DLSR/Kamera do 60K

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod BenjaminCZE 14. 11. 2012 15:33

Dobrý den,
již několik dní hledám kameru či zdrcadlovku která by mi naprosto vyhovovala a prošla mími kritérii.
Těch je pár ale jsou docela podstatné a to : FullFrame, FullHD(60 snímků) a výměnný objektiv.

Ano vím že požadavky jsou vysoké ale také bych do kamery/fotoaparátu klidně vrazil i 60 tisíc Kč.

Dosud jsem nenašel stroj který by mi vyhovoval. Někde bylo 30 snímků, někde zase menší čip.

Snad mi pomůžete vy.

Předem Děkuji
BenjaminCZE
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daemonius 14. 11. 2012 17:54

Na video FF nepotřebuješ. Spíš bych chvíli počkal na Panasonic GH3 a koupil si k tomu nějaké fakt dobré objektivy (a že jsou.. na jiný systém asi 25mm f0.95 jen tak neseženeš :D).

Jinak bude Sony NEX-VG900. Problém je, že to bude asi drahé.. jakože hodně drahé.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod T-Lama 14. 11. 2012 18:41

60 kolíků je ve Fulfrejmově jako plivnutí do rybníka :-|..
Jedinej foťák v současnosti nabízející to co požaduješ, je asi Sony A99 .. nicméně z videí co jsem viděl, je tam FullHD asi tak na úrovni lepšího HD z kvalitního foťáku s menším čipem.. ale kdo chce kam..
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lemming 14. 11. 2012 19:31

Možná by pro začátek bylo nejužitečnější napsat, co s tím potřebuješ dělat, respektive jak jsi k té specifikaci došel.
lemming
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Reno.Raines 14. 11. 2012 20:21

Nikon D7000 + jakýkoliv obejktiv s VR = stabilizací, stab se hodí při natáčení videa,
použitý Nikon seženeš za 15 tisíc, objektiv 18-55 VR Nikkor za 2500 Kč atd
např Tamron 28-75 F2.8 by byl taky dobrej, ale ten nemá stab. = což na focení je dobrá, nikoliv ale nezbytná pomůcka, při natáčení videa se ale hodí o hodně víc, ale zkoušel jsem se svym Tamronem natáčet a super
Reno.Raines
Poslední varování

Odeslat příspěvekod reign 14. 11. 2012 21:25

Daemonius: dosavadní NEX kamery točí otřesně
Reno: než to poradíš, zkus to. Já to zkusil a na video bych to teda nedoporučil.

BenjaminCZ: ber to tak, že k jakékoliv DSLR na solidní ostření potřebuješ externí monitor a já nevím jakou konstrukci, na kterou vše navěsíš a pak teprve šoupneš na rameno a točíš. Diametrálně odlišná situace nastává v případě použití foťáku s EVF - ať už nějaký CSC, nebo SLT. Výstup mají opravdu nejlepší Panasonicy řady GH, nicméně vyzkoušel bych si Olympus OM-D. Lákala by mně totiž chytrá stabilizace na snímači, díky ní a brilantnímu hledáčku musí jít naprosto jahodově točit video i obyč. M42 pevňákem přes redukci. Panák je sice epesní, ale na video nutí buď stativ, nebo stabilizovaná skla.

https://www.youtube.com/watch?v=e2Mv6j88vPA
https://www.youtube.com/watch?v=o13ndzqQDiQ
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 15. 11. 2012 00:44

Tohle co sem napsal neni "NEX" ale skutečná kamera. Jen to může v cropu používat NEX objektivy.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod reign 15. 11. 2012 05:20

Já vím, taky jsem psal o výstupu kamer, ne foťáků - co jsem viděl byla hrůza

někde na tvfreak.cz jsem našel link a byl jsem nemile překvapen, horší než z foťáků
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vierzbowski 15. 11. 2012 09:12

Chlapec je z levnýho kraje jak koukám. Prej 60 kolíků za full frame s 60 fps 8-D
Když už chceš solidní rychloběžku, tak se nabízí SONY NEX FS100. která má snímač o velikosti Super35. Nová se prodává za 126k Kč se základním objektivem 18-200 (doporučuji zmněnit, protože je fakt hrozný). Pak tady kdosi navrhoval SONY SLT-99 - to je dobrá volba, až na to že do 60k se nevejdeš a výstup z toho není zrovna TOP.

Pokud chceš echt dobrý video a nebojíš se do toho investovat, pak nejlepší kombinace v tvém low-level cost budgetu je IMHO Panasonic GH3 + Olympus 14-35 2.0 . A kdybys nebyl takovej žgrd jak se nás o tom snažíš přesvědčit, tak bys mohl ještě přihodit pár drobáků na ten Nokton 25 f.95.
Vierzbowski
Návštěvník