Ten Nanoha objektiv je samozrejme paradni reseni na velmi detailni makra. Trochu se obavam, ze v tomto pripade to povede stejne k nakoupeni univerzalu pro obecne pouziti, nebot toto otvira branu k detailum musich ok a sosacku coz o dost schodu prekracuje obvykle makro. Tim padem vyleti stejne upnuty rozpocet kominem

Pe100: srdcovky jsou srdcovky to znam

, jak jsi se ptal cim fotil Rodriges, tak par slov o nem, kdyz uz se nam tu porad stydi predstavit

. Zacinal v digi ere na Oly E300, a ruznou haveti, MF skla a krouzky, setaky a cocky, pak mel na cas Sigmu 150 ale mam pocit ze si ztezoval na problemy AF. Potom zene poridil Oly SP510 UZ a sam s tim zkousel mouchy, netvrdim ze to bylo na mouchy idealni, sam rikal, ze ty pokusy je tak strop co je schopen z toho UZ vytlacit, ale samy fotky by mohly z fleku do galerie. Vzhledem k tomu ze mam stejny fotak, tak tam jsem nejvic videl ze foceni nedela z vetsiny technika, ale pilne ruce. Proto jsem psal co jsem psal, ze se da skvele hrat i na levnejsi nastroj, jen s vyuzim vetsi pile.

no ted ma OMD a nejake ty tele setaky a myslim ze si take poridil Raynoxe, ale to se nepamatuji, konec koncu, treba sem da nejakou fotku.
Proto kdyz nekdo touzi po makru a da se na cestu po ktere slapali treba Rodri s Kutilkou, rozhodne nepujde po spatne ceste, ty jejich vysledky to rikaji samy. IMHO Kutilka, jak tu vzpomenul Bod, bal nemlich stejny priklad.