Chcete zrkadlovku? Viete čo je to bezzrkadlovka?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Viete čo je to bezzrkadlovka?
Sú to všetky foťáky bez zrkadla 3 %  4%  [ 3 ]
Nezaujíma ma to, ja chcem zrkadlovku 5 %  8%  [ 5 ]
Viem že existujú, ale chcem zrkadlovku lebo to je profesionálny foťák 2 %  3%  [ 2 ]
Nikdy som o nich doteraz nepočul 0 %  0%  [ 0 ]
Neviem čo to je, ale viem kto je Ganec 20 %  32%  [ 20 ]
Dozvedel som sa o nich až na tomto fóre 0 %  0%  [ 0 ]
Už tu o nich aktívne diskutujem 1 %  1%  [ 1 ]
Poznám ich, ale vadí mi na nich .. (dopíš do diskusie ak to tam nie je) 14 %  22%  [ 14 ]
Bezzrkadlovky mi vyhovujú viac ako zrkadlovky lebo .. (dopíš prečo) 3 %  4%  [ 3 ]
Mám bezzrkadlovku a (alebo) som si vedomý jej výhod a nevýhod 14 %  22%  [ 14 ]
Celkem hlasů : 62

Odeslat příspěvekod Ganec 14. 8. 2013 07:24

Najprv: ak si tu nový a chceš si kúpiť nový foťák, - prosím vyplň anketu ešte pred čítaním tejto diskusie.

Na základe posledných niekoľko diskusií mám pocit že záujemcovia o zrkadlovky nepoznajú alternatívy a ani nevedia že existujú bezzrkadlovky. Nevedia čo vlastne chcú. A nepriznajú si že niečo nevedia.

Myslím si to na základe takýchto reakcií diskutujúcich:
- kdybych chtěl bezzrcadlovku tak zustanu u toho panasonicu lx2 co mam
- kdybych chtěla foťák na parádu, koupím si růžovej kompakt a neotravuju lidi
- alebo žiadna reakcia (keď som vysvetlil alternatívy a spýtal som sa či o tom vedel)

Skrátka keď niekto prirovnáva bezzrkadlovku k ružovému kompaktu tak nevie o čom hovorí. A keď tvrdí že vie čo je to zrkadlovka, nemusí to byť pravda. Lebo niektorí naozaj majú o nich nesprávnu predstavu:
- napríklad keď niekto založí diskusiu digitalna zrkadlovka do 200e a v nej sa pýta na BenQ GH700

Teda keď niekto napíše že chce zrkadlovku, nemyslím si že vždy vie o čo sa jedná (hoci on si to myslí).
No moji oponenti si myslia že všetkým je to už dávno jasné.

Aby som zistil naozajstný stav vedomostí záujemcov o foťák (aby sa mohli vyjadriť pravdivo a aby im to nebolo nepríjemné), spravil som túto anketu. Pokúsil som sa sformulovať ju tak:
- aby v samotnej ankete nebolo jasné jednoznačné vysvetlenie
- a aby výsledok hlasovania nebol ovplyvnený nami, "starými harcovníkmi"
(ak tam teda nejaká voľba chýba alebo žiadna s týchto nevyhovuje, prosím pošlite mi SZ, možno doplním)
Naposledy upravil Ganec dne 14. 8. 2013 09:33, celkově upraveno 2
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 14. 8. 2013 07:43

Začíná džihád. Bezzrcadlovka akhbar!
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 14. 8. 2013 07:50

Radek71 dobre včera písal, že to bolo posledné varovanie a začína koniec sveta. Ale odkiaľ je tak dobre informovaný, hmm.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KarelV. 14. 8. 2013 08:08

Já chcu jedině ručičkové hodinky, žádné bezručičovky s displejem. :D
KarelV.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 14. 8. 2013 08:22

Ganec píše:Na základe posledných niekoľko diskusií mám pocit že záujemcovia o zrkadlovky nepoznajú alternatívy a ani nevedia že existujú bezzrkadlovky. Nevedia čo vlastne chcú. A nepriznajú si že niečo nevedia.

Sam si si polozil otazku aj odpoved - vid tvoj uvod, vysvetlim: ak ma niekto zaujem o zrkadlovku, tak asi chce zrkadlovku !!! Nevidim jediny dovod ponukat nejake alternativy. Howgh.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Ganec 14. 8. 2013 08:28

Puntík, fakt ma len zaujímajú aktuálne názory.
O nič nemožné sa nesnažím .. (možno sa len aktuálne neviem dokopať do toho čo som si naplánoval) .. a neboj, mňa to prejde (keď to dokončím).
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 14. 8. 2013 08:33

Každý den, jedna perla!

"A nepriznajú si že niečo nevedia".
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 14. 8. 2013 08:38

Ganec píše: A nepriznajú si že niečo nevedia.

Pozrel si sa dnes do zrkadla? :-)
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 14. 8. 2013 08:38

Jinak ono samozřejmě když chce běžný uživatel "zrcadlovku", tak neví o co běží, to je ale velmi malý problém, věcí co může koupit jsou miliardy, proč by do sebe měl soukat nějaké detaily zrovna o foťáku, já taky nekoukám u mikroveže na odstup signál/šum. Větší problém má již číslo diagnózy, není léčitelný medikamentózně a ten je laicky řešeno, že člověk umí číst ale nechápe souvislosti. Tedy něco jako když pětiletá holčička ukazuje na prasátko a říká že ho zabijí a pak ona spapá masíčko. Dojde jí to o tři roky později a bude to šok. Jenomže tady jsou starší useři...
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Umbrella 14. 8. 2013 08:42

druhym krokem bude obesilani pres e-maily a tretim krokem pak osobni navstevy u domovnich dveri.
Umbrella
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 14. 8. 2013 08:51

Možná z Gance něco bude. Vzpomenul jsem si na Radima Hasalíka, známého konzultanta, který mi radil, že když mě policie obviní neprávem z vraždy a já jsem v době vraždy byl doma a hrál Dunu 2000, tak můžu na disketu nahrát sejvnutou pozici na které je i čas, doníst to na služebnu a tímto dokázat svoji nevinu. Tenkrát jsem si raději vpíchl špízovou jehlici do levého oka, abych na tu radu a celého Hasalíka zapomněl... a dnes je to úspěšný podnikatel. Já bych Gance nepodceňoval.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 14. 8. 2013 09:07

Na to mohou být různé názory. Človek, který si chce koupit minivěž ji může chtít také jen jako doplněk obýváku, pak je hloupost mu vůbec radit, ať si dojde vybrat sám do krámu. Ale pokud mu jde o perfektní poslech, cenové relace mohou být velmi rozdílné.
Stejně tak termín "kvaltní fotografie" má velmi široké rozpětí. Buďto poradím pokud možno komplexně (v případě obecnějšího dotazu), nebo na to kašlu.
Nejhorší dotazy jsou typu - chci si koupit to a to - a čeká vlastně jen posvěcení. Pokud na otázku proč odpoví - zrcadlovka dělá nejlepší fotky, přece s ní fotí profíci na olympiádách - je to ouha. Obzvlášť když slušný bezzrcadlo vyjde dráž, než mechanická pouťovka. :-)

Zdravím
Naposledy upravil Puntík dne 14. 8. 2013 09:19, celkově upraveno 1
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod AndrewJ 14. 8. 2013 09:17

Ganče, chybí ti tam možnost, že už bezzrcadlovku mám.
AndrewJ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 14. 8. 2013 09:20

MInivez je dobry priklad, kdepak designovej doplnek, proste se na tom 4 hodin denne hraje, "hraje to pekne". Nerozumim tomu. Sere pes na vyberove rizeni na kazdej elektrospotrebic. Tezko udelam chybu kdyz si koupim kteroukoli s 10ti vezi. To stejne TV, friteza, topinkovac. Jedina vyjimka u mne z elektroniky jsou fotaky. Drtiva vetsina lidi bere fotaky jako ja minivez. Jenomze tomu nerozumi vubec a je to drahy, tak se zeptaji.

A ano, lidi si vyberou, a pak obchazi a hledaji nekoho kdo jim to schvali.

-- 14. 8. 2013 10:26 --

Mimochodem, to gearfaggotry co tady buji, tak z toho mam zlomyslnou radost, ze se toho neucastnim, dobre se to vysvetluje na mobilech, vzal jsem si v praci Iphone, za mesic jsem ho dal kolegovi, pak jsem mel 5 let serii Boldu od RIMu, pak pul roku Nokii C3-01 mesic jsem mel HTC Radar s win, ted jsem si vzal Nokii 301.
LIdi jsou tak doblbli, ze asi v 90% se me ptaji proc mam tento mobil a mysli si ze to nejak peclive vybiram, ne proste si to nakliknu ze to chci, cele to trva asi 30s. To stejne topinkovac, vlezu do regalu v Globusu, tam jsou 4, vezmu druhej zprava.
Radek71
Návštěvník

Další stránka