Kterou zrcadlovku do 16 000kč?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod T-Lama 24. 7. 2013 16:14

Umbrella: Mně je to víc než jasné, většina debat , obvykle už o něčem úplně jiném, se tu řeší ještě 2 měsíce poté, co má původní tazatel foťák už dávno doma. :lol:
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 24. 7. 2013 16:48

DxOmark má mimo jiné i "acutance map" což je vcelku užitečná záležitost (místo těch P-mpix nesmyslů).

Ale musim ocenit, že P-mpix je fakt něco neskutečnýho. Vymyslet jak udělat z exaktního a snadného měření, měření které je naprosto neurčité a individuální, to je fakt umění. :D Myslim, že by se ten kdo to má na svědomí uplatnil u nás v parlamentu..
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lotrandor 24. 7. 2013 17:33

T-Lama: imho pořád řeším objektivy a momentálně víme, že ty levnější na širokém konci prasí zhruba stejně :p. Ale jsem pro vrátit se k meritu věci. teda jestli už není rozhodnuto a vybráno.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Atherlian 24. 7. 2013 21:15

Mám bohužel další ze svých stupidních dotazů. Kdybyste si měli vybrat mezi těma dvěma levnějšíma myslím tím Canon 1100D a Nikon D3100 tak by to byl který? Mám takové neblahé tušení, že mě čekají neplánované výdaje a vzhledem k tomu že studuju, další peníze mě potkají až zase za rok o prázdninách. Jestli vůbec. :D Sice je mi jasné, že mi asi řeknete že si mám počkat až budu mít prachy, ale nechce se mi škudlit další rok z brigády...
A co se týče objektivů seťák si kupovat nemám, zrovna jako levnej Tamron doufám že aspoň tohle sem pochopila správně? ;-)
Díky všem co mi napsali názor :-)
Atherlian
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 24. 7. 2013 21:36

D3100+35/1.8 a hura do sveta ;)
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 24. 7. 2013 21:51

souhlas s Petrem a seťáku se neboj, opticky je v pohodě a když pořídíš stabilizovaný, tak svoji službu udělá. Canon je žel na tom s parametry snímače hůře, zvláště dynamický rozsah má výrazně slabší.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 24. 7. 2013 21:51

Petr Luňák +1
Až mě zarazila ta cena za tělo - 8,5 tisíc. Zřejmě potřebujou zoufale vyprázdnit sklady.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Callgaro 24. 7. 2013 21:54

Musí jít na dumpingové ceny aby byli vůbec konkurence schopní vůči CSC

.... sorry, nedalo mi to :D
http://www.flickr.com/photos/ticmartin
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 24. 7. 2013 21:58

Podle mě se to nevyplatí, když může mít za 8,5 nové tělo... a seťák se dá koupit za tísicovku.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 24. 7. 2013 22:06

já vím, jen nevíme, na kolik se smrskl rozpočet :-/
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Atherlian 24. 7. 2013 22:09

Děkuji moc za rady, určitě si koupím nové tělo. Na foto.cz ho mají v akci za 8 790kč i se seťákem. Při mém štěstí bych si koupila z bazaru foťák co ani nejde zapnout nebo tak něco. :D Ale do bazarů kouknu asi na objektivy. A děkuju moc za rady! :)

Rozpočet se smrskl asi na něco kolem 13 000kč

-- 24. 7. 2013 22:13 --

aha, tajk teda spíš míň než víc.. Max. 12 000kč
Atherlian
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lotrandor 24. 7. 2013 22:31

No tak si kup ten set a k tomu N 35/1.8G, jak doporučuje Petr Luňák. Pro mě je tenhle objektiv zatím nejlepší investice. Krásně kreslí a dovolí ti pohrát si s malou hloubkou ostrosti, na portréty i momentky ideální. Často teď na výlety chodím jenom s ním. Na krajinky už to tolik není, ale lidi a tak.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod kentus 24. 7. 2013 22:37

Pětatřicítka na APS-C je to, co bylo kdysi zlaté univerzální ohnisko 50mm na analogu (dneska na fullframu). Práce s hloubkou ostrosti je v porovnání se seťákem neocenitelná. A na krajinky zase do začátku bohatě seťák stačí. A mimochodem i s tou 35kou se dají odfotit slušné krajinky, jenom to chce trpělivost a nápad, to ohnisko působí velice přirozeně, což je velká výhoda.
kentus
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka