Kterou zrcadlovku do 16 000kč?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod ltokar 27. 7. 2013 09:02

Callgaro píše:kentus:
Dokážeš určit baj voko ohnisko?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Otazka .. horizont sa mi zda mierne zaobleny .. cim to je ?
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Umbrella 27. 7. 2013 09:10

kentus píše:A upřímně si myslím, že by si holka s citem pro design Sony nikdy nekoupila, vypadají strašně krabicoidně :-!

No nevim nevim, slysel jsi nekdy o vyzkumu jaci lide si porizuji jake zrcadlovky?
Ze napriklad Pentaxe uvidis casto na ruznych nadsenych duchodcich s vykasanymi kalhotami a nedbale mode vyjukanych nadseneckych hochu. Nebo ze Nikona si kupuji lide zatizeni na sve uhledne obleceni, casto nosi prouzky a temer vsichni maji precizne strizene kratke ucesy, mnohdy prosedivele, takovy temer typicky Martin Michal od Heleny Vondrackove. Zatimco Canon maji prevazne ajtaci a raubiri, mnohdy neupraveni, ci ruzne santusacke typy, casto s vrabcim hnizdem na hlave, na odev moc nedbaji, vetsinou jakekoli tricko nepatrici do celkoveho stylu. .... Ta studie je dost dlouha a je o vsech fotacich a o Sony se tam pise, ze jej vetsinou najdes na krku ulizanych metrosexualu, pro nez je bohem bila jemne prouzkovana kosilka se zdvyzenym limcem ala Dean, vyhrnutymi rukavy a playboyovymi satenovymi kalhotami, atd. Uces bud soucasny trend ruznych bodlinek ci kohoutku, nebo uhledne napomadovyne dozadu nasecane vlasy ala Belmondo za mlada. :)

Takze kdo nebude mit puvody myslet na nejakou modu a styl, bych spis cekal od Canonaku a Pentaxaku :D
Umbrella
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rodri 27. 7. 2013 09:18

Miro, třeba se na podzim konečně dočkáme od. OLYKA těla, co vypadá jako zrcadlovka. Mě už ty retro lezou krkem. Něco jako GH3, ale za rozumnější cenu. Třeba.......:-D
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Umbrella 27. 7. 2013 09:34

Moje rec Radku, sice vychazim jen z toho ukradeneho fahrplanu z HongKongskeho casopisu, sam mam pocit, ze jsem jak tonouci se stebla chyta, ale snad nam to vyjde a bude uchopitelne telo a navic s fazovym ostrenim, uz se ty moje skla nemuzou dockat :D
Umbrella
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 27. 7. 2013 09:48

reign píše:A58 má jednu historickou nevýhodu-je to zřejmě poslední foťák s bajonetem alpha- v případě, že si člověk koupí další objektivy a tělo chcípne, může je v podstatě zahodit.
Áno, A58 by mal byť poslený SLT model, ale neznamená to že zanikne bajonet: podľa sonyalpharumors (*) nové modely na alpha-bajonet budú, ale už bez (prebytočného) zrkadla (teda už to nebude SLT):
- (SR3) Three APS-C and two FF A-mount mirrorless cameras to come in 2014.
- (SR4) New A-mount camera roadmap. Both FF and APS-C A-mount (mirrorless) to come in early 2014.
Nové modely by mali vo všetkých parametroch prekonávať CaNikony (čo SLT kvôli strate svetla nemohlo):
- (SR5) New Alpha line goal is to outshine Canon and Nikon in early 2014!

(*) pre tých čo rumors nesledujú: SR+číslo je pravdepodobnosť že daná správa (z neoficiálnych zdrojov) je pravdivá - SR1 je nepravdepodobný chýr, SR3 má 50% šancu že na naozaj vyplní a SR5 je takmer istota.
Sledujem ich už roky a celkom to sedí...

Proste Sony bude mať 2 bajonety: pre malé foťáky NEX-bajonet, pre veľké foťáky A-bajonet.
Naposledy upravil Ganec dne 27. 7. 2013 10:05, celkově upraveno 2
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 27. 7. 2013 09:52

Tak je to o tom kolik kdo hodlá do systému investovat. Ale že by měl být a-mount mrtvý systém mi přijde ukvapené. Nebo mi možná něco uniklo....
Co se týče výběru skel. Aktuální výrobci - sony, tamron, sigma. Z historie minolta. Skla nejsou u sony problém...
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 27. 7. 2013 11:38

ja to nikomu nepreju, ale moc Sony neverim, do budoucna drzet dva bajonety je blbost, maximalne po prechodnou dobu - kdyz nevahali zariznout zrcadlovky, tohle je trapit nebude vubec
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 27. 7. 2013 12:38

Je to ve hvězdách. Uvidíme. Zatím můžu být alespoň ty 3 roky co mám záruku v klidu..
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 27. 7. 2013 13:01

vzdyt jo, uz jen kvuli tomu hledacku, ten je lahudkovy :-)
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 27. 7. 2013 16:20

Myslim, že skoro všechny (pokud ne všechny) NEXy jdou přidáním adaptéru předělat na dSLT. Mínus je leda žravost baterek.

NEX-7 + LA-EA2 = A77

S tím, že z toho zase může být zpětně kdykoliv bezzrcadlovka. A sensor kupodivu funguje o nějakou píď lépe.

