Který z nich Olymp.EM10 ver. Sony NEX7 ver. Sony A6000

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Janko40 9. 4. 2014 09:48

U fotáku bych rád měl hledáček, výklopný displej. Přestože jsem při focení relativně pomalý, rád bych zkusil i akčnější scény (děti a pod.).Jinak převážně rodin, architektura, příroda. Předchozí výbava: N90-N300-Oly.PCL2-N7000. Zrcadlovky už jsou pro mne těžké, nemohu se řádně ohýbat proto výklopný displej téměř nutností. Možné alternativní řešení přes wifi a ovládání mobilem. Většina recenzí foťáky chválí (proč by také nechválila). Přesto doufám, že praktici a běžní uživatelé by mohli poradit, jaký by byl ten nejvhodnější. Jinak přeji pěkný den. Janko40
Janko40
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Skulivert 9. 4. 2014 19:24

Osobně bych vybíral pouze mezi EM10 a A6000...
NEX7 sice není špatná, ale A6000 je novější a podstatně vylepšená...
je to souboj docela vyrovnaný, oba systémy mají své plusy i minusy - Sony bude mít o něco lepší kvalitu výstupu, ale má zatím nedostatek (kvalitních) skel (nicméně ta budou s rozvojem FE přibývat) a Olympus má již slušnou kvalitu výstupu a na trhu dostatek kvalitních skel (i z druhé ruky) a řada OM-D je po všech stránkách vyvážená a není jí moc co vytknout, volil bych tedy spíš podle toho, co lépe padne do ruky a co je v plánu fotit...
Skulivert
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 9. 4. 2014 23:14

Sonáka 6000 jsem zatím v rukou neměl, ale pokud by ses rozhodl pro Olyka, tak se sklem 12-40 nebo s 12-50, která je sice opticky horší i méně světelná, ale zase je to príma sklo na video a Celkem slušné "skoromacro". Používám oba, mimo jiné... :)
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vierzbowski 10. 4. 2014 11:53

SONY umí dělat těla, do kterých nacpe fůru super fíčur, které z focení dělají zábavnou věc, a ten výstup je postě sexy a kulervoucí. Největší slabina jsou objektivy. Výběr nativních objektivů je slabý a pomalu co nepřevzali od Minolty, nestojí za moc. Bohužel.

Oly má jak dobré tělo, tak dobrý výstup i slušnou nabídku objektivů. Dá se s přimhouřením obou očí použít i na video. Jde tedy o vyváženější systém, který sice nenabízí takový dynamický rozsah či úroveň šumu jak SONY, ale zato nemá podstatnou slabinu.

Výběr proto jen podle vlastního uvážení, co se lépe drží v ruce.
Vierzbowski
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Janko40 11. 4. 2014 09:40

A co takový SAMSUNG NX30? Nevím jak si stojí s objektivy, ale podle parametrů těla je papírově rovnocenným soupeřem. Vidíte to také tak? J40 :-)
Janko40
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Skulivert 11. 4. 2014 10:14

Ano, Samsung NX30 vypada papírové dost dobře a je zde vyrovnaným soupeřem, i objektivů je dostatek a jsou opticky povedené, ergonomie u NX30 bude také dobrá a třeba iFn je velmi praktická funkce, otázka je jak na tom bude NX30 s rychlostí a kvalitou výstupu... u těch starších Samsungů jsou rawy dost objemné, takže se déle ukládají a kvalita výstupu (podle mého názoru) je stejná či se blíží Olympusu, což při požadavku na váhu a velikost celé sestavy (tělo+objektiv) nahrává spíše m43 systému...
Skulivert
Návštěvník

Odeslat příspěvekod HONZIK63 11. 4. 2014 11:47

http://www.optyczne.pl/6886-news-Samsun ... adowe.html
Janko40:
Samsung NX 30 ? Co z toho leze je možno si už prohlédnout ,Poláci už fotili.

-- 11. 4. 2014 11:56 --

Ani jedna z těch fotek nevyžaduje tak vysokých nastavení ISO. Ale vcelku jsou do 3200 zvládnuté. Oni nastavují vždy Jpeg s ostrostí na 0. Takže to chce ztáhnout a krapet si to doosřit v editoru. U tohoto modelu ,ale tvrdí ,že i ,,0,, doostřuje . :-)
HONZIK63
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Janko40 2. 5. 2014 10:34

Pěkný den.
Tak jsem před konečným rozhodnutím: OLYMPUS E OM10 nebo PANASONIC GX7.
Oba ve stejné cenové hladině. Prosím, který vzít? Mám na to 24 hodin. :hm
Janko40
Janko40
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod T-Lama 2. 5. 2014 11:15

Utíkal bych do prodejny a oba si zkusil, není nad to si foťák osahat před nákupem. :-|
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 2. 5. 2014 12:49

Rovnaka cena ? To uz GX7 vyrazne zlacnelo ?
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod metyn 2. 5. 2014 13:31

na bazošu negdo prodává tělo gx7 za 17000, ale rači bych za 16000 kůpil tělo sony 6000 a sklo može byt aj bazarové, zákl 18-55 sa dá okolo 2000 zehnat no pak by sa uvidělo, ináč kvalita je u olyho aj u panáka velice dobrá ale je to furt čip o velikosti 60 procent aps-c takže bych sa fakt klaňal k téj 6000 pokáď néni problém z ergonomijů, aj v testoch vycházá 6000 o neco lepší jak panák tak oly 10. Meta
metyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Janko40 2. 5. 2014 17:23

Díky za názory na koupi.
TO T-lama 11,15
No to bych asi nemohl vzít žádný. Já mám roce jako kamčetský medvěd tlapy. Pro mne tak Pentacon SIX, nebo jak se ta 6x6 jmenovala. :-))
Dám na vaše rady, zkušenějších a znalých a můj zájem se soustředil na doporučenou A6000.
Pokud je na pultech, pak pouze se set.obj. a ten na fórech nemá zrovna dobrou pověst. Jen samotné tělo jsem nikde ještě nenašel. Tak asi počkat, nebo to skusit s tím seťákem?
Ještě jednou děkuji za rady a pěkný den
Janko40
Janko40
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod metyn 2. 5. 2014 18:15

jak píšu, neber setový 16-50 mm ale veň 18-55 mm pokáďv teda budeš brat seťák , ináč tělo na heuréce http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz ... ilce-6000/ , Meta
metyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 2. 5. 2014 19:47

uváž, aké budeš potrebovať (chcieť) objektívy. sonz ponuka je kapku deravá, a zachraňovať to cez drahe redukcie a minolty je dosť opruz...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 2. 5. 2014 20:02

A co že ve výběru neni Fujifilm? V téhle kategorii mi to přijde jako zajímavá volba...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Další stránka