Kompakt na spotřební foto okolo 2tis.

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod marekseidl 24. 7. 2013 12:32

Zdravim,

sháním pro kamaráda - prodejce aut nový foťák na čistě spotřební fotky pro prezentaci aut na internetu. Není tudíž potřeba, aby to umělo kdejaké vychytávky a mělo plno Mpx, postačí, aby to fotilo čistě a ostře i bez blesku a s věrohodnými barvami.

Požadavky:
Akumulátor (nebude s tím fotit jinde, než na dílně, tak mu případné vybití nevadí)
Bez dotykových prvků (klasická tlačítka, nic víc)
Cena okolo 2tis

Jak jsem sám procházel nabídky, trochu jsem se v tom ztratil, tak bych rád požádal zkušené o pomoc. Já osobně preferuji Canony (sám mám sx120is a a720is), jelikož mají super fotky i bez blesku a za horších světelných podmínek, ale rád si nechám doporučit.

Díky moc za rady.
marekseidl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vanDave 24. 7. 2013 16:05

Mně přišli docela v pohodě Nikony, celkem pomalé stoupání šumu základní ISO vs vyšší ISO 800... mrkl bych třeba na S3500, ev S2700. Porovnával jsem si fotky v recenzi s nějakým Panasonicem FS 40/45/50 a vyšlo to šumově líp.Na ty auta by to mohlo stačit.

Takže bych to viděl na ten Canon a Nikon.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marekseidl 24. 7. 2013 19:01

Díky za reakci, koukal jsem na ty Nikony a objevil jsem ještě řadu S2750, u které je uvedena navíc optická stabilizace a je k ní zdarma karta a pouzdro, tak jsem doporučil to a uvidí se. Jinač mě překvapilo, že nástupce mé SX120IS, tedy SX150IS, se pohybuje v úplně stejné cenové relaci, moje 120 stála o 1000 víc.
marekseidl
Kolemjdoucí