Starost o budoucnost systému je taková relativní.

Dejme tomu, že si někdo koupí A58. Časem přikoupí všechny objektivy, které může (s trochou improvizace se tak dá postavit úplně kompletní systém).

Co se stane, když Sony za rok zruší Alpha mount?

Vůbec nic, pokud dotyčný není profesionál, který je v nějakém oboru co potřebuje nutně být na technologické špici (těch zas tak moc není). Amatér se může předzásobit bazarovou A99 a případně záložní A900. A pokud nepřijde nějaký echt zásadní technologický pokrok (jakože sotva), tak mu to může stačit klidně do smrti. A když foťák exne, v bazaru bude i za 10 let pořád něco..

Většina lidí by měla co dělat, aby plně využila stařičkou A100. Lidi dost často chtějí upgradovat vybavení, ale jen velmi malé procento (až promile) opravdu potřebuje upgradovat.

Pokud člověk ví co chce fotit a ví, že mu bude stačit APS-C hodně dlouho, tak si klidně může koupit Pentax K-5 II. Protože i kdyby Pentax nakonec exnul, tak se pro něj nic neděje. Objektivy nezmizí, adaptéry taky ne. A ty foťáky jsou dost odolné, aby vydržely nějaký pátek. Teda pokud je dělají jako dříve..

Celé tohle "a co když to přestanou dělat" je podstatné jen pro někoho, kdo si myslí, že bude potřebovat upgradovat, nebo si je jistý, že bude chtít upgradovat. V tom případě pak opravdu je lepší si pořídit něco co má aspoň iluzi záruky pokračování (Canikon). Fakt je, že jako všechny "jistoty" tohohle světa je to jen iluze, taky Vás může zítra přeject kamion. Ne, že bych to někomu přál.

Pokud si někdo koupil D3, když byla nová a fotí třeba zvěř a sporty, tak co myslíte, může pořád používat svojí D3 a být spokojený (a relativně konkurenceschopný) i dnes?

Kdyby si někdo chtěl pořídit foťák "nafurt", tak doporučuju si hodně dobře rozmyslet, jestli radši ne plný formát. A je v tom případě obvykle lepší 1 generaci zpět z bazaru, než nový.. (no minimálně je to levnější) a pokud možno nejvyšší třídu. Ono je to i trochu jako u aut. I 20 let staré Porsche, je pořád Porsche..

Jo a dá se tím dost ušetřit. Ono je levnější mít jednu dražší FF, třeba 6 let, než si mezitím koupit 4x nové APS-C a dojít k tomu, že.. vlastně sem chtěl FF od začátku. :D Ale mam takové podezření, že tím si musí projít každý sám.. vypadá to, že tahle zkušenost je nepřenosná.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Fryw 28. 7. 2013 17:22

Když ne sony tak bych nebral ani ten starej canon a ohlodanej nikon a pokusil se došetřit alespoň na d5100 (13990 kč) nebo pentax k-500 (12 628 kč). To už bude něco jiného (pentax bude mít slušný hledáček a oba velice chválený 16 mpx čip).

1100d a d3100 s jedním křížovým ostřícím bodem, malinkým zrcadlovým hledáčkem, starým čipem, bez bracketingu atd bych nechal radši plavat.
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Callgaro 28. 7. 2013 22:34

ltokar píše:
Callgaro píše:kentus:
Dokážeš určit baj voko ohnisko?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Otazka .. horizont sa mi zda mierne zaobleny .. cim to je ?

Je to už hodně široký záběr (+/- 120°) navíc skládáný a teď už nevím jakou projekcí takže se tam nějaké zkreslení dostalo, volil jsem to nejmenší zlo ale netvrdím že to nešlo udělat lépe, ostatně tohle jsem dělal spíše na vyzkoušení techniky skládání víceřadých panoramat, jinak bych se na ní kvůli tomu masivnímu přepalu vydláb.
http://www.flickr.com/photos/ticmartin
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Atherlian 31. 7. 2013 09:05

No byla jsem se podívat i na Canon 1100 D a Nikon D3100. Bohužel sem je nevyzkoušela, ale zjistila jsem, že si asi počkám na nějakej bazarovej Nikon D 5100, nebo si něco ještě došetřím. Stáhla sem si i knížku o Nikon D5100. A nějak přes to vlak nejede :D No tak, snad se brzo dočkám. A děkuji moc všem, co mi napsali názor :-)
Atherlian
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomasotc 31. 7. 2013 14:32

Umbrella píše: Nikona si kupuji lide zatizeni na sve uhledne obleceni, casto nosi prouzky a temer vsichni maji precizne strizene kratke ucesy, mnohdy prosedivele...

No super. Kdyz se podivam na sebe - vlasy po lopatky, barevny styl "black&black", z toho spodek temer vyhradne kapsace, at uz v plne, nebo 3/4 delce, triko nejcasteji s nejakou "zlou" kapelou...a beham s D7000 :D a par nikonistu podobneho razeni taky znam :-)
tomasotc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Umbrella 31. 7. 2013 23:06

notak honem sup do canona, at nekazis vyzkum, pak v tom ma byt poradek ! :D :-\ :mrgreen:
Umbrella
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka