Zdravím, mám asi trochu atypickou představu. Uvažoval jsem o zrcadlovce kvůli možnost malé hloubky ostrosti, rozumné kvalitě fotek, rozumným výsledkům při focení za horšího osvětlení, rozumné rychlost ostření, zaměření ovládání na pokročilejší uživatele (možnosti a rychlost ovládání). Lidi si asi koupí v takovém případě levnou zrcadlovku nebo bezzrcadlovku s výměnným objektivem. Na druhou stranu si říkám, že zrcadlovka je pro určité účely super, ale mě jde jen o některé vlastnosti, které by bylo možné teoreticky dosáhnout i jinak.
Nechci sebou nikam tahat další objektivy a někde je v terénu vyměňovat, takže vlastně výměnné objektivy ani nepotřebuji, ale spíše nějaký univerzálnější objektiv (klidně nevýměnný).
Také netrvám na tom zrcadle – rozumný elektronický hledáček mi stačí.
Takže jsem víceméně u kompaktů s elektronickým hledáčkem, ale je nějaký kompakt s ostatními parametry zrcadlovek (velikost snímače, univerzálnější světelný objektiv, rychlé fázové ostření, ...)?
Očekávám od toho menší rozměry/hmotnost a nižší cenu oproti zrcadlovkám či bezzdrcadlovkám s výměnnými objektivy. Nejde mi o nějaké profi použití, takže se hledám v levnější cenové kategorii (nemám pevný limit).
Pokud to nedává smysl, tak prosím o nasměrování správným směrem. Díky.