Nahrada za Canon 450D

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod M4rek 26. 9. 2013 17:10

Zdravim, Momentalne mam Canon EOS 450D a chcel by som ho predat a kupit nieco velmi podobne, alebo takmer totozne, len s tym rozdielom, ze ten novy fotak by mal vediet nahravat aj videa v 720p. Co skusit ? Nikon D3100 ci 3200 ? Sa mi zda, ze tieto su na takej podobnej cenovej urovni ako bol kedysi ten moj Canon 450D ... alebo nieco ine ? Nieco od Canonu ? Vdaka za rady.
M4rek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 26. 9. 2013 19:00

1) záleží na ceně (kolik chceš dát)
2) záleží co fotíš
3) záleží jak moc Ti sejde na barvách

A to je tak vše. :) Pak se dá odpovědět podle toho.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod M4rek 26. 9. 2013 19:14

Som len amater, zaciatocnik. Fotim vacsinou nejake krajinky, mesto, nocne mesto a iduce auta na dlhu uzavierku ma bavi fotit napriklad. Take bezne veci, co sa vyskytne. Nie som zamerany na nejake konkretne objekty. Chcem to len tak pre seba, lebo ma to bavi. Ale farby by ma potesilo, keby boli pekne syte. Cenovo, ak by som kupil novy, tak do nejakych 400€ maximalne. Nemam vela penazi, takze nemozem chciet zazrak za malo prachov. Viete mi nieco na zaklade tohto poradit ? :)
M4rek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod revell 27. 9. 2013 10:11

no podle tveho popisu te video moc nepritahuje, takze otazka co chces ziskat dale navic. Sytost barev si muzes nastavit saturaci.
Ale spise bych se zeptal, nainstaloval sis DPP (software na Raw od Canonu)? S minimem namahy z tech fotek muzes ziskat mnohem vic.

No jinak co je z dostupnych modelu? Canon 650D (700 je novinka a drazsi), Nikon 5100 (lepsi telo nez 3200 a cena stejna).

Na tvem miste bych se spise zamyslel, jestli nekoupit nejaky dalsi objektiv a fotit neco noveho.
revell
Návštěvník

Odeslat příspěvekod M4rek 27. 9. 2013 13:14

No, nepisal som sice nic o videu, to je pravda. Nenatacal som doteraz takmer nic, pretoze som nemal s cim, akurat tak mobilom. Ten mi sice nataca v 720p a obraz je za dobrych svetelnych podmienok ozaj pekny, ale viackrat sa mi uz stalo, ze som chcel nieco natocit pomocou stativu a mobil na stativ nedam, takze presne tu mi chybalo video na mojom canone 450D. Preto by som chcel nieco, co by fotilo priblizne rovnako, ale navyse s podporou videa.

Canon 650D je uz moc drahy pre mna, len samotne telo stoji cez 550€.

Takze co som zatial nasiel, cenovo dostupne su pre mna Nikon D3100, Nikon D3200, Nikon D5100 a Canon EOS 600D.

Pripadne z bazaru jeden z tychto: Canon 550D, 500D, Nikon D5000.
M4rek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 27. 9. 2013 14:48

M4rek píše:mobil na stativ nedam
Stativ k mobilu? Koupil jsem za 88 Kč. A vy? :-))

Najlepší pomer cena/výkon z lowendu má dnes asi Sony A58 alebo Panasonic G5.
Dobré farby by mal mať aj Samsung NX 210 (a keďže nefotíš nič extrémne, aj ten by ti mal stačiť),
ale ten už ako zrkadlovka vôbec nevypadá :-)
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Nephilim 29. 9. 2013 08:50

Tak trochu mě překvapuje, že řešíš koupi nového těla aniž by ses zmínil o objektivech. Přechodem k jiné značce, např. Nikon, si budeš muset pořídit také nové objektivy. To budou další investice. A ne právě malé. Jakkoliv Canon v oblasti snímačů v lowendech poněkud stagnuje a zaostává za konkurencí, i tak fotí pěkně a pokud jsi za dobu používání 450D nakoupil objektivy a jsi s nimi spokojený, pak by z ekonomického pohledu bylo lepší jít opět do Canonu.
Pro kvalifikovanější radu by ale bylo dobré znát co ti, krom videa, na 450D schází. Zatím jsi neuvedl nic tak zásadního, co by nešlo vyřešit nastavením foťáku nebo v grafickem editoru.
Nephilim
Návštěvník

Odeslat příspěvekod M4rek 29. 9. 2013 13:16

Takto, objektiv mam na Canone 450D len setovy 18-55. Kupil som tuto zrkadlovku asi pred rokom, no nevedel som, ze nema video. Bral som to ako samozrejmost, ze bude tam aj podpora videa. Myslel som si, ze mi to velmi chybat nebude, tak som to neriesil. No parkrat sa mi stalo, ze som chcel nieco aj natocit.

Takze chcem nove telo. Ide mi hlavne o kvalitu fotiek, video len tak okrajovo, v pripade potreby, co vsak nebude nejak velmi casto. Ale ked uz to video mat budem, tak urcite budem nieco aj natacat, pretoze ma to celkom aj bavi. Hlavne potom upravovat v PC, strihat a podobne.

