Fotoaparát pro amatéra do 15.000,- (automatika + video)

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ungaro 11. 5. 2014 22:38

Zdravím,

rád bych nahradil svůj stávající "foťák" Panasonic Lumix DMC-TZ5 něčím lepší. Očekáváme narození prcka a chci fotit a natáčet video v lepší kvalitě. Jsem "plodič obrázků", který chce, aby za něho fotomašina odřela veškerou upráci a já jen mačkal spoušť. Lumix to celkem dobře splňoval, jen už je znát těch pár let stáří. Video by se hodilo FULL HD, fotky s lepším podáním barev, lepší kvalita fotek při horších světelných podmínkácha atd. Vím, že krabička od sirek nebude fofit jak houbbleův teleskop, proto jsem připraven na nárůst rozměrů i hmotnosti výměnou za lepší výstupní materiál. A co budu fotit? Prcka doma, venku, u moře, na výletě a občas nějaká ta "selfie" :-D.

Díky moc
Ungaro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kultus 12. 5. 2014 06:43

Co treba panasonic LX7 vyborne video a svetelny objektiv do tmavsich mistnosti a nemusis mit ani nic velkeho ani utratit 15K, vybornou automatiku ma i olympus XZ-2
kultus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 12. 5. 2014 07:12

Sony rx 100. Ak nepotrebuješ ultrazoom ako u toho tz.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod reign 12. 5. 2014 08:37

souhlas s bobem222, ten RX100 je na děcka v interiéru super - výkon snímače + počáteční světelnost = bezproblémové plození obrázků a videí (jo a na video má super stabilizaci)
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Skulivert 12. 5. 2014 12:41

Pokud potřebuješ ultrazoom tak Olympus Stylus 1, ale jinak je to vcelku jedno, jakýkoli "hi-end" kompakt - tedy kombinace vetší snímač (1/1,7, 1",...) + nižší světelnost objektivu (kolem f 2,8 a nižší) nebo připadně i kompakt s výměnným objektivem co se vejde do limitu, zvlášť k jeho stropu, bude v pohodě zvládat tvé požadavky
Skulivert
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ungaro 12. 5. 2014 23:08

Všem velké díky za rady. Mám již alespoň hrubou představu, na co se zaměřit. Projdu si pár recenzí a brzy to rozseknu.

Ještě jednou díky.
Ungaro
Kolemjdoucí