Sony Alpha SLT-A37K

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod D3VL3R 4. 12. 2012 20:39

Koukal jsem se, že bych upgradoval z kompaktu na zrcadlovku. Díval jsem se po D5100, ale jako set je mimo mé možnosti. Doposud jsem měl dobrou zkušenost s fotoaparáty Sony a ejhle, narazil jsem na Sony SLT-A37 a po zhlédnutí samplů a přečtení několika recenzí se mi hodně zamlouvá a cenově to taky už není tak zlí.

Co na něj říkáte pro začátečníka v zrcadlovkách? Focení na cestách a pro recenze...

PS: Budou do bajonetu pasovat objektivy Nikon?
Case: NZXT S340 Black | MB: Asus M4A89TD PRO​/USB3 | CPU: AMD Phenom II X6 3.9GHz | GPU: Gigabyte GTX1060 OC 6GB | RAM: Hyper X 16GB DDR3 | HDD: SSD EVO 850 256 GB, WD 1 TB | Power: Corsair RM550x | OS: Windows 10 64b
D3VL3R
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod reign 4. 12. 2012 21:15

nebudou
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 4. 12. 2012 22:41

Není to zrcadlovka, tedy fotoaparát, který odráží obraz tvořený objektivem zrcátkem a hranolem (či jeho náhradou) do hledáčku. Tahle Sony má elektronický hledáček, Všechny ostatní vlastnosti jako mají zrcadlovky splňuje.
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Flor.cz 4. 12. 2012 23:05

Otázka je, co si od zrcadlovky slibuješ, pro focení na cestách není zrcadlovka kvůli svým rozměrům zrovna praktická.

A pokud k zrcadlovce neplánuješ koupit nějaké lepší objektivy než seťák, tak od ní žádné zázraky čekat nemůžeš.

Možná alternativa je supersvětelný kompakt, který při malých rozměrech nabízí srovnatelnou obrazovou kvalitu jako zrcadlovka se seťákem. Sepsal jsem o tom na blogu článek - http://blog.flor.cz/chcete-koupit-zrcad ... y-kompakt/
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 5. 12. 2012 21:20

reign píše:nebudou

Půjdou, ale jen manuální (AiS a starší) a neni to levné. :)
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod reign 6. 12. 2012 01:25

Ale no tak, víme oba na co se ptal. Právě kvůli tomu dotazu mi přišlo logické, co psal Flor, škoda že to Tomáš převrátil na akademickou debatu.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 6. 12. 2012 07:55

A co to tazateli vysvětlit, když je jasné, že neví?

Na Sony Alpha A37 půjdou přímo, tedy bez redukce, objektivy s bajonetem Minolta/Sony A (někdy se značí Sony AF nebo Minolta AF). Vyrábí je Sony, Sigma a Tamron, dříve je dělala Minolta (později Konica Minolta) a také Cosina.

Pozor, Sony teď vyrábí i objektivy pro bajonet E (NEX). Ty se použít nedají.

Pokud v názvu nebo na obrubě některého objektivu od Sony uvidíš Zeiss, stejně jej vyrábí Sony.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod D3VL3R 6. 12. 2012 11:24

Díky Pety, to bylo nejpřesnější, no jde o to, že doma máme i D5100 a otec má objektiv i 55-105, tak jsem chtěl vědět, jestli by nepasoval. A mít dva stejné fotoaparáty je taky zbytečné. Ještě jsem se díval, tak bych mohl mít nový D3100 za 9 000, ale to potom nemá smysl vůbec z kompaktu přecházet, co jsem se díval na samply, tak prostě to není dobré. A všude čtu na A37 spokojenost a snímky se mi hodně líbí a fakt mi přijde si za to připlatit. Ten elektronický hledáček mi zase jako taková překážka nepřijde.
Case: NZXT S340 Black | MB: Asus M4A89TD PRO​/USB3 | CPU: AMD Phenom II X6 3.9GHz | GPU: Gigabyte GTX1060 OC 6GB | RAM: Hyper X 16GB DDR3 | HDD: SSD EVO 850 256 GB, WD 1 TB | Power: Corsair RM550x | OS: Windows 10 64b
D3VL3R
Kolemjdoucí

Další stránka