Kterou zrcadlovku do 16 000kč?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod kentus 2. 8. 2013 15:25

Nechci kecat, ale změna bodu se u Canonu dělá přes tlačítko se čtverečkama, ne hvězdičkou, ta je stejně jako u Pentaxu na aretaci expozice.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 2. 8. 2013 15:30

pánové, musím říct, že momentálně používám poprvé v životě foťák, na který si asi nikdy nezvyknu - Panasonic G5. Asi kvůli tomu, že je primárně udělanej na dotykový displej a ne žebych se nesnažil, ale fakt mi to nejde :-) Nikon jsem měl od první chvíle v krvi, jak lowend, tak střední třídu, ovšem nejlepší byl v tomto ovšem Samsung NX100 a 200.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Umbrella 2. 8. 2013 15:31

"Treba to obracene zoomovani u objektivu. Nikdo jiny to nema, jen Canon to ma spravne, ze?"

Zaprve nikdo, nerikal, ze to ma Canon blbe, nebo dobre, ale pokud jsem si vsiml, tak predtim jsi tvrdil, ze Canon to musi mit blbe, kdyz to maji vsichni ostatni jinak.

Ale jak vidim, tak neustaly flame Ti je blizky, tak uz na Tebe nehodlam dal reagovat, nemam chut se dal zabyvat debilitama jestli ma nekdo zachod blby nebo dobry, kdyz ho ma ruzovy a ostatni ho maji bily.

-- 2. 8. 2013 15:45 --

kentus píše:Nechci kecat, ale změna bodu se u Canonu dělá přes tlačítko se čtverečkama, ne hvězdičkou, ta je stejně jako u Pentaxu na aretaci expozice.

model od modelu se vybava funkci menu muze trochu lisit, to je samozrejme, ale aspon na ukazku jak se to da nastavit napr. u 1D4.

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos1dmarkIV/12

to na co se primo ptas je pod Fn.III-11
jinak AF volby se daji prednastavit Fn.III-8,10,12 a prima volba joystickem je na Fn.III-9
Umbrella
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 2. 8. 2013 15:52

kentus: mas pravdu, omlouvam se. Kazdopadne oznacovat AE lock hvezdickou? Meh...a jsme zase u toho, tak jako tak.

Umbrella: ja nerikam, ze to ma blbe, ja rikam, ze to ma nelogicke, ze je to pitomost, ale ze zvyk je zelezna kosile a ze i na obracene dvere u auta bych si zvykl, vsak by nic jineho nezbylo ani. A o tom to bohuzel u Canonu je.

Tech "gimmicku" je proste moc na to, abych si na ne dobrovolne zvykal a proto kazdemu pred vyberem znacky rikam, at si to veme do ruky a zkusi si s tim "pohrat".
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Umbrella 2. 8. 2013 16:08

Kdyz se v hledacku ukazuje na aretaci expozice hvezdicka, tak je prirozene, ze je ta hvezdicka i nad tlacitkem, asi aby to poznalo i male dite :)
Umbrella
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 2. 8. 2013 16:49

U normalnich fotaku se v hledacku pri aretaci expozice ukazuje AE-L. To vi i male dite.

U 5D MarkIV se treba dockame zmeny a krom toho, ze on/ff bude opet na jinem miste, bude navic na tele treba # a nebo ^. To aby vyznam tlacitek pochopilo uz na prvni pohled i to male dite.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Umbrella 2. 8. 2013 17:07

Jisteze a u tech nejnormalnejsich fotaku se v hledacku objevuje: "Vazeny pane fotografe/fko, prave jsme Vam zaaretovali expozici. Dekujeme a prejeme dalsi pekne fotky."

a totez je vytisknute nad tlacitkem.

IMHO dost pochybuji, ze vetsina malych deti kor v predskolnim veku zna abecedu.

-- 2. 8. 2013 17:10 --

Petr Luňák píše:U 5D MarkIV se treba dockame zmeny a krom toho, ze on/ff bude opet na jinem miste,

Dost pochybuji ze by vratili vypinani na sve puvodni logicke misto. To "logicke" je tam schvalne pro Lunaka, ostatni jej prosim ignorujte. Dekuji :)
Umbrella
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Callgaro 2. 8. 2013 17:11

Umbrella píše:
IMHO dost pochybuji, ze vetsina malych deti kor v predskolnim veku zna abecedu.

To ne no, pro ty jsou hvězdičky :)

-- 2. 8. 2013 17:11 --

pardon, ale to se nadalo
http://www.flickr.com/photos/ticmartin
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 2. 8. 2013 17:23

Ja uz jsem to vymyslel, doufam, ze mi za to Canon patricne podekuje. Takze

ISO pojdme znacit symbolem: ~
WB by mohlo mit tento symbol: /\
Zmenu kvality fotek by mohlo oznacovat toto: %
Vstup do menu nebude "menu", ale: {}
No a AE-L, to uz ma tu svoji *, aby tomu rozumely i deti.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomasotc 2. 8. 2013 22:30

Jo, to zni logicky, se divim, ze to tak jeste nemaji ;-)
tomasotc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 3. 8. 2013 03:11

reign píše:pánové, musím říct, že momentálně používám poprvé v životě foťák, na který si asi nikdy nezvyknu - Panasonic G5. Asi kvůli tomu, že je primárně udělanej na dotykový displej a ne žebych se nesnažil, ale fakt mi to nejde :-) Nikon jsem měl od první chvíle v krvi, jak lowend, tak střední třídu, ovšem nejlepší byl v tomto ovšem Samsung NX100 a 200.

V tom případě zkus Pentax. :D Samsung má většinu té ergonomie díky spolupráci s ním. Nebo měl u NX300 a nových netuším.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Puntík 3. 8. 2013 09:12

U Joviše, to je debata. Mám v šuplíku pár zoomů různých třetích výrobců a každý se při zoomování točí jinak. Je to protivně, ale pokud ten za to stoji, dá se s tím žít bez újmy na zdraví.

Ergonomie je obor, který se vyučuje a v kostce se dá napsat, že často používané věci mají být v bližším dosahu, než ty používané řídčeji. Z tohoto důvodu fakt nechápu umístění vypínače přístroje na velmi exponovaném místě, pokud má přístroj režim spánku k vůli šetření baterie. :-)
Radějí bych na jehom místě měl další ovladač a vypínač může byt klidně i pod krytkou konektorů. A lhostejno, že na každém modelu jinde. Ale o čem podstatném v tomhle vedru krafat, že. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Callgaro 3. 8. 2013 09:49

Tak třeba mě rozčiluje když se po pár vteřinách vypíná expozimetr za účelem šetření energie. Takže mám nastaven čas 30min a díky umístění zapínání u spouště mám foťák zapnutý dříve než ho přiložím k oku a pak mě během focení neruší vypnutí expozimetru po čtvrt minutě kdy třeba čekám na další záběr nebo kontroluji fotku na displeji a pod.
Tam kde má nyní canon spoušť to jde určitě taky, je to sice o pohyb navíc ale věřím že to kdovíjak neobtěžuje.
Takže bode... Máš i nemáš pravdu, záleží na stylu focení. Podstatné je jak píše Petr L. aby si každý před tím než si vybere značku aby si přístroj osahal a vybral si co padne jemu.

-- 3. 8. 2013 09:50 --

Teď jsem si ale vzpoměl... Puntíku ty přeci techniku neřešíš, tak co řešíš umístění vypínače Nikon/Pentax?
http://www.flickr.com/photos/ticmartin
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 14. 8. 2013 08:52

Ganec: ty žiješ v presvedčení, že SW korekcia je náhrada optického riešenia ?
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 14. 8. 2013 09:20

Na čo reaguješ?
V tejto diskusii som naposledy čosi napísal pred 5 stranami .. a bolo to o budúcnosti Sony.
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka