Záměna Nikonu D3100 za D7100

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Puntík 30. 12. 2013 21:33

F-ABC, lp/mm v jasových bodech, tedy třeba v ČB. Tam Bayer mlčí. Problém je zjevný, kdysi mně ve zvětšení - ve výřezu zastavily kostičky, dnes až samotné rozlišení objektivu. :-)
Dodám ještě - s tím AA filtrem pravdu máš. Když si zapnu jeho simulaci, je to znát. :-)

............................

Lotrandor, nenapsal jsem, že tam vůbec žádný efekt není. Ale jsou i jiné, například zpracování trvá déle...... Takže kdyby se mně dneska někdo zeptal.... ;-)
Co mne ovšem příjemně překvapilo, je rychlost ostření v LV. A pár dalších věcí, které patrně ani nevyužiju, jak už to bývá..... :-)
A proč jsem si ho pořizoval ? Protože mi to nabídnul Ježíšek... :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 30. 12. 2013 22:03

Lotrandor píše:FABC: tak dneska máme aspoň ten DXO mark :)
D7100 vs D3100.jpg
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 30. 12. 2013 22:15

lukyn01 se ptá : Jak velká změna v kvalitě fotek bude výměna foťáku D3100 za D7100 při focení reportů?

Jak vidno, někdy může být i velká. Netušil jsem, že někdo něco takového ještě dnes prodává.
Jo, kup to nejlepší tělo, jinak brzy půjdeš pro nové..... ;-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pufko 30. 12. 2013 22:51

reign píše:to je moudro odkud?
Doslova sa pýtal :
lukyn01 píše:Jak velká změna v kvalitě fotek bude výměna foťáku D3100 za D7100 při focení reportů? Muj selský rozum mi říká - Menší šum při vysokých hnodntách ISO, lepší kvalita díky dynamickému rozsahu... Co dál? :) Vyplatí se prodat půl roku starou D3100 a investovat do D7100? :)

Na to bola odpoved:
pufko píše:Podla mna ten rozdiel v kvalite nebude takmer žiaden pokial sa nezmení aj "optika".
Jediný posun vyššie zaznamenáš skôr v ovládaní/ergonomii

Ty rozoznáš pohladom na fotku akým foťákom bola fotená, ja nie
pufko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 30. 12. 2013 23:55

to je blbost asi jako že modrá barva je vždy větší než květináč...

samozřejmě že i ty poznáš rozdíl, jen to neznamená, že v každém záběru
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukyn01 1. 1. 2014 18:31

Tělo už mám doma. Schválně nasadím stejný objektiv na obě těla a udělám sem testovací fotky...
lukyn01
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qwerts 4. 1. 2014 17:35

ať slouží! Já jsem s ní velmi spokojen :)
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod VladexAndroid 6. 10. 2014 21:01

snímač je novější ale těla jsou to nebe a dudy, D3100 patří k tzv crippled zrcadlovkám, to by se mělo ze zákona zakázat kupovat . . spíš místo toho si měl Nikon D7000 nebo D90 a přechodem na ně by sis polepšíl, na D90 asi už ne, na focení portrétů je to ale jedno, spíš budeš mít stále APSC, na Nikonech o 2 třídy výš ale můžeš použít všechny objektivy, to na D3100 nemůžeš, ostatně D3100 nemá ani usb kabel výstup tuším . .

na D7000 / 7100 můžeš nakoupit objektiv 50mm 1.4 nebo 1.8 D, tj starý, levně, na D3100 ho můžeš jen manuálně použít, tyto fotáky maji taky větší hledáček

na APSC je portrétní 50mm, na full frame je portrétní 85mm, či 70-200 VR, 105, 135mm portrétní skla
na APSC je portrétní teba Tamron 28-75, který mám ve skříni

s D3100 spíš používáš jen 18-55 VR kit lens, ale na portréty to může stačit,
nezapomeň na jednu věc, jakmile fotíš na něco jinýho než ISO 100, tak ti dramaticky klesá citlivost na dynamický rozsah, existuje jen Sgma a Fujifilmy, Fujifilm S5 Pro (Nikon tělo D200)
kde ten Fuji se prý stále používá jako portrétní foták, ten má až do ISO 640 stejnou citlivost
/asi jako D7000 +- pár procent / na dynamický rozsah, ale všecko ohledně dynamika a barev je spíš jen subjektivní záležítost

Nikony 3100, 7000, 7100 mají všichni čipy od Sony a někomu se dost nelíbí jak to podává ,,sytě zeleno" a spoustě lidí se nlíbí jaký to má výstup právě při ,,portrétním focení"
s Fuji S5 to mohu potvrdit, spousta lidí si stěžovalo před 3mi lety na barvy tváře, tj pigmentace, na Nikonu D7000
D7100 má odstraněný moire filter, ostřejší fotky prý, jenže při focení tváří a portrétů tohle možná nepotřebuješ, či dokonce nechceš

rada nad zlato by spíš byla pujč si někde použitý D7000, má to jen 16MPx, poznáš jaké to je mít lepší třídu ne jen základní model, osaháš si ho a kdyžtak za 12 tisíc koupíš, D7100 kdyžtak o rok později, D7000/7100 má vrtulku na ostření, můžeš použít objektivy co nemají motorek, s těmi to pak ostří nejrychlejc, některé s tichým motorem jsou prý pomalé

Sigma 50mm a 35mm to by také mohla být portrétní skla
VladexAndroid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 6. 10. 2014 22:56

Tazatel se ptal skoro před rokem. Myslíš, že dodnes čeká na radu? ;-)
FotoABC
Návštěvník

Předchozí stránka