Kompakt s výměnnými objektivy

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod reign 12. 11. 2012 18:51

žádný - rozdíl je v tom, že E-PM1 nemá výklopný displej a otočný volič režimů
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zino333 12. 11. 2012 19:04

To už je len čisto na tvojom uvážení či ti ten príplatok stojí za tie ovládacie prvky a displej navyše. Ja som si za to bol ochotný priplatiť a neľutujem. Ako funkčné tlačidlá, tak aj otočný volič a výklopný displej pravidelne používam. Ide to aj bez toho samozrejme ale je to aspoň zjednodušenie a zrýchlenie ovládania a to najmä počas fotenia. Obrazový výstup je u oboch rovnaký.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Návštěvník

Odeslat příspěvekod enrique15cz 12. 11. 2012 19:11

zítra zajdu do magapixelu a prohlídnu si je. to bude asi nejlepší.
enrique15cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vanDave 12. 11. 2012 19:58

reign píše:nedostatečná rychlost ostření, na akční foto dětí a psa úplně zapomeň

Co to je nedostatečná? Ostří ty NEXy 5N/F3 pomaleji než kompakty 10000+, např. Oly XZ-2, P7700 nad kterýma taky uvažuju? Jak to ostří při horším osvětlení - např. v lese?
Dík.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 12. 11. 2012 21:01

kompakty jsou na děti absolutně nepoužitelné, CSC... Ty jo, vždyť to tady točíme dokola.

m4/3 jsou svižné, NEX až poslední generace, Samsung průměr, ve světle novinek konkurence spíše podprůměr, dosavadní NEXy ještě slabší
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 12. 11. 2012 23:33

rychlost a kvalita AF:

- Nikon 1
- m4/3 poslední generace (ale i E-P3 je svižné)
- NEX-6 nebo 5R
- ostatní NEX a Samsung NX

dlouho nic..

- kompakty
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vanDave 13. 11. 2012 09:19

Díky.
Tak to je v klidu, 2x do roka jsou ve Šternberku závody do vrchu Ecce homo - s tím že jsem u zatáčky a u Panasoniku LX2 jsem to řešil přes zamknutí zaostření AF-Lock, když to bude rychlejší jak tohle, tak mi to bude stačit. :-)

Když se u vypnutého Pen-u E-Pm1 atd odemkne objektiv, zapne se foťák nebo se ještě musí zapnout na těle?
J1-ka se myslím po odemčení objektivu sama zapla.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Návštěvník

Odeslat příspěvekod enrique15cz 17. 11. 2012 19:34

Tak jsem si nakonec pořídil Olympus pen PM-1 s dvěma objektivy. Pen se nezapne při odemknutí objektivu.
enrique15cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod NefroniK 21. 11. 2012 09:19

Daemonius píše:...
Nikon 1 je zajímavý systém, jediné omezení je asi těch 10 mpix, ale není to až tak podstatné. Jinak je to ve všech směrech funkční systém. Akorát narozdíl od ostatních je dost nepoužitelný s jinými než Nikon 1 objektivy...

Ja by som doplnil, že k Nikon 1 existuje originál redukcia od Nikonu, s ktorou sa potom dajú používať všetky (digitálne) Nikkor objektívy pre DSLR.
NefroniK
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vanDave 25. 11. 2012 19:29

enrique15cz píše:Tak jsem si nakonec pořídil Olympus pen PM-1 s dvěma objektivy. Pen se nezapne při odemknutí objektivu.

Ok. díky.
A otázka opačně: Jak se E-PM1 nebo novější EPM2/EPL5 zachová, když ho vypneš a nezamčeš objektiv?
Jde mi o to, že chodím párkrát do roka na závody do vrchu a občas je mezi auty dlouho prodleva, takže bych foťák na tu dobu vypl nebo uspal nebo aspoň vypl displej, aby to nežralo aku a objektiv nechal nastavený. Nebo jaká tam jde zapnout úspora energie?

U kompaktu se při uspání vypne displej a zasune objektiv, takže když slyším z dálky auto, tak po zapnutí zase musím nastavovat zoom. 8-S Nastavení výchozí polohy zoomu po zapnutí jsem zatím objevil jenom u Nikonu P7700. Z kompaktů mnou zvažovaná XZ2ka od Oly to asi nemá, takže v těch bezrcadlovkách v tom vidím velkou výhodu, pokud by mohl být nechaný objektiv, tak jak je.

PS: Ptal jsem se na megapixelu na srovnání rychlosti AF mezi XZ2 a NEX F3 a odpověděli mi že F3 je rychlejší, ale jenom o ždibec. :hm http://www.megapixel.cz/olympus-xz-2?stranka=komentare

Ještě jsem se díval na recenzi NEX 5R na digimanii a pan Šurkala tam psal, že by byl 5R nějak výrazně rychlejší než 5N, se říct nedá. http://www.digimanie.cz/art_doc-A392F0A ... 1DE66.html
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Návštěvník

Odeslat příspěvekod enrique15cz 25. 11. 2012 20:12

foťák se po chvilce uspí a stačí jen např. namáčknout spoušť a foťák je zase připraven k fotografování. Nic se nemusí nastavovat.
enrique15cz
Návštěvník

Předchozí stránka