Najprv: ak si tu nový a chceš si kúpiť nový foťák, - prosím vyplň anketu ešte pred čítaním tejto diskusie.
Na základe posledných niekoľko diskusií mám pocit že záujemcovia o zrkadlovky nepoznajú alternatívy a ani nevedia že existujú bezzrkadlovky. Nevedia čo vlastne chcú. A nepriznajú si že niečo nevedia.
Myslím si to na základe takýchto reakcií diskutujúcich:
- kdybych chtěl bezzrcadlovku tak zustanu u toho panasonicu lx2 co mam
- kdybych chtěla foťák na parádu, koupím si růžovej kompakt a neotravuju lidi
- alebo žiadna reakcia (keď som vysvetlil alternatívy a spýtal som sa či o tom vedel)
Skrátka keď niekto prirovnáva bezzrkadlovku k ružovému kompaktu tak nevie o čom hovorí. A keď tvrdí že vie čo je to zrkadlovka, nemusí to byť pravda. Lebo niektorí naozaj majú o nich nesprávnu predstavu:
- napríklad keď niekto založí diskusiu digitalna zrkadlovka do 200e a v nej sa pýta na BenQ GH700
Teda keď niekto napíše že chce zrkadlovku, nemyslím si že vždy vie o čo sa jedná (hoci on si to myslí).
No moji oponenti si myslia že všetkým je to už dávno jasné.
Aby som zistil naozajstný stav vedomostí záujemcov o foťák (aby sa mohli vyjadriť pravdivo a aby im to nebolo nepríjemné), spravil som túto anketu. Pokúsil som sa sformulovať ju tak:
- aby v samotnej ankete nebolo jasné jednoznačné vysvetlenie
- a aby výsledok hlasovania nebol ovplyvnený nami, "starými harcovníkmi"
(ak tam teda nejaká voľba chýba alebo žiadna s týchto nevyhovuje, prosím pošlite mi SZ, možno doplním)