Cize hlavne fotenie, ale obcas aj video. Hladam som nejake recenzie a podobne, nazory boli vacsinou take, ze Nikon D3200 alebo D5100 hlavne ak chcem primarne fotit a Canon 600D ak chcem kvalitnejsie video. Takze sa rozhodujem medzi D3200 a D5100. A neviem co by bola lepsie volba.
M4rek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 29. 9. 2013 13:56

600D nemá kvalitnejšie video: trpí na moiré viac ako iné a nedokáže počas natáčania preostrovať.
Lepší je už aj kompakt: Sony HX9v vs Canon 600D – DSLR gets beat by compact in video mode.
Nikony síce dokážu, ale preostrovanie je veľmi vo videu počuť: ich objektívy nie sú na video-ready.

M4rek píše:Bral som to ako samozrejmost
U lacných zrkadloviek nie je samozrejmosťou ani stablizácia :-( (a tým viac u modelov do 400 euro)
Nedávno si môj kolega vyberal foťák: všetky zrkadlovky ktoré ho CENOVO zaujali (keďže stáli rovnako alebo menej ako bezzrkadlovky) tak nemali stabilizáciu objektívov.
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod M4rek 29. 9. 2013 14:14

Nevadi, Canon 600D som vylucil uz ajtak. Rozhodujem sa medzi D5100 a D3200 .. co by bola lepsia volba a preco ?

A stabilizer moj Canon 450D ma, tak skusim najskor pofotit nieco s vypnutym stabilizerom, ci mi to bude chybat.
M4rek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 29. 9. 2013 15:15

Jen pro upřesnění, bavíme se o přístrojích kolem 9kk? Protože kolem 11kk už mají prakticky všechny nabízené sety stabilizaci.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ganec 29. 9. 2013 15:29

M4rek: na tvojom mieste by som radu 3x00 vylúčil.
Keďže chceš fotiť krajinky, tak na ne by sa ti hodilo HDR.
No na to potrebuješ spraviť viacero záberov v bracketingu, ktorý táto rada nemá.

-- 29. 9. 2013 15:33 --

Stále si myslím že pre teba je najlepšou možnosťou Sony A58: lacná, z princípu zvláda lepšie video, má asi najlepšiu implementáciu HDR a jej 20 megapixelový senzor (zrejme so slabým AA filtrom) produkuje ostrejšie zábery aj ako 24 megapixelová D3200
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod M4rek 29. 9. 2013 16:05

Lotrandor píše:Jen pro upřesnění, bavíme se o přístrojích kolem 9kk? Protože kolem 11kk už mají prakticky všechny nabízené sety stabilizaci.

no tak od tych 9000 do 11000 cca v KČ by to malo byť.

Ganec píše:Stále si myslím že pre teba je najlepšou možnosťou Sony A58: lacná, z princípu zvláda lepšie video, má asi najlepšiu implementáciu HDR a jej 20 megapixelový senzor (zrejme so slabým AA filtrom) produkuje ostrejšie zábery aj ako 24 megapixelová D3200

a co sa tyka objektivov a tak, nie je tazke nejaky zohnat na SONY ? Predsa len Nikon a Canon su taki najznamejsi vyrobcovia zrkadloviek, tak najradsej by som bral nieco od nich.
M4rek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 29. 9. 2013 16:17

Kdybych to byl já, tak bych zvážil několik možností, dle preferencí..

1) chci zůstat u Canonu
- 40D
- 1D MK2N
- 5D

(jo chtělo by to došetřit)

2) nechci zůstat u Canonu
- nějaká dSLR od Sony, klidně starší
- nějaká dSLT od Sony (A55, A57)
- NEX-5N (z bazaru se dá koupit za nějaký rozumný peníz v kitu)
- m4/3 jsou dost kompromis - nicméně stará GH1 (Panasonic) nebyla nijak zásadní kompromis (video s hacknutým firmware je špičkové i dnes), GX1 je fajn volba též (dokoupitelné kvalitní EVF)
- něco od Nikonu, D300 by se tam snad vešla, případně D90

Pochopitelně neuvažuju nic nového. Foťáky jsou jako auta, koupíš a 1/3 ceny je v čudu. A dokud to nemá najeto moc a funguje to, tak je to ok. Byť obecně jde hlavně o cenu. Když mam málo peněz a chci něco dobrého, tak bazar.

Osobně sem si takhle koupil už 3 foťáky a zatím spokojenost. S5 Pro za 6000 CZK byla vcelku fajn koupě.. (ani mě s tou cenou ty chyby foťáku neštvou, podotýkám nejsou to chyby jako takové, ale prostě vlastnosti foťáku, funkčně je tip-top :) ).
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ganec 29. 9. 2013 16:29

Daemonius: chce nové telo aj kvôli videu, takže tie Canony čo si vymenoval by mu nepomohli

M4rek: objektívov sa neboj - tie základné má každý výrobca a alternatívny výrobcovia objektívov (Tamron, Sigma, ...) ich vyrábajú podobne na Pentax a Sony ako na CaNikon.
Ganec
Návštěvník

Další stránka