Zrcadlovka?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod rodri 1. 8. 2013 15:31

Lotrandor, tak si vem Pan G3 (5,6), ty májí taky 0.7x zvetšení hledáčku. Ale, pravda, vždy je něco za něco... :-))
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 1. 8. 2013 15:48

Lotrandor, ne všichni profíci používají SLR. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomasotc 1. 8. 2013 18:06

Puntík píše:... v despektu vůči druhým, kteří se při focení nechovají jako mnou obdivovaná část profesionálů a tedy jako já. ...
Zdravím

Jo, zrovna ja dam na modni trendy, ted jsi na to kapl :D cele dny nedelam nic jineho, nez pozoruju cast profesionalu a snazim se napodobit i jejich styl chuze, abych byl jakoze free, cool, in :D jsi me fakt pobavil, mas bod :-)
tomasotc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 1. 8. 2013 19:54

Puntík píše:Lotrandor, ne všichni profíci používají SLR. :-)

Zdravím

Odpověď přesně ve tvém stylu. Nicméně nepočítám, že by u nás bylo nějak moc Hasselbladů H3D/H4D. Možná ani těch filmovejch moc nebude. Kardanovou kamerou se asi taky moc nefotí.

Takže ještě jednou, co a čím ti zmiňovaní profíci fotí? Nebo je to jen takové rádoby přemoudřelé plácnutí do vody, jako obvykle?
Naposledy upravil Lotrandor dne 1. 8. 2013 20:50, celkově upraveno 1
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Umbrella 1. 8. 2013 20:38

tomasotc píše:
Puntík píše:... v despektu vůči druhým, kteří se při focení nechovají jako mnou obdivovaná část profesionálů a tedy jako já. ...
Zdravím

Jo, zrovna ja dam na modni trendy, ted jsi na to kapl :D cele dny nedelam nic jineho, nez pozoruju cast profesionalu a snazim se napodobit i jejich styl chuze, abych byl jakoze free, cool, in :D jsi me fakt pobavil, mas bod :-)

to ani nedelej, vetsina z nich ma vepredu veliky mozol trcici z nevzhledne fotovesty, to opravdu neni moc look :D :D
Umbrella
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 1. 8. 2013 21:45

Lotrandor píše:
Puntík píše:Lotrandor, ne všichni profíci používají SLR. :-)

Zdravím

Odpověď přesně ve tvém stylu. Nicméně nepočítám, že by u nás bylo nějak moc Hasselbladů H3D/H4D. Možná ani těch filmovejch moc nebude. Kardanovou kamerou se asi taky moc nefotí.

Takže ještě jednou, co a čím ti zmiňovaní profíci fotí? Nebo je to jen takové rádoby přemoudřelé plácnutí do vody, jako obvykle?

To bude spíš myšleno něco jako že Karel Měchounek z Kralup fotí dálkoměrem.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 1. 8. 2013 22:24

Lotrandor, je to přemoudřelé plácnutí jako vždycky. Jak jinak. Těžko si myslet, že by se našel někdo schopný pochopit, že pupek světa sídlí na jiné adrese. Takže omluva.

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 1. 8. 2013 22:57

Puntík: já teda dám aspoň jednoho. Narazil jsem na tohohle pána náhodou.

http://www.horolezec.cz/technika.htm
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Daemonius 2. 8. 2013 00:09

http://500px.com/SeanArcher

Toho amatérského fotografa mu moc nežerte. :D

LK fotí aktuálně taky 5DMK2, nevim jestli cvaká ještě film. Každopádně výbavu má úžasnou..
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pavel Žižka 2. 8. 2013 07:47

Ještě jednou bych Vás vytrhl z odbočující diskuse a dotázal se k výběru. Ač co do obrazové kvality mě fakt láká ten D5100, K-x na mě dělá smutné oči ostřícím motorkem a stabilizací v těle. Jinak řečeno čím hlouběji do toho zabředávám, tím více vidím výhody nevýhody jakéhokoli modelu. Trošku alibisticky by mému rozhodování mohly pomoci objektivy. K D5100 to vypadá jasně na 18-105, k Pentaxu se podobné sklo, podle nabídky v inzerci, shání mizerně. 18-55 nechci a do oka mi padla Sigma 24-70mm f2.8 (ještě je v názvu macro, ale zvětšení 1:4 mi jako makro nepřijde :-)) Papírově vypadá lépe než ten nikoňáckej objektiv, v recenzích má také lepší body, ale ty recenze jsou o poznání vousatější než recenze toho Nikonu, čili bych se chtěl zeptat zkušených, zda je tohle sklo o poznání lepší/horší než Nikon 18-105 mm, čili v případném výběru těla by mohl hrát roli.
vezpetnemzrcatku.cz - motoristický magazín
Pavel Žižka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 2. 8. 2013 08:49

no, na Pentax neco obdobneho jako 18-105 tezko neco sezenes za podobnou cenu. A cim bys u Nikonu fotil to makro?

Jinak u Pentaxu - celkem slusny zaklad je 16-45, pro potreby makra (popr. i portrety) je skvely tamron z odkazu

http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=259429
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 2. 8. 2013 09:03

V případném výběru bych proti D5... postavil nikoliv K-x, ale K-30.
V otázce výběru objektivů se mi nezdá rozumné proti sobě stavět objektiv konstruovaný na APS-C a jiný (FF) formát. Obecně je lepší, než dumat nad papírovými parametry, přemýšlet nad tím, co daným objektivem vyfotím a co ne. Žádný objektiv není dost dlouhý, ani dost široký, v praxi se pro rodinného fotografa hodí spíše 18-105, pro člověka se širším zàběrem naopak klasický dvojset, doplňovaný speciálnějšimi objektivy. Které ovšem už nemusí být vždycky nové, případně půjčené.
Z toho bych vycházel já. :-)
A z toho také vychází, že je lépe držet se při výběru předpokládanou praxí (náměty a jejich užitím) než papírovými parametry. :-)

Zdravím
Naposledy upravil Puntík dne 2. 8. 2013 09:11, celkově upraveno 1
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Žižka 2. 8. 2013 09:04

"Makro" bych na Nikonu chtěl řešit mezikroužky. Minimálně do začátku.
Ta Sigma je tedy horší než Nikon 18-105?
vezpetnemzrcatku.cz - motoristický magazín
Pavel Žižka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 2. 8. 2013 09:16

Sigma je horší především rozsahem. A makro v případě Nikonu bych řešil spíš makrobjektivem, ostatní způsoby ( MF) jsou proti Pentaxu poněkud klopotné. S tím souvisí samozřejmě i zvyšující se odpad.

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Umbrella 2. 8. 2013 09:50

Ty starsi Sigmy a mezi nima je ta 24-70/2,8 pokud je to ta o ktere se bavime, jsou obecne mekci a rozhodne bych nerekl ze bude lepsi nez Nikkor, mam k dispozici ale jen 18-55 setak, tak nevim presne jak 18-105 kresli. Pak take co si pamatuji stavbu te Sigmy, tak se obavam abys u ni dokonce nenarazil s krouzkama, ze na ne nebude delana.
Umbrella
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka