Zrcadlovka - focení psů (portréty, pohyb)

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod reign 19. 2. 2014 12:07

D5100 nemám, ale fotil jsem s ním v setu s 18-105. Tvůj problém je, že nechápeš toto: detekce fáze Nikonu AF-C prostě funguje, pomalost sestavy tělo + sklo ti pouze ztíží načasování záběru. Druhá věc je, jak která značka AF-C zvládá, Nikon v tomto problém nemá, proto jsem i připoměl posty od PL ze sestavy D3100+Tamron 70-300 USD. Já mám vlastně špatnou zkušenost s detekcí fáze pouze v podání Sony SLT (vyzkoušeno na A55, A57 a A58) kdy i pomalý pohyb proti foťáku byl problém. Zároveň ti garantuji, že Panasonic G5 nemá použitelný AF-C, jakkoliv je to rychlý foťák, můžeš se maximálně pokusit o cvak pohybu v AF-S (žádná hitparáda, ale kupodivu úspěšnější, než SLT). Ještě jednou opakuji že sestavu D5100+18-105 jsem nedoporučoval, pouze označil za použitelnou. D5100 je pomalejší než D90, ale AF modul má stejný, tudíž spolehlivý.

-- 19. 2. 2014 11:08 --

Ganec píše:Uvedom si že si jediný ktorý tvrdí že to stíha.

...jakože nadoraz jsem se pokusil vytáhnout argument o stíhání D3100, ale to sis asi v zápalu boje nevšiml :-D
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod goitegi 19. 2. 2014 13:08

reign píše:FotoABC: to si nech do hádky s Puntíkem takovou ironii, tady riskuješ, že té hlouposti uvěří nevinný člověk. Stačí stručně napsat, že odvozování výkonu AF při focení pohybu z laboratorních testů na "stojící cíl" je míchání jablek s hruškami.

Mně to došlo až na druhé čtení příspěvku, a to ještě jen proto, že už jsem tu leccos pročetla... ;-)

Děkuji zatím všem za reakce a tipy, a Puntíkovi za nasměrování na Lukáše. Lukášovi díky za reakci ještě dřív, než jsem stihla napsat (zakoukala jsem se do webu a do parsonu... :D)

Ten Canon vypadá hodně zajímavě, rozhodila jsem ještě sítě po známých a zjistila jsem, jedna má právě Canon a druhá Nikon, obě fotí agi a frisbee. Tak je zkusím ukecat na půjčení. Ještě mám možnost bazarové D5200, která mi přijde hodně dobrá, i se seťákem (ten je sice ten základní malý 18-55), ale vyškrábla jsem úplnou náhodou - opět bazarovou - Sigmu 70-200 f2,8 za necelých 12 tis., takže bych se takto i dokonce vešla do těch 25 tis. To by takhle asi pro začátek taky šlo, co myslíte?
goitegi
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka