Nahrada za Canon 450D

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod M4rek 29. 9. 2013 16:55

D300 je uz vyrazne nad moj rozpocet. Este D90 by som mozno nasiel za nejaku dostupnu cenu.

Ale kolko zaberov tak cca je este v pohode ? Aku zivotnost ma taka D90 ?
M4rek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 29. 9. 2013 17:09

20-100k cvakov ? cez 50t to uz bude trochu riziko asi, 20t pohoda. Ale zas oprava uzavierky neviem kolko stoji, ci vela, alebo malo.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod feanoor 29. 9. 2013 18:53

Pokud chceš slušné video, tak na Nikon D90 rovnou zapomeň.
feanoor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 29. 9. 2013 19:01

bezrkadlovka by mozno spravila dostatocnu sluzbu :)
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Nephilim 29. 9. 2013 19:20

M4rek píše: ...Ide mi hlavne o kvalitu fotiek ...

Canon 350D se setovým 18-55 (hodně mizerný objektiv) byla má první zkušenost s DSLR. Potřeboval jsem fotit rychle se pohybující děti ve velmi špatném světle, takže jsem si pořídil Canon70-200/2.8 IS L. Fotilo se s ním hodně dobře. Když vyšla 450ka, tak jsem si ji také vyzkoušel, ale víc se mi zalíbil 30D u kterého jsem na delší dobu skončil. Jisté zkušenosti s těmito Canony tedy mám. Proto jsem se ptal co je myšleno tím mít lepší fotky. S ohledem na to co všecho tyhle Canony dokázaly odfotit, a když vezmu v uvahu co jsi napsal že fotíš, tak nevidím problém v používání 450D. Neber to, prosím, ve zlém nebo jako rýpání, ale ten Canon toho zvládá opravdu hodně.
Pokud chceš lépe poradit, napiš víc o tom co si představuješ pod tím mít lepší fotky. Rady typu "levné foťáky nemají stabilizaci" ukazují, že tihle radílkové nemají ponětí o čem píší, protože uvažované Canony nebo Nikony nemají stabilizaci v tělech, ale v objektivech. Což je zásadní rozdíl. Není to žádné slovíčkaření. On totiž ne každý objektiv musí být stabilizovaný. Typicky objektivy s pevným ohniskem bývají bez stabilizace. Naopak některé objektivy mají stabilizaci, která se hodí pro panning. Což by mohlo pomoct při focení jedoucích vozidel, jak jsi zmínil. Standardní stabilizace se k tomu nehodí, protože se snaží ustabilizovat horizontální pohyb foťáku. A to je chyba.
Byl to jen příklad toho, že je rada a rada. Napsat bych toho mohl víc, ale bez znalosti tvých požadavků těžko zodpovědně poradit.
Nephilim
Návštěvník

Odeslat příspěvekod oldbas 29. 9. 2013 19:57

M4rek: myslím, že pro tvé potřeby by byl v pohodě i canon 550D. Např. zde http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=262985 je za 8k i s objektivem 18-55 IS a kartou. Bez objektivu caa. minus 1,5k je to za pusu. 450ku za 4k prodáš a doplatíš jen 2,5k. A za zbývající peníze, které by jsi stejně utratil pořídíš další objektiv, třeba canon 55-250is, nebo sigmu 10-20. Z bazaru, samozřejmě, ale není se moc čeho bát, pokud budeš opatrný. Je to smysluplnější investice, než mít holé tělo se seťákem, byť nové. To nové je stejně za chvíly staré ;-)
Fotím Kanónem
oldbas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Nephilim 30. 9. 2013 21:56

Jen pro inspiraci a představu, že je to víc v rukou než ve foťáku, podívej se na fotky v galerii tohoto autora http://galerie.digiarena.e15.cz/showgal ... user=94137. Koukni do EXIF. Foceno Nikon D70! Mazec, co?!!! V podstatě konkurenčním tělem k tvému Canonu. Z dnešního pohledu to jsou oba děsně staré foťáky, které by si dneska asi nikdo nekoupil. Malé rozlišení, pididisplay, směšný počet ostřících bodů. Samé mínusy. Autor příslušné galerie mi doufám promine. Snažím se říct, že kvalita výstupu je většinou víc o tom kdo tu techniku drží v ruce než o ní samotné. A já před autorem těch fotek smekám.
Nephilim
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 1. 10. 2013 00:12

Nephilim píše:když vezmu v uvahu co jsi napsal že fotíš, tak nevidím problém v používání 450D. Neber to, prosím, ve zlém nebo jako rýpání, ale ten Canon toho zvládá opravdu hodně.
Nezvláda video. Je to jediný dôvod prečo chce nový foťák.

Nephilim píše:Rady typu "levné foťáky nemají stabilizaci" ukazují, že tihle radílkové nemají ponětí o čem píší, protože uvažované Canony nebo Nikony nemají stabilizaci v tělech, ale v objektivech. Což je zásadní rozdíl.
A majú zvyčajne sety do 400 euro stabilizáciu v objektívoch?

-- 1. 10. 2013 00:22 --

oldbas píše:myslím, že pro tvé potřeby by byl v pohodě i canon 550D
Chce pekné farby.
Recenzia na tomto serveri: Canon EOS 550D: test digitální zrcadlovky
Myslíš si že na tých záberoch sú?
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 1. 10. 2013 09:38

Zober EOS 550D, idealne 600D s vyklopnym LCD... a budes spokojny....

Do EOS 600D si v nahras Magic Latern a mozes robit take kusky s videom, ze na iny fotak ani nepomyslis...
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod oldbas 1. 10. 2013 15:04

Ganec: za to, že nikdo neumí foťák nastavit a píše o něm recenzi, bohudík ten foťák nemůže. A z RAWu to vypadá pochopitelně úplně jinak. Možná by ses divil, co 550ka zvládne. Špatně zvolený picture style a WB a výsledek je jako testu.
Fotím Kanónem
oldbas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod revell 1. 10. 2013 15:22

Ganec píše:M4rek: na tvojom mieste by som radu 3x00 vylúčil.
Keďže chceš fotiť krajinky, tak na ne by sa ti hodilo HDR.
No na to potrebuješ spraviť viacero záberov v bracketingu, ktorý táto rada nemá.

Gance, proc tak casto neco tvrdis, co neni ani pravda? Expozicni bracketing uz mela moje stara 350D (radeji jsem se presvedcil o 550D, abych nepsal take bludy, kdyby to Canon nahodou odstranil). Posledni dobou se zasvecene vyjadrujes temer ke vsemu a predevsim zrcadlovkam, vime, ze sis parkrat s nima hral, ale to zes tu funkci nenasel, neznamena, ze tam neni.

http://support-sg.canon-asia.com/conten ... 44400.html
revell
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 1. 10. 2013 15:30

revell píše:Gance, proc tak casto neco tvrdis, co neni ani pravda?
nepíšem bludy, písal som o najlacnejších NIKON-och, lebo M4rek nad nimi uvažuje (viď prvý príspevok)

-- 1. 10. 2013 15:34 --

oldbas píše:Možná by ses divil, co 550ka zvládne.
nedivil: s bratovými RAW-mi zo 60D a DPP som strávil dosť času

EDIT: porovnával som ich aj so staršími modelmi (s DIGIC III procesorom) a tak viem že majú úplne iné farby: Lowend vs poloprofi

oldbas píše:Špatně zvolený picture style a WB a výsledek je jako testu.
takže s 550D by sa nemal nepoužívať picture style "standard" a WB auto? Aký teda?
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 1. 10. 2013 16:59

Ganec: nechcem byt neprijemny, ale vzhladom na to, co si potreboval spravit s fotkami, ktore si daval na fore a pra ludi sa s tym pohralo, tak PP vobec neovladas. Takze asi je uplne jedno kolko casu si stravil s 60D, a ked este vezmem do uvahy , ze ta zo zrkadloviek bolia prsty, tak vlastne to bol premarneny cas....
A stale pises ako porovnavas jeden fotak s inym fotakom .. a jediny foto vysledok co som videl bol skoro nepouzitelna fotka krajinky, prepaleny svišť a 4000 znamkovych fotiek zo stolneho tenisu, z ktorych asi 3995 je na vymazanie. To nie je moc dobra vizitika pre niekoho, kto sa snazi stale niekomu nieco radit :) Nechces sa nad tym zamysliet ? :) Pripadne pod radit na forum o bicykloch, nech sa este viac pobavim.
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod oldbas 1. 10. 2013 17:37

Ganec: 450D má určitě lepší výstup, než 550D, pokud jde o barvy. Ale pokud jsi z 60D nedokázal dostat koukatelné barvy, tak je na tvé straně něco špatně.
Fotím Kanónem
oldbas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 1. 10. 2013 19:40

SMI 77/73 neopravíš. On problém není jen v tom, že u moderních Canonů jsou barvy ne-moc-přesné, ale ony jsou celé ty matrice posunuté a to tak, že fakt hodně.

Což je sice úžasné na barevný šum, ale značně méně když někdo má rád barvy. Oni to snad časem nějak vychytaj (70D má už aspoň konzistentních 77/77), ale asi to potrvá.

Jinak 60D by oproti 450D byla.. ehm. No ten přínos je fakt minimální.

Je to trošku ironické, ale per-pixel je 40D lepší v každém měřitelném aspektu než 60D. Když si odmyslím barvy, tak 70D je něco co by pro uživatele 40D mohlo stát za upgrade. S tím, že si koupí Gretag MacBeth tabulku a vyrobí si vlastní barevný profil.

Ano, dá se vyrobit z 60D koukatelné barvy, ale snadné to není.. Osobně to umim skoro z čehokoliv co fotí barevně a do RAWu, ale dávam přednost foťákům co zrovna tenhle problém nemají (no ty moje mají zase jiné).

40D má bezproblémové RAWy. Což je za mě velké plus. Ale já kašlu na video no. :D Chtít video a kvalitní foto, tak to Canon nebude. Teda jeden kus takový od Canonu je, 1D MKIV. Ale to je finančně kapku náročnější. :)
Daemonius
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka