2014 10:26

Jak píšou ostatní - toto půjde fotit čímkoliv, vzhledem k cenám se připojím k návrhu Biglese na SLT A58 a k tomu z bazaru Beercana, nebo klidně i ten Sony 55-200 který je opticky slušný a ostří rychleji než stará, byť opticky špičková skla.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 21. 8. 2014 10:57

S tou 55-200 máš pravdu, je to poměrně slušnej objektiv a třeba já jsem zatím nenašel skutečnej důvod, proč ho za Beercana vyměnit (jasně má horší světelnost, atd., ale já ho měl "zdarma" a zoom tohohle rozsahu využívám minimálně)...jenže je obvykle dražší než Beercan a objektivně horší, tak nedává moc smysl ho jetej kupovat.
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod esox 21. 8. 2014 18:58

Děkuji za rady, vezmu tedy A58 a jaké tedy vzít sklo? Mohli by jste mi sem prosím hodit nějaký link?
Předpokládám, že něco takového http://www.megapixel.cz/tamron-af-70-30 ... ca-minolta asi není úplně ideál, avšak podle recenze by to mohla být dobrá volba.
Ještě jednou děkuji
esox
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 21. 8. 2014 19:13

Byť budeš mít pohon z těla a stabilizaci taky v těle, a nemuselo by to být tak špatné jako na C a N, asi bych volil jiné sklo. Když nové tak za rozumné peníze tamron 70-300 USD....a nebo kouknul na paladix.cz po 70-210 f/4 ( http://www.dyxum.com/lenses/Minolta-AF- ... 4-(beercan)_lens48.html ten každopádně, dá se sehnat do 3000 - já koupil za 2500), nebo minolta 100-200 f4,5 (http://www.dyxum.com/lenses/Minolta-AF- ... ens60.html) , a nebo "big beercan" (http://www.dyxum.com/lenses/Minolta-AF- ... ens52.html) ty poslední dva se shánějí trošku hůř....nemám je, ale jsou dobře hodnoceny.

Pokud ne na paladix.cz tak můžeš zkusit poptat na www.dynaxexpedicia.net - tam najdeš víc uživatelů sony/minolta...
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod esox 21. 8. 2014 20:09

Možná se zeptám úplně blbě, ale když je ten beercan 70-210 tak má jen 3x zoom? To asi není úplně pravda, že? Jelikož ohnisko 210 už by mělo přiblížit něco více, nebo se pletu? děkuji
esox
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 21. 8. 2014 20:46

BigglesO27 píše:S tou 55-200 máš pravdu, je to poměrně slušnej objektiv a třeba já jsem zatím nenašel skutečnej důvod, proč ho za Beercana vyměnit (jasně má horší světelnost, atd., ale já ho měl "zdarma" a zoom tohohle rozsahu využívám minimálně)...jenže je obvykle dražší než Beercan a objektivně horší, tak nedává moc smysl ho jetej kupovat.

já ho měl jetej - ale jak nový - z paladixu za 2k a čučel jsem, suverénně nejlepší obyč. dlouhý zoom ever, prcek, rychlý, dobrá optika. Akorát to AF-C u SLT, nevěřím na cyklickou smůlu, spíše na přístup typu "pod A77 je to jedno".

-- 21. 8. 2014 20:48 --

esox píše:Možná se zeptám úplně blbě, ale když je ten beercan 70-210 tak má jen 3x zoom? To asi není úplně pravda, že? Jelikož ohnisko 210 už by mělo přiblížit něco více, nebo se pletu? děkuji

jo, jenom 3x - ale přesně v potřebném rozmezí, neboj se toho, je to good :-) přičemž 3x znamená že 70x3=210, přiblížení je větší - na APS-C odpovídá lidskému vidění ohnisko cca 30-35mm
Naposledy upravil reign dne 21. 8. 2014 20:50, celkově upraveno 2
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 21. 8. 2014 20:48

Ano, má jen 3x zoom. Seťák co je k a58 je 18-55 to je taky jen 3x zoom. Ale přiblížení je udáváno délkou ohniska. Takže byť jsou oba 3x zoom, více přibližuje ten 70-210.

http://imaging.nikon.com/lineup/lens/simulator/

Tady se to dá pro představu vyzkoušet. (přepnout na DX format u "body")
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 21. 8. 2014 22:17

Reign: Tak za dvojku nemá chybu. Opticky slušnej i rychlej ( na ty prachy), maličkej a lehoučkej. Já ho vídávám spíš za lehce víc než tři tisíce, a to bych raději už koupil Beercana - opticky lepší, zase větší a těžší a s ostřením z těla...a běžně do trojky. No a to AF-C...no Sony- na A-230 i 450 spíš na parádu...u A-77... řekneme akceptovatelný...pro člověka zvyklýho na Sony i docela dobrý ( a myslím, že 58 nebude extra vybočující hvězdou, ale narozdíl od jmenovaných nemám zkušenost) :- D
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod esox 22. 8. 2014 07:30

Takže třeba big beercan za dvojku by byl dobrou volbou?
Mám ještě dotaz k tomu sony 55-200 je rozdíl mezi DT 55-200 a jen 55-200 podle údajů se jedná o stejné objektivy, snad jen DT má rychlejší ostření?
Teď bych měl možnost koupit Sony DT 55-200 nebo big breercan oboje za cca 2000. Který vybrat? Děkuji
esox
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka