Dobrý den,
mám dotaz týkající se náhrady klasické zrcadlovky "bezzrcadlovkou" při focení sportovních aktivit: zejména lyžování, snowboarding, cyklistka, popř. i vodní sporty.
Díval jsem se na recenze současných modelů "bezzrcadel", zejména SonyNex7, Olympus OMD a, Fuji XE1 na dpreview.com. U většiny zmíněných modelů byla poznámka: not so good for sport activities.
Máte s focením sportovních aktivit "bezzrcadlovkou" praktické zkušenosti? Je to nepoužitelné, použitelné se skřípajícími zuby či postačující pro běžnou hobby fotografii? Mám tím na mysli situace, kdy by z 20 fotografií nebylo 15 použitelných, zejména z důvodů nestíhání autofokusu...
Moje osobní postřehy jsou následující: Zkoušel jsem NEX-7 a Olympus OMD, a byl jsem z toho trochu rozpačitý. Velikost kompaktu, ovládání jako kompakt, pro cokoliv nestandardního nutné jít do menu, zaujaly mne i přepaly (zkoušeno v podvečer, když polovina ulice byla ve stínu, druhá část osvětlená, Olympus OMD) a postřehnutelné zpoždění elektronického hledáčku... Celkově mi však kvalita snímků mi přišla o dost lepší než u kompaktu, avšak horší než u D300, kterým jsem fotil to samé. Zkoušel jsem cyklisty, rychle jedoucí auta, inlajnisty... Co mne překvapilo negativně, byla cena, kdy NEX7 = Nikon D7000... Je mi jasné, že můj výběr přístrojů a krátké testování nebyly reprezentativní...
Děkuji všem za postřehy a rady týkající se volby vhodného bezzrcadla pro focení sportu...