Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Flor.cz píše:Radek71 píše:Flor je asi na dovolene.
Na dovolenou se teprv chystám, jen se mi nechce opakovat stokrát vyřčené.
Svanci: není špatné si přečíst autentické zkušenosti majitele zrcadlovky - http://www.itefektivne.cz/archives/1389
nicomhk píše:tak tohle mě připomnělo topgear, když jeli ve ferari po historické dlažbě ve městě a nadávali, že nemají rozhled a že to moc drncá
exBURN píše:Není nic lepšího než lítat po dovolené se zrcadlovkou na krku a seťákem. Ideálně s nějakou další sklenkou od okurek jako je tamron 70-300mm a podobné levné skla.
K tomu je super před každou památkou měnit sklo a 5 minut foťák nastavovat, nasazovat filtry atd a ve výsledku fotky skončí kde? V lepším případě na formátu 15cm v albu, v horším na facebooku.
Pro mě pokud nefotím sport tak je zrcadlo zbytečná přítěž a raději bezrcadlo a nějaký dobře kreslící pancake nebo profikompakt.
Hlavně pokud je to v rukách tak se dá udělat už hezká fotka i mobilem...
Flor.cz píše:FotoABC: to není demagogie, takovou ten člověk udělal zkušenost.
Od typického majitele zrcadlovky bychom se toho asi moc nedověděli - http://digiarena.e15.cz/vetsina-majitel ... i-pouzivat
-- 9. 7. 2013 09:57 --nicomhk píše:tak tohle mě připomnělo topgear, když jeli ve ferari po historické dlažbě ve městě a nadávali, že nemají rozhled a že to moc drncá
To je ovšem docela pěkná analogie. Ferrari dokáže podat špičkové výsledky, ale moc praktické auto to zrovna není. Není náhoda, že si majitelé DSLR kupují ještě kompakt, aby mohli fotit i tam, kam se jim nechce tahat zrcadlovka.
nicomhk píše:(srovnávat výstup kompaktu a zrcadlovky na rozdílném ISO jen proto, že u kompaktu je vyšší světelnost je nesmysl)
Lotrandor píše:Vždycky bud záležet, na co ty fotky vlastně chce. jestli mu stačí si je prohlížet na monitoru a dávat na FB, asi s tím kompaktem chybu neudělá. Stejně tak, pokud nechce kupovat objektivy a investovat do příslušenství.
Jinak linkovaný článek má informační hodnotu 0 (nula). Ale neupírám každému právo ztrapnit se sám.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků