Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
seťák nie je horší ako 18-105-ka .. len má kratší dosahAtherlian píše:A co se týče objektivů seťák si kupovat nemám
Atherlian píše:Kdybyste si měli vybrat mezi těma dvěma levnějšíma myslím tím Canon 1100D a Nikon D3100 tak by to byl který?
reign píše:Canon je žel na tom s parametry snímače hůře, zvláště dynamický rozsah má výrazně slabší.
Ganec píše:reign, D3100 ešte nemá výrazne lepší DR (keďže má ešte starý senzor), to majú až viac megapixlové modely (no aj tak má Nikon výhodu lebo Canon nekoriguje vady objektívu)
Ani keď mám pravdu?reign píše:Ganec: buď tak milostiv a neopravuj rady zkušených fotografů
Čo konkrétne sa ti na G5 jpg nepáči?reign píše:jako majitel Panasonicu G5 .. musím zmínit fakt mizerný jpeg .. s D3100 fotograf dosáhne stejné a lepší výsledky bezbolestně
Atherlian píše:Mám bohužel další ze svých stupidních dotazů. Kdybyste si měli vybrat mezi těma dvěma levnějšíma myslím tím Canon 1100D a Nikon D3100 tak by to byl který? Mám takové neblahé tušení, že mě čekají neplánované výdaje a vzhledem k tomu že studuju, další peníze mě potkají až zase za rok o prázdninách. Jestli vůbec.Sice je mi jasné, že mi asi řeknete že si mám počkat až budu mít prachy, ale nechce se mi škudlit další rok z brigády...
A co se týče objektivů seťák si kupovat nemám, zrovna jako levnej Tamron doufám že aspoň tohle sem pochopila správně?
Díky všem co mi napsali názor
Fryw píše:Nakonec jsem koupil sony slt a58 za 9999 s tříletou zárukou. Divím se, že zde nebyla tato alternativa zmíněna. Ano, někdo řekne že to "není zrcadlovka". Nejspíš z důvodu že má hledáček elektronický a zrcátko se nesklápí. ...................
Fryw píše:Nic méně, koho to ve skutečnosti zajímá?! Jde o kvalitu čipu, kvalitu výstupu,rychlost ostření a ergonomii.
reign píše:A58 má jednu historickou nevýhodu-je to zřejmě poslední foťák s bajonetem alpha- v případě, že si člověk koupí další objektivy a tělo chcípne, může je v podstatě zahodit. Sice se objevují zprávy o plánovaném novém CSC s využitím skel obou typů, nikdo ale neví na 100% jestli opravdu spatří světlo světa a jestli ano, lze očekávat vysokou cenu. SLT A58 je tudíž vstupenka do mrtvého systému.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků