Ahojte.
Chcel by som poznat Vas nazor, skusenosti pripadne ako je to so zarukou pri kupe fotaku z USA. Vyzera to tak, ze sa tam v kratkej dobe dostanem na par tyzdnov a kedze uz cca rok uvazujem, ze si spravim radost novym fotakom, myslim, ze teraz je ta spravna prilezitost.
Zatial mam starsi kompakt a po zrkadlovke som uz poskuloval davno ale nikdy nebol ten spravny dovod si ju kupit alebo nebola ochota vacsej investicie. Fotenie ma ale bavi a mozno sa stane mojim vaznejsim konickom, pravda je ale taka, ze som zatial amater, ktory chce robit dobre fotky a zlepsovat sa hlavne pre svoje potesenie. Fotil by som asi vsetko mozne a fotak by som chcel tahat na vylety do hor, do miest, na dovolenku k moru, jednodnove akcie a pod.
Pred vianocami som uvazoval o Nikone D5300. Myslienka istu dobu padla aj na D7100 ale pride mi uz velmi velka a tazka. Co mi trochu vadi na D5300 je, ze nema dotykovy displej a focus tracking pri videu je oproti Canonu ovela horsi. Video by bola u mna pravdepodobne len doplnkova funkcia s malym vyuzitim, ale ked uz tam je ... clovek nikdy nevie, mozno by som natacal aj castejsie.
Kupovat dnes Canon EOS 700D s STM objektivom mi pride nelogicke kedze ma tento rok vyjst 750D, pravdepodobne ale az na jesen a nebudem mat moznost ju kupit za morom za nizsiu cenu. 70D je opat uz na mna velmi velka a neviem ci pre mna ako zaciatocnika aj potrebna.
V pripade Nikonu D5300 sa preto pozeram po vo najvyhodnejsom kite, ktory by bol pre mna vyuzitelny a tiez financne najvyhodnejsi.
priklad so sklami 18-140mm + 55-300mm + 35mm:
http://www.amazon.com/Camera-18-140mm-3 ... JFP5RK2GEN
priklad so sklami 18-140mm + 55-300mm: - momentalne preferujem tuto variantu
http://www.rakuten.com/prod/nikon-d5300 ... 92720.html
Budem rad ked poradite, ci sa vyplati kupa za morom a ako to vidite s vyuzitim pre moje potreby a so zarukou? Alebo radsej kupit nieco ine (bezzrkadlo - no flame please)? O bezzrkadle som minuly rok po case prestal uvazovat pre rychlost ostrenia, absenciu hladaciku a viac menej uzsie spektrum pouzitia. Neviem ci v bezzrkadlach nastal vyraznejsi posun ale co som pozeral ceny tak dobra bezzrkadlovka stoji len za telo tolko ako D5300 v kite.
Dakujem za Vase nazory.