Slušná bazarová zrcadlovka Canon

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod feanoor 30. 9. 2013 21:12

Jakub
Těma žvástama v předchozích příspěvcích se nenech znervóznit, to je takovej místní folklór.

Výměna závěrky je do 4 tisíc Kč, viz zde
http://www.awh.cz/cenik/canon/
pak valíš v klidu dál...

Závěrka u Canonu 40D je myslím testována na 100.000 expozic, ale 72 tisíc je na můj vkus ku.evsky hodně.

Koukni třeba sem
http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=267018
feanoor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 30. 9. 2013 21:21

jakubsallieri píše:Na jednom inzerátu například psal že má nacvakáno 72 tisíc, tak by mě zajímalo jestli to je dost, málo, nebo průměrně.

To je uz dost vela .. plus-minus to uz zavana minimalne vymenou uzavierky - podla toho snad je aj cena. Nestrasim, ale s tym treba pocitat. Feanoor ako jeden z mala, sem dal skutocne relevantny prispevok .. oprava uzavierky je bezna vec, stoji tolko, kolko stoji, takze sa s tym sa da pocitat pri kupe . .. myslim tym cena tela v bazare.

ps: pocet testovacich expozicii neznamena , ze to naozaj tolko vydrzi, je to len plus-minus stredny odhad. Moze odist pri 50t, pri 30t, pri 100t, pri 150t ..
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod revell 30. 9. 2013 22:34

me spis co uz 2x odeslo byla spoust...

jinak 40D je urcite dobry stroj (v podstate spicka pred par lety - a zas tak moc se za tu dobu nezmenilo). Gance (naseho technickeho a letackoveho maniaka) neber zas tak moc vazne. Z sumu si taky nic nedelej, ten pokud prozenes nejakym programkem, tak bude hodne zredukovan. Osobne bych se priklanel vice k 50D, protoze jsem z ni mel lepsi pocit, ale podle obrazove kvality asi ta 40D vede, ale zase to neni zadny zasadni rozdil. Obe maji magneziova tela (60D uz ne), 50D mela temer vsechny ostrici body krizove (tady mozna fotoABC bude trochu o uzitecnosti polemizovat).

A videl bych to tak, ze pokud te to chytne, tak si treba za 2 roky koupis uz zlevnenou 70D.

Kdysi jsme delali na nejakem serveru pruzkum zaverek a bylo to hodne ruzne nekomu vydrzela 30 tis. a nekomu 150, takze to je ruzne, ale obecne vyssi rada vice vydrzi. Muj 30D ma uz neco k 100 tis. (nekupoval jsem novy) a letita 350 asi neco kolem 50 tis.(tu zase chvili trapila sestra).
revell
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jakubsallieri 30. 9. 2013 22:41

Dobře dobře. A je nějaká cesta k tomu jak na místě zjistit kolik má nacvakáno foťák? Nejde to zobrazit někde přímo v tom fotoaparátu? Aby někdo netvrdil že má tolik a tolik a přitom to bylo jinak.

V každém případě se tomu zítra nebo ve Středu zkusím pověnovat, napsat někomu a tak.

A další věc - nějaké rady ke koupi použitého fotoaparátu? Na co si dát pozor, co ověřit, jak vyzkoušet. On je taky problém že když někdo bude prodávat jen tělo tak já nemám objektiv se kterým bych to vyzkoušel, to je lepší si nějaký na tu zkoušku půjčit, že?

Protože objektiv bych pak stejně řešil tak jako tak.
jakubsallieri
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod antoninn 30. 9. 2013 22:51

Počet cvaků by měl jít zjistit takto: http://astrojargon.net/EOSInfo.aspx
antoninn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod golem2 30. 9. 2013 23:04

Na Canony je EOSMSG. Po otvorení linku v bode č.1 možnosť ,,click here,,. Po inštalácii spusti, pripoj fotoaparát a dostaneš počet expozicii .
http://www.eosmsg.com/
Canon 6D, 17-40, 24-105,70-200/2,8,100/2,8 IS,
golem2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jakubsallieri 3. 11. 2013 23:11

Tak jsem nakonec koupil 40D s pevným 50mm objektivem 1,8 a zkoušel jsem si s tím chvíli hrát. Také jsem zkoušel i na vysokou clonu vyfotit pár fotek jednolité plochy abych odhalil smítka prachu. 2 tam jsou zřetelná, jen nepoznám jestli nejsou spíš v objektivu než na čipu. Na čipu jsem nic nespatřil, ale v objektivu je mezi čočkama vidět jedno smítko prachu. Bohužel nemám zatím druhý objektiv kterým bych mohl vyloučit druhou možnost - je vůbec možné aby to smítko v výsledné fotce dělal objektiv a ne čip?
jakubsallieri
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod feanoor 4. 11. 2013 00:53

Je to nečistota na čipu, tím si buď jist...
Jak praví klasik, smítka v objektivu mají vliv pouze na nervovou soustavu fotografů, nikoli na fotku.
feanoor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 4. 11. 2013 08:05

jakubsallieri: na snimaci uvidis necistotu tak, ze si na to posvietis, inak to nevidno, staci fakt pidi zrnko a uz to na fotke vidno. A tiez ... ak to nevidno na fotke na nizkej clone, tak je to na cipe. Inak ja som akurat len raz mal take prachove zrnisko na cipe, ze to zaberalo pomerne dost na fotke, inak o nic nejde.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jakubsallieri 4. 11. 2013 20:37

Dobrá, díky. Už se mi to podařilo vyčistit pomocí tyčky do ucha na které jsem měl hadřík na objektivy.
jakubsallieri
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jakubsallieri 7. 11. 2013 21:20

Ještě jednou zdravím,

dnes jsem na nejdelší čas a velkou clonu zkoušel fotit z balkónu a na fotkách jsou takovéhle tečky. Jsou to nečistoty na čipu které jsem při zkoušení focení rozostřeného papíru neviděl, nebo o co se jedná? Řekl bych normálně že šum, ale na všech fotkách je to úplně stejné.

Akorát jsem tu fotku musel trošku zmenšit tak už to není tolik zřetelné, ty body tam sice vidět jsou, ale je jich tam ve skutečnosti o dost víc.

IMG_0547.JPG
IMG_0548.JPG
jakubsallieri
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Radek71 7. 11. 2013 22:42

Ahoj. To jsou svetla sousedni vesnice.
Radek71
Návštěvník

Předchozí stránka